Na Hrvaško po morju

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Re: Na Hrvaško po morju

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Jun 21, 2021 13:48

david_bergoc napisal/-a:ne vem pa če dejansko je dovolj tisti sms da si negativen ali mora biti prav potrdilo...
Kako boste naredili drugi ki greste na ruto iz SLO ?

Mora bit potrdilo...žal
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
jernejm
Kapitan
Kraj: TupaTam

OdgovorNapisal/-a jernejm » So Jul 17, 2021 19:52

Naslednji teden gremo južne sosede za dva tedna obiskat. Ali se lahko odjavim v ponedeljek ko gremo na kosilo v Koper, potem pa naslednji dan zjutraj iz Izole štartam proti jugu? Da se ne ustavljam v Piranu za brez veze...
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Jul 17, 2021 22:23

Ne rabiš se odjavit. V hr. se pač prijaviš in poveš od dakle si došao ali pa narediš kot ti paše.
jernejm
Kapitan

OdgovorNapisal/-a jernejm » So Jul 17, 2021 23:11

OK, hvala, ker bolj kot berem kaj vse bi "kao" moral, bolj sem zmeden kaj je dejansko v praksi treba.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Jul 18, 2021 08:21

PO PRAVILIH IN ZAKONU..se v Piranu ustaviš, da bi se odjavil,prijavil posadko ,ki s teboj pluje,kar bi zelo pomagalo recimo v iskalni akciji ,če se bog ne daj, kaj zgodi na plovbi NEPOSREDNO predno odpluješ in ne kar enkrat ,mimogrede ,ko imaš tam blizu opravek...Nato pripluješ v prvo luko priveza in PREDNO ZAPUSTIŠ BARKO in napadeš kafiče se prijaviš na obmejni policiji,recimo v Umagu in na kapitaniji,kjer dokažeš ,da imaš vse papirje in plačila za barko in posadko urejene,veljavne in plačane.SAMO IN EDINO TAKO JE ZAKONSKO PRAVILNO.
Vse ostalo pa je..no ne bom..Lep dan in varno in mirno plovbo.
james.7
Kapitan
Kraj: Vrtojba-portorož

OdgovorNapisal/-a james.7 » Ne Jul 18, 2021 08:24

...Jernej glej moj post stran nazaj, lahko pa narediš kot pravi alesjo in potem molis da te noben ne kaj vpraša, oz. lovi :)
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Ne Jul 18, 2021 10:17

Vse je res in prav, skoda edino, da nasi policaji niso prav nic fleksibilni. Predvsem rjuharhem bi zelooo prav prislo, da bi se vecer prej odjavil in nato zgodaj zjutraj brez ustavljanja sel na jug. Manipulacija punta- Piran in nazaj vzame debelo uro casa, odvisno tudi ali je ze kdo na pomolu, kar ti recimo, ce zelis prvi dan preckati kvarner precej pomeni.
Gartner
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gartner » Ne Jul 18, 2021 10:36

Ja, pravila in zakoni so zato tu, da jih spoštujemo.
Ja ALESIO pač že med korono v IT po Krpanovih poteh, sedaj pa deli iste nasvete za v HR.
Ne želim mu, ampak kaj bo imel za razloge svojega početja, ko bo enkrat zares naletel na ta pravo kontrolo!?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Jul 18, 2021 10:49

james.7 napisal/-a:...Jernej glej moj post stran nazaj, lahko pa narediš kot pravi alesjo in potem molis da te noben ne kaj vpraša, oz. lovi :)

Jaz vedno ko pridem v hr. in me vprašajo odakle ste dosli, recem iz italije pa tudi če priplujem iz slo. voda. V italiji pa se itak ne rabis odjavit, če pa bi se hotel bi te it. organi gledali debelo kaj hočeš imet. Čim manj kompliciraš bolje je. Fajn se imejte vsi skupaj. L.p.alesjo
jernejm
Kapitan

OdgovorNapisal/-a jernejm » Ne Jul 18, 2021 12:12

Dobro, ma če po pameti rečemo:
- ko greš dol se je treba samo hrčkom prijavit (našim odjavit ne, ker te ne more noben kontrolirat dokler ni prepozno).
- ko greš nazaj pa se je smiselno našim prijavit (hrčkom ne, ker te ne more noben od njih kontrolirat, dokler ni prepozno)
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Ne Jul 18, 2021 13:29

jernejm napisal/-a:Dobro, ma če po pameti rečemo:
- ko greš dol se je treba samo hrčkom prijavit (našim odjavit ne, ker te ne more noben kontrolirat dokler ni prepozno).
- ko greš nazaj pa se je smiselno našim prijavit (hrčkom ne, ker te ne more noben od njih kontrolirat, dokler ni prepozno)

Našim prijaviti = potem ugotovijo, da se nisi odjavil in nahebeš.

Gremo mi lepo po PS-u. Zadovoljna žena = miren dopust :D
jernejm
Kapitan

OdgovorNapisal/-a jernejm » Ne Jul 18, 2021 14:35

Dobro, pa se lahko en dan prej, da ne izgubljam časa zjutraj? Se lahko na katerikoli policijski odjavim?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Jul 18, 2021 14:47

Jernej,zakaj s tok posiljen,oprost..lepo smo ti povedali..ti bi kontra..sej lahk tud polcaja pa še koga u ku..steraš..ni pa fajn.No jaz sem se u >Umagu enkrat odjavil in reku policajki, da ču rano u jutro krenuti..ona pa u zrak,da ko sem se odjavil,ne smem nikamor več, ne na obalo ,ne na bojo, ne sidro..komi me je pustila na carinskem pomolu kavo skuhat pa sendvič požret.Pol, k je kufe dišu, sem šel do nje in jo vprašal,če bi ona tud šalco kave k ma še nočno..Ne mi je rekla, i vi nemate šta više tu hodat jer ste se odjavili..Tolk je lahk zakon trd..
jernejm
Kapitan

OdgovorNapisal/-a jernejm » Ne Jul 18, 2021 15:06

Se opravičujem, ker sitnarim, ampak na enem bregu ste tisti, ki se ne bi odjavili in prijavili nikjer, na drugem tisti, ki bi se dvakrat za vsak slučaj :lol: :lol: :lol:

Sam pa vedno gledam kako bi si olajšal pot, morsko, kopno, katerokoli, seveda znotraj dovoljenega. Zato me zanima kako je v praksi, ker je diskrepanca med zakoni in njihovim izvrševanjem velikokrat precejšnja.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Jul 18, 2021 15:23

polanc napisal/-a:Jernej,zakaj s tok posiljen,oprost..lepo smo ti povedali..ti bi kontra..sej lahk tud polcaja pa še koga u ku..steraš..ni pa fajn.No jaz sem se u >Umagu enkrat odjavil in reku policajki, da ču rano u jutro krenuti..ona pa u zrak,da ko sem se odjavil,ne smem nikamor več, ne na obalo ,ne na bojo, ne sidro..komi me je pustila na carinskem pomolu kavo skuhat pa sendvič požret.Pol, k je kufe dišu, sem šel do nje in jo vprašal,če bi ona tud šalco kave k ma še nočno..Ne mi je rekla, i vi nemate šta više tu hodat jer ste se odjavili..Tolk je lahk zakon trd..

Ti očitno nimaš sreče v Umagu polanc :(
Se spomnim, ko si se hotu v kopalkah in majici prijavit, pa te je policaj nadru: pristojno se obucite! :roll:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti