Nova finta
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Nova finta
danes tankal na Tifon Nerezine (super95) cena 1.38 stiri dni prej pa v Lošinju Ina 1.41 , cene se dnevno spreminjajo, vidim, da za vikend ko je pritisk charterja je cena višja za par centov
1,39 je kar povoljna cena a ni..
Ja na tifonu takoj za mostom na Krk je bil diesel za ta dnar. Povoljno...
Xilinx Vivado HLx trainee
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk

Rab, mesto, dne 15. 8. 2025. Črpalka za avtomobile, poleg tiste za čolne.
"Zašto nemate obični dizel?"
"Nemamo dovoljno spremnika."
Isto tudi na črpalki za čolne.
Navigare vivere est.
danes EU 95 na Ini v M.Lošinju 1.41 sam ne jamrat, dokler je tako smo lahko samo tiho
se spomnim nekaj časa na nazaj ko ste jamral za 2.01 Adria Oil v Lošinju in 1.60 v Tifonu Nerezine
se spomnim nekaj časa na nazaj ko ste jamral za 2.01 Adria Oil v Lošinju in 1.60 v Tifonu Nerezine
- 1stofficer
- Admiral
alesjo napisal/-a::) ko bodo zaračunavali veter bom tudi jaz kaj jamral, kar se goriva tiče me ne kaj dosti prizadene, pa tudi v hr. nikoli ne tankam![]()
![]()
Drgac je gorivo dol cenejse kot pri nas
1stofficer napisal/-a:alesjo napisal/-a::) ko bodo zaračunavali veter bom tudi jaz kaj jamral, kar se goriva tiče me ne kaj dosti prizadene, pa tudi v hr. nikoli ne tankam![]()
![]()
Drgac je gorivo dol cenejse kot pri nas
Ni neke bistvene razlike, jaz ponavadi strartam na dopust z 100 l dizla iz slo, ko se vrnem imam itak še za celo zimo za ribolov
Razlike v cenah med pumpami so na Hrvaškem kar opazne. Najdražje je gorivo na Petrolovih in Croduxovih pumpah, torej čim dlje od pogoltnega Petrola in pump v Petrolovih lasti.
Vseeno je gorivo na Hrvaškem kar precej cenejše kot v Sloveniji.
V petek je bil diesel na Inini pumpi na Murterju 1,35€ kar je skoraj 10% ceneje kot v Sloveniji.
LPZ
Vseeno je gorivo na Hrvaškem kar precej cenejše kot v Sloveniji.
V petek je bil diesel na Inini pumpi na Murterju 1,35€ kar je skoraj 10% ceneje kot v Sloveniji.
LPZ
Včeraj Shell Umag diesel 1,34€.
Evo, letošnje cene po datumih:
Medulin 24.07.25 1,770
Nerezine Tifon 25.07.25 1,390 (brezplačna kava in rogljiček)
Kremik Petrol 01.08.25 1,390
Kremik Petrol 07.08.25 1,370
Mali Lošinj Ina 10.08.25 1,470 (premium, nimajo navadnega)
Cene v Medulinu so švicarske. Za dototočit preko Kvarnerja ali v sili.
Petrol Kremik in Tifon Nerezine so imeli navadni dizel z isto ceno. Malenkost nižja cena je bila teden kasneje tudi na cestnih črpalkah. Ne vem ali ima Hrvaška podoben model z usklajevanjem cen goriv na 14 dni kot Slovenija.
Pred leti so se cene očitno bolj pogosto spreminjale. Takole je bilo v 2021:
Mali Lošinj Adria Oil 09.07.21 1,481
Milna, INA 13.07.21 1,433
Trogir, INA 18.07.21 1,431
Nerezine, Tifon 23.07.21 1,382
Izola 18.09.21 1,307
Ampak kot ste večkrat napisali, letos je gorivo na hrvaškem cenejše kot pri nas. Premium dizel na INI v Malem Lošinju je stal toliko, kot običajni dizel v Sloveniji. Leta 2021 je bilo obratno, pa še v Izoli so Petrolovo črpalko v madraču zaprli.
Medulin 24.07.25 1,770
Nerezine Tifon 25.07.25 1,390 (brezplačna kava in rogljiček)
Kremik Petrol 01.08.25 1,390
Kremik Petrol 07.08.25 1,370
Mali Lošinj Ina 10.08.25 1,470 (premium, nimajo navadnega)
Cene v Medulinu so švicarske. Za dototočit preko Kvarnerja ali v sili.
Petrol Kremik in Tifon Nerezine so imeli navadni dizel z isto ceno. Malenkost nižja cena je bila teden kasneje tudi na cestnih črpalkah. Ne vem ali ima Hrvaška podoben model z usklajevanjem cen goriv na 14 dni kot Slovenija.
Pred leti so se cene očitno bolj pogosto spreminjale. Takole je bilo v 2021:
Mali Lošinj Adria Oil 09.07.21 1,481
Milna, INA 13.07.21 1,433
Trogir, INA 18.07.21 1,431
Nerezine, Tifon 23.07.21 1,382
Izola 18.09.21 1,307
Ampak kot ste večkrat napisali, letos je gorivo na hrvaškem cenejše kot pri nas. Premium dizel na INI v Malem Lošinju je stal toliko, kot običajni dizel v Sloveniji. Leta 2021 je bilo obratno, pa še v Izoli so Petrolovo črpalko v madraču zaprli.
Vceraj Ppetrol Banjole 1,34
Shel pri Rovinju pa 1,33e
Shel pri Rovinju pa 1,33e
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
alesjo napisal/-a::) ko bodo zaračunavali veter bom tudi jaz kaj jamral, kar se goriva tiče me ne kaj dosti prizadene, pa tudi v hr. nikoli ne tankam![]()
![]()
Madona, ne dajaj jim takih idej! Na zaračunavanje vetra mislim, ker bo hitro komu zelo všeč zamisel postala...
Sicer pa res... jadralci tu bolje skozi pridemo; sploh ne vem več kje so črpalke, niti po koliko je gorivo. Na dopust ponavadi s cca 60 litri, nazaj pridem z vsaj 20l v tanku...
Cena gor... Cena dol....
Ma za tiste centke je bolj pomembno, da si ne naliješ neke brozge... Potem hitro pozabiš, da si prihranil za pol kavice ...
Ma za tiste centke je bolj pomembno, da si ne naliješ neke brozge... Potem hitro pozabiš, da si prihranil za pol kavice ...
Hvala na razumevanju
Mislš, da če boš več plačal bo boljše gorivo?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kar se tiče čistosti goriva je včasih tudi problem. kaj natočiš v tank. Jaz vedno pripeljem na barko nafto ki jo nabavim na moji bližni benciski pumpi in vidim kaj natočim. Pred nekaj leti je imel moj prijatelj resne težave ko je natankal gorivo v hr na bencinski, ne vem točno kje, po uri plovbe je crknu motor, kaj je bilo, popolnoma zabasan separator vode z sivo emulzijo in zapacan filter nafte. Tako je menjal vse filtre odprl tank in ga očistil, izkazalo se je da je tankal prvi ko je čakal vrsto na bencinski ko so pripeljali sveže gorivo in verjetno so se pomešale usedline v rezervoarjih. Tako da ni za verjet kakšne filtre imajo na pumpah pred ročko za tankanje ali jih sploh ni? Tudi meni se je enkrat zgodilo da sem dobil zelo umazano gorivo in to sem videl v kanti, ki sem jo napolnil za rezervo. Od takrat tankam samo gorivo za katerega sem prepričan da je čisto. Takih primerov verjamem da jih je vedno manj ampak je še veliko jugo pump, ki jim je potekel rok že davno nazaj.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov