Sprememba

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

Re: Sprememba

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Jul 20, 2021 12:51

[/quote]slovenski navtiki so v večini ena skupina pijanih, glasnih, nadutih in nevemkajše sralcev, ki uničijo skoraj vsak zaliv v katerem se znajdejo, včasih sem mislil, da so Italijani crap, sedaj vidim, da so to Slovenci, najemniki plovil, skuterjev, brez kulture obnašanja in občutka za sonavtike. Glasna muzika do nezavesti, dretje otrok in njihovih staršev
sram me je v kakšnem zalivu, da sem Slovenec, hvala bogu imam HR zastavo, pa se lahko malo potuhnem in zbezim od te sodrge[/quote]

Mare tudi jaz sem mnenja kot ti, niso pa vsi za v ta koš, poznam kar nekaj morjeplovcev ki so ljudje z veliko začetnico. ,
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Jul 20, 2021 13:32

H2O napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:Rjuharji si namrec vedno pomahamo ;)

Motornjakom pa ponavadi pomahate... s sredincem :mrgreen:

Ah kaj pa vem.... meni se pa na jadrnici res ne da razburjat zarad ksnih motornjakov ;)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jul 20, 2021 14:03

Meni so pa jadralci že večkrat pomahali s sredincem.

Ko sem prijatelja jadralca vprašal, kaj jih moti, mi je odvrnil: valove delaš, glasen si in onesnažuješ z izpušnimi plini :evil:

Potem sem se pa pač nehal sekirat 8)
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » To Jul 20, 2021 14:23

No ja....

Če se še tako trudimo, večje govno od švabov ne moremo biti....

Vedno jim rečem "Ja saj vem, da ste že bili tukaj, samo leto 45' je že daleč nazaj" :lol:

Ponavadi se umirijo, ko dvihneš roko in zavpiješ Heil Hitler... Preverjeno deluje, se umirijo v isti sekudni, ker tukaj pač nimajo kontra argumenta.....
Hvala na razumevanju
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jul 20, 2021 15:12

PogachnyK napisal/-a:No ja....

Vedno jim rečem "Ja saj vem, da ste že bili tukaj, samo leto 45' je že daleč nazaj" :lol:

Ponavadi se umirijo, ko dvihneš roko in zavpiješ Heil Hitler... Preverjeno deluje, se umirijo v isti sekudni, ker tukaj pač nimajo kontra argumenta.....

Dovolj so kultivirani, da odnehajo, ko vidijo na koga so naleteli. Sicer pa kar veselo sporoči, ko se prebiješ iz hoste. :mrgreen:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Jul 20, 2021 16:06

H2O napisal/-a:Meni so pa jadralci že večkrat pomahali s sredincem.

Ko sem prijatelja jadralca vprašal, kaj jih moti, mi je odvrnil: valove delaš, glasen si in onesnažuješ z izpušnimi plini :evil:

Res mors bit brezobziren da ti nekdo tako odgovori ??!! V bistu mors bit kar precej blizu nekoga, da vidis njegov sredinec. Ocitno majo razlog
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jul 20, 2021 16:13

Iztegnjen sredinec se lepo vidi tudi na 100 metrov. Na miljo se pa jadrnic ne mislim izogibat.

Sprva sem še pozdravljal jadralce, ki sem jih srečal na morju (tako, kot vse morjeplovce). Po parih fakičih sem jih pa nehal :(

In sem se pač sprijaznil, da smo nekompatibilni. Večjo barko kot sem imel in višje valove je delala, bolj grdo so me gledali :evil:

Najmanj grdo so me gledali, ko sem imel še gumenjaka (ki ne dela visokih valov). Pa kadar sem z večjo barko plul počasi 8)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jul 20, 2021 18:06

H2O napisal/-a:Meni so pa jadralci že večkrat pomahali s sredincem.

Veš kje je problem? Motornjakarji še posebej tisti s flyi imate bolano navado, da celo na odprtem, kjer je možno prehiteti plovilo brez težav več sto metrov stran, recimo v Kvarnerju, VEDNO ŽE V DALJAVI PIČITE DIREKTNO NA POČASNO JADRNICO. Ne vem ali imate to v krvi zato, ker niste dovolj sigurni v svoje plovilo in se varneje počutite v zavetju otokov in jadrnic, kjer najdete smer rešitve v primeru težav na vašem plovilu.

Neredko kdo od vas motornjakarjev ŠELE ZADNJI HIP ODVIJE IN PRI TEM CELO UŽIVA in se nam smeji, ko nas nato val za povrh še razmeče. Do zadnjega momenta tako ne vem ali se bo ponovila tragedija, kot se je z Italijanskim parom in hrvaškim poslovnežem, ki ju je po krmi nasadil z veliko motorno barko. Oba sta namreč umrla!

Glej zame je takšno ravnanje motornjakarjev skrajno primitivno in mislim, da nisem edini takega mnenja še posebej zato, ker se to dogaja izjemno pogosto in ne moremo reči, da gre zgolj za naključja.

Zanimivo je tudi to, da večina plovil, ki ima na motorni jahti profesionalno posadko, zelo lepo in uvidevno prehiteva in takim nihče definitivno ne kaže sredinca. Z moje strani so kvečjemu deležni pozdrava.

Pa da ne boš sedaj kaj zameril, le spomni se, ko boš naslednjič v daljavi videl jadrnico, da vljudno ostaneš v svoji smeri, da bo očitno, da nisi nevaren za ostale na morju.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jul 20, 2021 18:33

Če ima kdo podatke, če se Janša vozi z jadrnico, ali z motornjakom in ali se levičarji res vozijo z pedalini naj to pove in bo še bolj luštna debata! :oops:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jul 20, 2021 19:00

Nikola T. napisal/-a:Veš kje je problem? Motornjakarji še posebej tisti s flyi imate bolano navado, da celo na odprtem, kjer je možno prehiteti plovilo brez težav več sto metrov stran, recimo v Kvarnerju, VEDNO ŽE V DALJAVI PIČITE DIREKTNO NA POČASNO JADRNICO. Ne vem ali imate to v krvi zato, ker niste dovolj sigurni v svoje plovilo in se varneje počutite v zavetju otokov in jadrnic, kjer najdete smer rešitve v primeru težav na vašem plovilu.

Večina motornjakov pluje čez Kvarner na autopilota in ne pičijo nalašč direktno na jadrnice. To se vam samo zdi :wink:

Nikola T. napisal/-a:Neredko kdo od vas motornjakarjev ŠELE ZADNJI HIP ODVIJE IN PRI TEM CELO UŽIVA in se nam smeji, ko nas nato val za povrh še razmeče.

Jaz tega ne počnem. Je pa res, da so moji valovi že marsikoga razmetalli... čeprav sem plul več kot sto metrov od njega. In tudi mene so že dostikrat razmetali valovi drugih bark, pa še nikogar nisem grdo gledal, ali mu kazal fakiča :evil:

Nikola T. napisal/-a:Zanimivo je tudi to, da večina plovil, ki ima na motorni jahti profesionalno posadko, zelo lepo in uvidevno prehiteva in takim nihče definitivno ne kaže sredinca.

Večina teh jahturin ponavadi itak ne glisira.

Nikola T. napisal/-a:Pa da ne boš sedaj kaj zameril, le spomni se, ko boš naslednjič v daljavi videl jadrnico, da vljudno ostaneš v svoji smeri, da bo očitno, da nisi nevaren za ostale na morju.

Nobene zamere NikolaT :wink: Jaz vedno ostanem v svoji smeri, ker ponavadi plujem na autopilota.

Pa vedno manj glisiram 8) Če že, pa pazim, da ne glisiram nikomur preblizu.

Pa sprijaznil sem se, da me včasih pač razmečejo valovi drugih bark. Še največkrat tistih od Jadrolinije :shock:

Btw, a njim tudi kažete fakiče?
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » To Jul 20, 2021 20:36

SR 290 napisal/-a:
PogachnyK napisal/-a:No ja....

Dovolj so kultivirani, da odnehajo, ko vidijo na koga so naleteli. Sicer pa kar veselo sporoči, ko se prebiješ iz hoste. :mrgreen:

Seveda odbnehajo..... Ko jim 10% prebivalstva pobijajo, takrat pa obupajo.... Zdaj pa dosti o politiki, ti imaš še eno v dobrem, jaz jih pa ne bom več pisal :D
Hvala na razumevanju
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » To Jul 20, 2021 20:38

Ko smo že pri plovbi, jaz sem trenutno na napihljivem kajaku, torej veslam. Na jetra mi ne gredo h2o in podobni z valovi, ker takrat je luštno, ko pelje mimo, voda priteče in tudi odteče, ponavadi poba na flyu še lepo pomaha in se posmeji, jaz pa zatulim jeaaaaaaa nazaj.
Na jetra mi pa gredo nekateri rjuharji, ker mislijo, da je njihov kurz sveti in se jim mora vse klanjati in jim izmikati, ti pa pičijo na mene, tudi če sem sto ali dvesto metrov od obale in klejejo ko ta hujši gusarji, ko morajo prej naredit obrat.
Ne vem.pa v kakšno kategorijo spadam po sr290....ko govori o pedalinih in levicarjih.
Dajte prej napisat na koga se boste spravli, potem napisem kam spadam.....sem namreč ranljiva skupina, ko sem na kajaku:)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jul 20, 2021 21:24

weta napisal/-a:Dajte prej napisat na koga se boste spravli, potem napisem kam spadam.....sem namreč ranljiva skupina, ko sem na kajaku:)

Na kajaku spadaš čisto k obali. Greš lahko malenkost dlje od plavalcev, nikakor pa ne več kot 1.000 m od obale in le pomotoma lahko naletiš na kako večjo barko. :D

Drugače je pa to ena trapasta tema vsi proti vsem. Še hostarji so pogledali skozi robidnice. :D
zebra
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a zebra » To Jul 20, 2021 21:56

Za crknt, kakšni..........!!!
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » To Jul 20, 2021 22:09

SR 290 napisal/-a:
weta napisal/-a:Dajte prej napisat na koga se boste spravli, potem napisem kam spadam.....sem namreč ranljiva skupina, ko sem na kajaku:)

Na kajaku spadaš čisto k obali. Greš lahko malenkost dlje od plavalcev, nikakor pa ne več kot 1.000 m od obale in le pomotoma lahko naletiš na kako večjo barko. :D

Drugače je pa to ena trapasta tema vsi proti vsem. Še hostarji so pogledali skozi robidnice. :D

1000 metov od obale je meja za kajak, to je 2000 med otoki. Veš kaj vse pluje po ožinah ozjih od 500 metrov, da ne omenjam.2000metrov....od 20+ metrskih jaht, raznih gliserjev na polno, do jadrnic vseh tipov. Pa vsi imamo pravico tam biti, no nekateri si jo malce prikrojujejo (glisiranje) plavalcev na obeh obalah pa niti ne bom omenjal.
Sicer pa je tema tudi zajebancija. A je s tem kaj slabega? Meni se ne zdi.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov