Koncesije

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 19, 2017 21:44

kr en napisal/-a:
admin napisal/-a:To tudi mene zanima, ima kdo kaj več info?

A te, a?
Stari, veš kolk je cenej na Plavnik hodit. :P

Tile nas bodo letos "oropali", če bomo velik po privezih hodil. :x Še dobro, da je nekaj zalivčkov ostalo zunaj te jebene koncesije. Sam zna bit pa guuuužva. :roll:

Eni imamo srečo (za enkrat še), da smo na področju kjer ni tranzita in tako tudi ni boj... Na celem Krku ni niti ene, enako Grgur, Goli, Prvić, severni del Raba, Plavnik, vzhodna obala Cresa... Torej imamo na stotine zalivov, pa nikoli ne vežem na bojo, jaz bi temu rekel, da imaš še kaj od vikenda. :roll:
Me pa moti, ko kamorkoli izplujem več kot 30 milj daleč, je sreče konec in mi v vsakem zalivu tečnari z bojo.... Realno gledam in tisti, ki ste na bolj tranzitnih področjih sploh ne rabite več sidra. :evil: :evil:
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Po Jun 19, 2017 21:52

zlatko83 napisal/-a:..... ki so objavljene na MMTPR....

Bi nam olajšal in dal kakšen link?
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Jun 19, 2017 21:59

http://www.mppi.hr/default.aspx?ID=8935

Zgoraj je link, čeprav mislim, da podatki niso preveč ažurirani :?:
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Jun 19, 2017 22:00

admin napisal/-a:. Realno gledam in tisti, ki ste na bolj tranzitnih področjih sploh ne rabite več sidra. :evil: :evil:

Ne , sam dovolj debel tošl...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 19, 2017 22:25

Matejc napisal/-a:
admin napisal/-a:. Realno gledam in tisti, ki ste na bolj tranzitnih področjih sploh ne rabite več sidra. :evil: :evil:

Ne , sam dovolj debel tošl...

Hehe, pa saj na koncu ni problema tudi nekaj plačat za bojo, če si čez noč, pa če je seveda neka razumna cena... Vendar pa je meni osebno težava to, ker navrita postaja vse bolj omejena, ni več svobode, en dalmatinc si je zamislil kje bom jaz vezal in ravno tam moram... Po mojem mnenju niti ni daleč dan, ko bodo v celotnem teritorialnem morju prepovedali sidranje in se bomo lahko privezovali samo še na boje in hodili v marine... :cry:
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Jun 20, 2017 07:22

Bodo pač mali oglasi polni poceni sider, verig, vinčev,.... trgovci pa dvignili cene čakel :twisted:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jun 20, 2017 07:54

admin napisal/-a:... Po mojem mnenju niti ni daleč dan, ko bodo v celotnem teritorialnem morju prepovedali sidranje in se bomo lahko privezovali samo še na boje in hodili v marine... :cry:

Ko pride -če pride do tega, barko prepeljem v Grčijo, kasneje še malo potujem in verjetno prodam.
Trenutno za ceno boje za mojo barko lahko dostojno prespiva z ženo že marsikje v evropi kaj šele na vzhodu. Bomo pa več kolesarili, hodili na potovanja z avtomobili, motorji...
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » To Jun 20, 2017 20:57

Nikola T. napisal/-a:
admin napisal/-a:... Po mojem mnenju niti ni daleč dan, ko bodo v celotnem teritorialnem morju prepovedali sidranje in se bomo lahko privezovali samo še na boje in hodili v marine... :cry:

Ko pride -če pride do tega, barko prepeljem v Grčijo, kasneje še malo potujem in verjetno prodam.
Trenutno za ceno boje za mojo barko lahko dostojno prespiva z ženo že marsikje v evropi kaj šele na vzhodu. Bomo pa več kolesarili, hodili na potovanja z avtomobili, motorji...

Jaz sem v zadnjih dveh letih porabil v Grčiji enako denarja kot prej na hrvaškem za dopust. Razlika je v tem, da sedaj namesto za boje plačujem za hrano. Vsak večer jem v restavraciji s celo družino za ceno priveza na boji ali v lučici. Plina skoraj ne rabim več. :)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jun 20, 2017 21:26

andrejv napisal/-a:Razlika je v tem, da sedaj namesto za boje plačujem za hrano. Vsak večer jem v restavraciji

Ne bi rad solil pameti. Ampak to se da tudi v Dalmaciji. Skoraj vsaka gostilna ima brezplačne veze za svoje goste.

Vsaka dežela ima svoj čar, vsaka pokrajina, celo vsak otok. Zato je povsod lepo. Kakor komu, kje.

Sem mnenja, da si kot turist vsepovsod na istem. Poberejo ti vse, kar imaš. Znajo pa drugi to početi na, vsaj čutilom, bolj prijazen način, kot brati hrvati.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 20, 2017 22:31

Seča v nesreči je, da ima CRO 1246 otokov, tako da se "insajderji" še lahko skrijemo v kakšen neobljuden zaliv.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Jun 20, 2017 22:41

Marchi napisal/-a:Seča v nesreči je, da ima CRO 1246 otokov, tako da se "insajderji" še lahko skrijemo v kakšen neobljuden zaliv.

:D Točno tako je, zalivov pa miljon od vsega jih ni 10 procentov z bojami, če hočeš lahko vsako noč nekje sidraš brez da bi šel ravno na bojo, ki jih nočem niti videt, ravno tako ne maram v nobeno marino, nevem kaj je tam v gužvi sploh zanimivo, še naprej po robinzonsko kar je nekaj najlepšega 8) :D
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jun 21, 2017 00:35

Sem podobnega mnenja kot moja predhodnika, tudi meni je všeč mir, pa robinzonsko, čeprav je na koncu pri barki strošek 150 kn za bojo zanemarljiv. Tudi kuhati na barki se ne "splača", pa to vseeno rad počnem, čeprav od mene tudi oštirji poberejo cel kup šoldi...
Glede marin je tako da me nikoli ne vidijo, grem pa rad v kako lučico.
Seveda pa pride potem neki konfort, ki si ga želim na barki in šibka točka, to je voda. Zaradi vode je potem potrebno malo planirati ruto in konec koncev vsakih par dni biti nekje na privezu, da napolniš tank...
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Jun 21, 2017 10:20

Pravijo, vsak po svoje boga moli.Jaz štarij sploh ne pogrešam, ker enostavno nikoli ne grem in ne hodim po gostilnah, marina, ma kaj pa je to.Z ženo živiva na barki klasično, brez kakih zahtev po nevem čem, spiva po zalivih ali tam kjer je kako življenje, brez obremenitev in želje po kakem luksuzu.Ne manjka nama NIČ.Vodo dolivam ko se ustavim v kakem kampu in jo redno dolivam, seveda z dvema rastegljivima kanticama, tako, da imava vode vedno dovolj.Nimam potrebe po rednem tuširanju, le čemu, saj sem na dopustu in rad živim liberta.Kje pa piše, da moram vsak dan jesti morske sadeže, pa sej se mi bodo še zagravžal.Tilk kolikor nama paše ujamem, več me ne zanima.S hrvati nimam problemov, ker komuniciram z njimi pač kolikor me je volja in potreba.Tako, da saj pravim eni tako, drugi tako, kot komu paše in seveda dopuščajo finance, kar je osnova dopusta. Pa uživajte. :lol:
mašinfirer
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Po Jun 26, 2017 20:46

Hja Habibi, ti kar nabijaj….

Pozabljaš pa osnovno dejstvo; tebe ne rabi nihče videti, da uživaš …
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Jun 26, 2017 22:16

Habibi, se strinjam s tabo. Čim bolj na izi in preprosto 8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov