Film o Šterku
Moderatorji: moderator2, moderator
Film o Šterku
Dober film. Verjetno ga je kdo od vas poznal. Katero barko je imel nazadnje?
Re: Film o Šterku
Baš me je prijetno presenetil
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
V tistem času okoli leta 1999-2004 nas je Jure Šterk vedno (če je bil doma) obiskal na sejmu Internavtika. Imam še nekaj fotk, ko je prišel na sejem. Nekaj fotk imam tudi iz Jahtnega centra, kjer je pripravljal barko. Podaril sem mu nov instrument za globino in hitrost ST40 Bidata.
Spomnim se, da je imel tik pred vhodom v barko mislim, da na levi strani z svinčnikom napisanih nekaj kompasnih smeri. Zatrdil je, da je to dovolj za navigacijo, če ne šteješ savudrijskega rta vse do Brazilije.
Spomnim se, da je imel tik pred vhodom v barko mislim, da na levi strani z svinčnikom napisanih nekaj kompasnih smeri. Zatrdil je, da je to dovolj za navigacijo, če ne šteješ savudrijskega rta vse do Brazilije.
- 1stofficer
- Admiral
Sem gledal. Reziral ga je kar njegov sin, meli so se kot kaze precej pestro (kadar je bil doma pa tudi kadar ne) 
Bolj bi bil vesel več jadralskih prizorov in manj druzinske drame, ki je AGRFT-jevcem še posebej pisana na kozo...
Je morda znano kaj se mu je dejansko zgodilo? Kaj je zdaj z jadrnico?

Bolj bi bil vesel več jadralskih prizorov in manj druzinske drame, ki je AGRFT-jevcem še posebej pisana na kozo...
Je morda znano kaj se mu je dejansko zgodilo? Kaj je zdaj z jadrnico?
Čmaknil je v vodo. Sej drugega ni kej.
Film je ok, je pa tip bil prevelik ego za moj okus, če ga film v pravi luči prikaže.
Film je ok, je pa tip bil prevelik ego za moj okus, če ga film v pravi luči prikaže.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Sem ga srečal parkrat. Enkrat v navtični trgovini, ko je vsem do onemoglosti pametoval, drugič v marini, po par njegovih stavkih sem se umaknil iz družbe, ker sem poznal nadaljevanje, tretjič v Piranu na pomolu, ko je bil z ženo na sprehodu. Sva se pozdravila, izmenjala par fraz, nato je prišel sosed s pomola, ki ga je očitno občudoval in začel se je njegov bolj ali manj monolog, sveda v prvi osebi ednine. Težek tip, verjetno ni bilo lahko živeti z njim.
To, kar je doživel in preživel na morju s svojimi jadrnicami je druga zgodba, na žalost pa je končal tako kot je, ravno zaradi njegovega ega, ker je hotel biti najstarejši morjeplovec, ki je sam objadral svet.
To, kar je doživel in preživel na morju s svojimi jadrnicami je druga zgodba, na žalost pa je končal tako kot je, ravno zaradi njegovega ega, ker je hotel biti najstarejši morjeplovec, ki je sam objadral svet.
.
O preminulih vse dobro!
Edino njegovi dosežki so vredni občudovanja, vse ostalo je pa poden.
Je pa tudi res, da je daleč prijadral s svojo šlamparijo na kvadrat. Pričakoval bi, da bi se dosti prej zgodila nesreča, pa je imel preklemano srečo in na svoji strani vse bogove morja in nebes, ki so ga varovali.
Se spomnim, da je šel na regato s ciljem na Malti, štart pa v SLO. Štart za en dan zamudil, ker ni bil pripravljen, Pa še nekje do Dubrovnika je imel med potjo delo z laminiranjem, urejanjem barke, da je sploh lahko upravljal barko iz kokpita, itd. Je pa imel najhitrejši čas te regate!
Prigod z njegove strani je za debelo knjigo in nekatere so pod rubriko saj ni res, pa je! Nekatere so pa itak znanstvena fantastika.
.
O preminulih vse dobro!
Edino njegovi dosežki so vredni občudovanja, vse ostalo je pa poden.
Je pa tudi res, da je daleč prijadral s svojo šlamparijo na kvadrat. Pričakoval bi, da bi se dosti prej zgodila nesreča, pa je imel preklemano srečo in na svoji strani vse bogove morja in nebes, ki so ga varovali.
Se spomnim, da je šel na regato s ciljem na Malti, štart pa v SLO. Štart za en dan zamudil, ker ni bil pripravljen, Pa še nekje do Dubrovnika je imel med potjo delo z laminiranjem, urejanjem barke, da je sploh lahko upravljal barko iz kokpita, itd. Je pa imel najhitrejši čas te regate!
Prigod z njegove strani je za debelo knjigo in nekatere so pod rubriko saj ni res, pa je! Nekatere so pa itak znanstvena fantastika.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
OK film, ki pa govori bolj o sinu Igorju kot o njemu 

Pred kar nekaj leti je imel barko zunaj v marini v Izoli. Ko sem jo videl, sem si mislil, da moreš bit precej trčen, da greš okoli sveta z njo. Tudi par besed sem spregovoril z njim, v glavnem ničkaj prijeten ni bil v živo. Se strinjam s tistimi, ki ste ga omenili. Na kratko, čudak.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov