Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Apr 19, 2021 23:58

Mi smo trenutno v Malem Lošinju ( delajo PCR v pon, tor, cet od 8-9 ure zjutraj) in gremo jutri zjutraj na test PCR, dobimo ga v 30 urah na mail in upam, da bomo v 48 urah že na privezu v Piranu brez kakih problemov pri prehodu
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » To Apr 20, 2021 06:46

@pinosat mi tudi - se vidimo na testiranju in potem na prečenju Kvarneja.
mVolk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Bunarina

OdgovorNapisal/-a mVolk » To Apr 20, 2021 08:59

Na
https://zvem.ezdrav.si/domov
lahko natisneš
Seznam testiranj na COVID-19

Meni izgleda kot ličen dokument na belem papirju, ki bi ga lahko pokazal policajem na meji. Je kdo že poskusil?
Nazadnje spremenil mVolk, dne To Apr 20, 2021 09:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » To Apr 20, 2021 09:12

mVolk napisal/-a:Na
https://zvem.ezdrav.si/domov
lahko natisneš
Seznam testiranj na COVID-19

Meni izgleda kot ličen dokumnet na belem papirju, ki bi ga lahko pokazal policajem na meji. Je kdo že poskusil?

Seveda, ga upostevajo.
BlueSky
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Apr 20, 2021 12:30

evovii napisal/-a:Ojla,

Za podaljšan vikend imam v planu it na barko na HR. Nekaj sem iskal okoli po spletu in sem že čisto zmeden. V četrtek greva z ženo narediti hitri test in potem v petek po šihtu čez mejo (seveda z vsemi dokumenti... vabilo marine, enter croatia, rezultati testa..). Po testiranju smo lahko na HR 48 ur. Ker bomo dol do torka me zanima sledeče.
- ali 7 letna hčerka rabi hitri test za prehod meje (kolikor sem gledal ne rabi v kolikor je mlajša od 13 let in je v spremstvu staršev)
- ali lahko v torek vstopimo nazaj v Slo z hitrim testom ki bi ga naredili na HR oz ali mora biti v tem primeru PCR?

LP Andrej

Morda samo dodatno vprašanje. Rabi hčerka tudi delati hitri test za HR ali ne? stara je 7 pa še mal? Za nazaj v SLO ni problem. Za HR pa ?
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
FlashLight
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a FlashLight » To Apr 20, 2021 14:33

Tukaj se še malo lovijo obe strani, nas z otroci pa hecajo.

Pri hrvatih je izjema za vstop:
Otroci so izjema
Pomembna novost je tudi ta, da otroci mlajši od starosti 7 let, ki potujejo v spremstvu staršev/skrbnikov, ne potrebujejo negativnega rezultata testa ali karantene, v kolikor starši/skrbniki imajo negativen PCR ali hitri antigenski test oziroma potrdilo o cepljenju ali preboleli bolezni.

Pri slovencih za povratek:
- otroku, ki še ni dopolnil 15 let in prehaja mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Republiko Slovenijo;

Mi bomo probali s hitrimi testi narejenimi v petek v Domžalah v soboto dol, pa ostat do naslednjega vikenda. Potem pa 1x PCR in 1x BAT za nazaj, zraven bo 6 letna hčerka, tako da bi morali zadovoljiti vse zahteve :)
boogle
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a boogle » To Apr 20, 2021 18:47

Mi gremo pa v soboto dol in je mali 8let star... se pravi gremo v petek vsi trije na hitrega, nazajgrede pa midva na PCR.

Ps: na tem linku imate naštete lokacije testiranj in če komu pride prav - popuste za hitre in PCR teste za goste kempov. Kaj takega bi se lahko tudi marine ali čarteristi spomnil...
https://www.avtokampi.si/novice/hrvaska ... covid-test
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Apr 20, 2021 19:31

Midva s kolegom sva bila zjutraj na testu v Malem Lošinju , tudi Lure je bil, sva se srečala na pomolu... Najbolj butasto, ce kje, se lahko okužiš na samem testirnem mestu, saj tam si res blizu morebiti pozitivnih, pred nama so bili trije testiranci, ki so imeli simptome, sem slišal pogovor medicinskegs osebja z njimi, kako dolgo, kaki simptomi, prej smo pa tri dni bili sami na jadrnici... Ampak PCR je zal obvezen za povratek
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » To Apr 20, 2021 20:00

Koliko časa je potrebno čakati na rezultate PCR testa na Hrvaškem?

Lp MKN
boogle
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a boogle » To Apr 20, 2021 20:11

Sem klical "nijz istra" ... 24-30h
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » To Apr 20, 2021 20:39

Če grem v soboto na Krk na vzdrževanje čolna in se v soboto vračam, razumem, da imam dve opciji:

1. Opravim hitri test v petek doma in velja za prehod SLO-CRO in CRO-SLO. Če za povratek ne velja, naredim hitri test še v soboto na Hrvaškem.

2. Opravim samoplačniški test v četrtek doma in mi velja vsaj do sobote zvečer za prehod meje v obe smeri.

Katera opcija me bo spravila v obe smeri čez mejo?

LP, MKN
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Apr 20, 2021 22:37

FlashLight napisal/-a:pa ostat do naslednjega vikenda. Potem pa 1x PCR in 1x BAT za nazaj, zraven bo 6 letna hčerka, tako da bi morali zadovoljiti vse zahteve :)

Za vsak slučaj ne preveč natančno planirati, kaj bo naslednji vikend.
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Apr 21, 2021 11:53

Fantje imam problem kje narediti hitri test (gorenjska oz lj z okolico). Sem klical v Medvode vendar delajo hitre teste samo od pon-srede, tako, da to odpade. V Škofji Loki delajo tudi ob petkih vendar pošljejo samo SMS. Papirja ni mogoče dobiti. Ima kdo kakšno info kej bi se dalo narediti hitri test in takoj dobiti tudi potrdilo? Klical že na nekaj koncev.... fak ej popizdil bom tok enih komplikacij če človek hoče na svojo barko...
certifikata ze e-zdravje nimam tko da... iščem možnost kjer takoj naredijo papir.

Aja pa za hčerko tudi če dobim SMS ne morem dobiti potrdila, ker ga ne izdajo za otroke do 15 leta.

Kvalificirano digitalno potrdilo za fizične osebe SIGEN-CA lahko pridobijo osebe starejše od 15 let, ki imajo slovensko davčno številko in EMŠO. Digitalno potrdilo je veljavno pet let.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Apr 21, 2021 11:58

evovii napisal/-a:Fantje imam problem kje narediti hitri test (gorenjska oz lj z okolico). Sem klical v Medvode vendar delajo hitre teste samo od pon-srede, tako, da to odpade. V Škofji Loki delajo tudi ob petkih vendar pošljejo samo SMS. Papirja ni mogoče dobiti. Ima kdo kakšno info kej bi se dalo narediti hitri test in takoj dobiti tudi potrdilo? Klical že na nekaj koncev.... fak ej popizdil bom tok enih komplikacij če človek hoče na svojo barko...
certifikata ze e-zdravje nimam tko da... iščem možnost kjer takoj naredijo papir.

Aja pa za hčerko tudi če dobim SMS ne morem dobiti potrdila, ker ga ne izdajo za otroke do 15 leta.

Kvalificirano digitalno potrdilo za fizične osebe SIGEN-CA lahko pridobijo osebe starejše od 15 let, ki imajo slovensko davčno številko in EMŠO. Digitalno potrdilo je veljavno pet let.

pisal sem ti na ZS poglej in pokliči
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Apr 21, 2021 14:13

MareC

Mene isto zanima gorenjska ce mas kak info?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov