Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

boris1
Admiral
Kontakt:

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a boris1 » Sr Maj 12, 2021 22:40

Nikola T. napisal/-a:
matoz napisal/-a:...So pa v žlahti vsi starejši že pocepljeni, pol sodelavcev in prav nobeden nobenega problema...
Rad bi verjel, da so cepiva varna, mi pa trenutne težave po cepljenju že v našem krogu sorodnikov in znancev ne vlivajo prav nobenega optimizma. Procent težav v samem startu je enostavno previsok, da ne bi imeli zelo tehtne pomisleke.

Če imaš večje težave zaradi cepljenja, bi te težave ob okužbi bile veliko večje. Jaz sem po drugem odmerku dobil vročino 37,5 ki je izzvenela naslednji dan. To je normalni odziv telesa na zapis virusa.
Sedaj pa sem lahko brez skrbi.
Cepiva so bolj varna od paštete ali hrenovke, v kate zmeljejo vso svinjarijo.
LP
Boris
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Če Maj 13, 2021 09:49

boris1 napisal/-a:
Nikola T. napisal/-a:
matoz napisal/-a:...So pa v žlahti vsi starejši že pocepljeni, pol sodelavcev in prav nobeden nobenega problema...
Rad bi verjel, da so cepiva varna, mi pa trenutne težave po cepljenju že v našem krogu sorodnikov in znancev ne vlivajo prav nobenega optimizma. Procent težav v samem startu je enostavno previsok, da ne bi imeli zelo tehtne pomisleke.

Če imaš večje težave zaradi cepljenja, bi te težave ob okužbi bile veliko večje. Jaz sem po drugem odmerku dobil vročino 37,5 ki je izzvenela naslednji dan. To je normalni odziv telesa na zapis virusa.

Ne vem za hrenovke, vem pa za pašteto Argeta, da to kar navajaš ne drži. Sem bil v proizvodnji že večkrat in poznam celoten postopek in ti lahko povem, da se ne zmelje cela kura s parklji, glavo...temveč takšna kot jo vidiš pri mesarju (pred tem se skuha, da jo lahko stroj razkoščiči/loči mesni del in odpadni del kosti)
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Če Maj 13, 2021 09:59

Kokrkol, vse ma dons čipe vgrajene. Tko da počasi vstopamo v 5G matrico ;)

Joke :lol: :lol:
boris1
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boris1 » Če Maj 13, 2021 11:03

CAR napisal/-a:
boris1 napisal/-a:
Nikola T. napisal/-a:Rad bi verjel, da so cepiva varna, mi pa trenutne težave po cepljenju že v našem krogu sorodnikov in znancev ne vlivajo prav nobenega optimizma. Procent težav v samem startu je enostavno previsok, da ne bi imeli zelo tehtne pomisleke.

Ne vem za hrenovke, vem pa za pašteto Argeta, da to kar navajaš ne drži. Sem bil v proizvodnji že večkrat in poznam celoten postopek in ti lahko povem, da se ne zmelje cela kura s parklji, glavo...temveč takšna kot jo vidiš pri mesarju (pred tem se skuha, da jo lahko stroj razkoščiči/loči mesni del in odpadni del kosti)

Kar se tiče paštete pa je tako. V Gavriloviču so vse ostanke mesa stran metali. Potem pa se je en model spomnil in rekel »pa šteta je ovo bacati«, vse skupaj so zmleli in dobili mešanico, ki so jo poimenovali PAŠTETA :lol: :lol: :lol:
Nazadnje spremenil boris1, dne Če Maj 13, 2021 12:25, skupaj popravljeno 1 krat.
LP
Boris
boris1
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boris1 » Če Maj 13, 2021 11:03

1stofficer napisal/-a:Kokrkol, vse ma dons čipe vgrajene. Tko da počasi vstopamo v 5G matrico ;)

Joke :lol: :lol:

Ko sem dobil prvi odmerek so mi dali 5G. Pri drugem odmerku sem zahteval 6G. Tako da imam sedaj v glavi vgrajen internet in navigacijo. A ja pa Janša me 24 ur na dan opazuje. To zagotovo vem ker ima vklopljeno kamero na prenosniku pa ga tudi jaz vidim :mrgreen: :lol:
LP
Boris
Uporabniški avatar
Kristijan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Kristijan » Če Maj 13, 2021 12:33

Prehod meje s pozitivnim PCR testom: Mejo lahko prečkam, ker sem prebolel COVID. Iz zVem sem si sprintal končni izvid, na katerem je naveden datum odvzema, datum izvida in rezultat POZITIVEN. Izvid je že starejši od 11 dni. Potrebujem še kakšno drugo potrdilo o prebolelosti, ali ta izvid velja. Kolikor razumem, velja ta izvid. Vseeno pa za vsak slučaj še vprašam, če ima kdo negativne izkupšnje z izvidom iz zVem...
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Če Maj 13, 2021 15:05

Kristijan napisal/-a:Prehod meje s pozitivnim PCR testom: Mejo lahko prečkam, ker sem prebolel COVID. Iz zVem sem si sprintal končni izvid, na katerem je naveden datum odvzema, datum izvida in rezultat POZITIVEN. Izvid je že starejši od 11 dni. Potrebujem še kakšno drugo potrdilo o prebolelosti, ali ta izvid velja. Kolikor razumem, velja ta izvid. Vseeno pa za vsak slučaj še vprašam, če ima kdo negativne izkupšnje z izvidom iz zVem...

Dobro voljo in šibaj :D
Mato :wink:
Uporabniški avatar
Kristijan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Kristijan » Če Maj 13, 2021 17:15

Že pičim :D
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Če Maj 13, 2021 17:36

boris1 napisal/-a:
CAR napisal/-a:
boris1 napisal/-a:Če imaš večje težave zaradi cepljenja, bi te težave ob okužbi bile veliko večje. Jaz sem po drugem odmerku dobil vročino 37,5 ki je izzvenela naslednji dan. To je normalni odziv telesa na zapis virusa.

Kar se tiče paštete pa je tako. V Gavriloviču so vse ostanke mesa stran metali. Potem pa se je en model spomnil in rekel »pa šteta je ovo bacati«, vse skupaj so zmleli in dobili mešanico, ki so jo poimenovali PAŠTETA :lol: :lol: :lol:

Se opravičujem, ker smetim temo, vendar moram demantirati zgornjo trditev.

To kar trdiš je res neka pravljica, lahko pa trdim, da sedaj ni tako niti v Gavriloviću, saj morajo spoštovati evropske predpise in zakonodaje EU, ki pa so še kako zahtevni. Prav tako ime pašteta ni zrasla na YU trgu, temveč je povzeta po angleški besedi Pate. Se pa strinjam, da v pašteto ni vključen ribeye.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Pe Maj 14, 2021 06:49

Kristijan,
Za izjemo pri prehodu meje mora biti pozitivni izvid starejši od 21 dni in mlajši od 6 mesecev. Z 11 dnevi boš imel na meji verjetno težave.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Pe Maj 14, 2021 07:21

mirante,

ne vem ce je se 21 dni potrebnih. Na uradnih straneh pise takole:
-vstop v Hrvasko starejsi pozitivni test od 11 dni: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211
-vstop v Slovenijo straejsi pozitivni test od 10 dni: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sar ... anje-meja/

Poskusil pa se nisem, bom drug teden z 12 dni starim testom :)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Maj 14, 2021 07:35

Kristijan napisal/-a:Prehod meje s pozitivnim PCR testom: Mejo lahko prečkam, ker sem prebolel COVID. Iz zVem sem si sprintal končni izvid, na katerem je naveden datum odvzema, datum izvida in rezultat POZITIVEN. Izvid je že starejši od 11 dni. Potrebujem še kakšno drugo potrdilo o prebolelosti, ali ta izvid velja. Kolikor razumem, velja ta izvid. Vseeno pa za vsak slučaj še vprašam, če ima kdo negativne izkupšnje z izvidom iz zVem...

Jaz sem v sredo šel tako čez. (30.4. Pozitiven PCR) Pa ti povem, da je šlo glih za glih. HR policajka je brala in brala tiste moje papirje. Na koncu pa:”Vi ste bili 30.4. Pozitivni?” “Da.” Ji odvrnem. “To je skoro. Dali ste sad negativni?” Jo zanima. Ker tega potrdila nisem imel, ji razlozim, da je karantena mimo in je to, to. Pa se baba ne da. Na koncu me vpraša, kam grem. In po odgovoru, da grem delat na barko, me le nekako spusti čez. Tako da, na vse dokumente, smo še vedno odvisni od volje posameznika na sami meji. Je blo pa to na Dragonji, ki je itak biser za kompliciranje.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Maj 14, 2021 07:47

kr en napisal/-a:

Jaz sem v sredo šel tako čez. (30.4. Pozitiven PCR) Pa ti povem, da je šlo glih za glih. HR policajka je brala in brala tiste moje papirje. Na koncu pa:”Vi ste bili 30.4. Pozitivni?” “Da.” Ji odvrnem. “To je skoro. Dali ste sad negativni?” Jo zanima. Ker tega potrdila nisem imel, ji razlozim, da je karantena mimo in je to, to. Pa se baba ne da. Na koncu me vpraša, kam grem. In po odgovoru, da grem delat na barko, me le nekako spusti čez. Tako da, na vse dokumente, smo še vedno odvisni od volje posameznika na sami meji. Je blo pa to na Dragonji, ki je itak biser za kompliciranje.

Pejt na Jelšane se boš hitro premislil :D

Drgač pa kar nekaj folka poznam, ki po 10h dneh niso bili več pozitivni (kužni tut ne najbrž), čeprav še kar bolani ko hudič zarad Covida
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Pe Maj 14, 2021 07:53

Res je, ko mu das tiste 3liste za prehod v mapci, ti rece “ daj izvadi, nisam ti ja tajnica”
Ali pa, ti vse razlozi ze iz svoje kucice,ker itak nimas prav napisano, stopi ven in ti se enkrat vse razlozi. Svasta! Beee beeee
Uporabniški avatar
Kristijan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Kristijan » Pe Maj 14, 2021 14:01

Pozitiven sem bil pred več kot 21 dnevi, tako da je šlo brez problema skozi.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov