Služnostna pravica na Hrvaškem
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Služnostna pravica na Hrvaškem
Tako, kot na vseh področjih, tudi pravosodje ni imuno na korupcijska tveganja. Trditi nasprotno bi bilo naivno. Vendar vtis, ki ga daje zgornji zapis, da so številni postopki posledica dogovorov pod mizo, ni ti točen. Marsikaj je sicer sodstvu mogoče očitati, to pa nedvomno ni ostednji problem le tega.
Pravica je nedvomno ideal k kateremu pravo stremi, žal pa ga zaradi vrste razlogov mnogokrat ni mogoče doseči.
Pravica je nedvomno ideal k kateremu pravo stremi, žal pa ga zaradi vrste razlogov mnogokrat ni mogoče doseči.
Lep pozdrav.
DR76 napisal/-a:Tako, kot na vseh področjih, tudi pravosodje ni imuno na korupcijska tveganja. Trditi nasprotno bi bilo naivno. Vendar vtis, ki ga daje zgornji zapis, da so številni postopki posledica dogovorov pod mizo, ni ti točen. Marsikaj je sicer sodstvu mogoče očitati, to pa nedvomno ni ostednji problem le tega.
Hm ja, odvetnik stremi k obrambi svojega klienta ne glede na pravico. Če stremi k pravici, potem marsikoga ne bi vzel za klienta, ko je npr. kristalno jasno da je lopov (po marsovskem pravu
Marchi napisal/-a:Hm ja, odvetnik stremi k obrambi svojega klienta ne glede na pravico. Če stremi k pravici, potem marsikoga ne bi vzel za klienta, ko je npr. kristalno jasno da je lopov (po marsovskem pravu)
Sicer se močno oddaljujemo od prvotne teme pa vendar. Sojenje je sistemsko natančno predpisana oblika spopada. Vsak izmed sodelujočih ima pri tem določeno vlogo, prav tako pravice in dolžnosti.
Naloga odvetnika stranke ni presojanje njegove krivde, temveč poskrbeti, da bodo tokom postopka interesi le te ter njegove pravice, ustrezno (kar čim bolje) predstavljene in upoštevane. Ne nazadnje tudi dejansko kriv posameznik ima pravice, prav tako je treba upoštevati domnevo nedožnosti.
Na drugi strani je naloga sodišča voditi postopek skladno s pravili pravdnega postopka in ovrednotiti predstavljene dokaze. Rezultat obojega je sodba.
V kolikor vsakdo izmed vpletenih korektno opravi svojo nalogo, obstaja velika verjetnost, da bo pravici zadoščeno (tudi o tem kaj to je, ni vedno enotnega mnenja). To je koncept v katerega velika večina profesionalno vpletenih verjame. Žal pa vedno obstajajo anomalije sistema, izigravanje, malverzacije, kaj tretjega,...
Ljudje izven sistema imajo marsikdaj, predvsem zaradi pomankljivega poznavanja tematike, precej izkrivljeno podobo o tem področju. Prav tako njihova pričakovanja mersikdaj niso realna. Ne nazadnje gre za stranke z izrazitim interesom.
Lep pozdrav.
pustimo kurje tatove in razne mejne spore za oslovo senco
V Sloveniji lahko kupis umetnisko instalacijo ki jo naredi hci sodnika vrhovnega sodisca,komu bodo gospodje naklonjeni
oz koga vse lahko ta gospod poklice,oz toliko o pravu in pravicnosti
V Sloveniji lahko kupis umetnisko instalacijo ki jo naredi hci sodnika vrhovnega sodisca,komu bodo gospodje naklonjeni
oz koga vse lahko ta gospod poklice,oz toliko o pravu in pravicnosti
Lepo ste se razpisali, hvala za mnenja pa da napišem še jaz nekaj. Vzameš kredit kupiš čoln se znajdeš med tujci na morju. Beseda da besedo, pijača pijačo, po dveh letih če ne kličeš po problemih, da vidijo da ne pričakuješ od njih nič si njihov. Ker pač nimam mira zmeraj nekaj fretam, pa če tudi zastonj samo da se dela ter pomagam. Srečaš ljudi, ko s stiskom roke povedo vse ter to tudi vse pomeni, in naenkrat spoznaš, da tudi drugi cenijo preprostost ter resničnost. Skozi pogovor poveš, da se ti kraj ful dopade, čez dve leti imaš gradbeno parcelo. Ko te spoznajo še bolje ni to dovolj, ker je le ta oddaljena 2 km. vstran, ti dajo staro hišo. Ampak možnost koriščenja do konca življenja. Ker pa ve da denarja ni v izobilju, ti svetuje; Zemljo katero si dobil prodaj pa vloži v to hišo, da boš čimprej imel narejeno.
To je moja življenska zgodba, za vse tiste ki zmeraj vidijo slabo v ljudeh. Kak si ti do drugih so oni do tebe! Seveda pa je opreznost zmeraj dobrodošla, zato sem potreboval podatek o papirologiji.
To je moja življenska zgodba, za vse tiste ki zmeraj vidijo slabo v ljudeh. Kak si ti do drugih so oni do tebe! Seveda pa je opreznost zmeraj dobrodošla, zato sem potreboval podatek o papirologiji.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
Super. Kaj čem ti rečt... Naredi tako, kot ti svetuje stari. Prodaj svojo parcelo in vloži v njegovo hišo. Pa kurc gleda pogodbe in pravnike. Samo služili bodo na tvoj račun. Roka, in to je to.
-
al
ni lepšega, ko pridem v marino... rampa se dvigne na kartico, parkiram, grem po pomolu do svoje barke.
ne rabim se z nobenim pogovarjat ali “prijateljevat”, če mi to ne paše...
da bi pa imel neko moralno obvezo, do lastnika (marine, pomola, hiše, parcele) se mi pa odpelje...
sem nekaj takega probal na kratek čas a prijateljstvo je lahko kvecjemu med sosedi (hiš, parcel, plovil...) ostalo je pa naivnost romantičnih poletnih sončnih zahodov
seveda smo si različni amapk a ni namen dopusta, da odklopiš ne pa da se iz ruralnega območja Slovenije preseliš v ruralno območje Dalmacije? z vsemi scenami...
ne rabim se z nobenim pogovarjat ali “prijateljevat”, če mi to ne paše...
da bi pa imel neko moralno obvezo, do lastnika (marine, pomola, hiše, parcele) se mi pa odpelje...
sem nekaj takega probal na kratek čas a prijateljstvo je lahko kvecjemu med sosedi (hiš, parcel, plovil...) ostalo je pa naivnost romantičnih poletnih sončnih zahodov
seveda smo si različni amapk a ni namen dopusta, da odklopiš ne pa da se iz ruralnega območja Slovenije preseliš v ruralno območje Dalmacije? z vsemi scenami...
plagiator napisal/-a:To je moja življenska zgodba, za vse tiste ki zmeraj vidijo slabo v ljudeh.
Glej, če imaš zgoraj opisano za življensko zgodbo, pač imaš. Tvoj prav, tvoje prepričanje! Verjetno si prijazen človek, ki "dopustovanju" doda vrednost v fizični obliki, ko se vključi med lokalce, ki itak nimajo druge izbire. Njim si ti "svež veter", ki se hoče dokazat z neko pregovorno pridnostjo, sosedsko pomočjo itd. Če te to veseli, tudi prav, uživaj v tem!
Nikar pa ne mešaj pridobitniških stvari in "hoby programov", ker boš zelo naplahtan, razočaran, ranjen, ....
Prečitaj zgornje poste še enkrat, ker H2O-jev, pa al-ov , gregov, ......
Zame si velik naivnež.
Veš zakaj? Ker vsega se ne da napisat in zaščitit interese vseh strank. To je nemogoče. Kar se sedaj pogovarjaš, dogovarjaš, pišeš ne bo veljalo, ko pride do dediščine. Zdajšnji sogovornik bo verjetno na onem svetu, nasledniki pa o .....
Ma brez veze, naredi kar češ!
Vem pa nekaj. V SLO ne moreš biti lastnik hiše, če nisi lastnik zemljišča na katerem stoji.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Nima smisla Pajer1. Plagiator v resnici noče nasvetov, ali opozoril, ampak potrditev. Ljudem, ki nočejo nasvetov, ki jim niso všeč in jih ne upoštevajo, jih pač nima smisla delit.
Vem pa nekaj. V SLO ne moreš biti lastnik hiše, če nisi lastnik zemljišča na katerem stoji.
To pa nikakor ne drži.
igor_k napisal/-a:Vem pa nekaj. V SLO ne moreš biti lastnik hiše, če nisi lastnik zemljišča na katerem stoji.
To pa nikakor ne drži.
Ja glej, zidal sigurno ne bos ce niso 100% lastnik!
Jaz nisem mogel, sem moral najprej to uredit.
Ja glej, zidal sigurno ne bos ce niso 100% lastnik!
Tudi to nikakor ne drži.
igor_k napisal/-a:Ja glej, zidal sigurno ne bos ce niso 100% lastnik!
Tudi to nikakor ne drži.
Kot tretinski lastnik parcele nisem mogel zidat, no ze pri urejanju papirjev se je ustavilo, NAJPREJ sem moral uredit 100% lastnistvo, drugace bi moral tudi zidati kot tretinski lastnik.
Ne vem zakaj sem bil potemtakem edini? Bilo je pa to leto 2010, lahko so po tem kaj spremenili.
.
No igor k, zdaj boš moral pa podkrepit tvoje trditve. samo pisat kratke " ne drži", "ni res" je premalo.
.
igor_k napisal/-a:Ja glej, zidal sigurno ne bos ce niso 100% lastnik!
Tudi to nikakor ne drži.
No igor k, zdaj boš moral pa podkrepit tvoje trditve. samo pisat kratke " ne drži", "ni res" je premalo.
.
pajer 1
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov