Iglice v omaki

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Prispevkov: 600
Pridružen: To Mar 20, 2007 21:20
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » To Jun 26, 2007 21:10

Pozdravljam novi forum in kakor obljubljeno posiljam prvi recept z Sardinije.

IGLICE V OMAKI

Iglicam odrezemo glavo in rep, ocistimo in zrezemo na manjse kose. Pomokamojih in poprazimo na olivnem olju. V globji posodi na olivnem olju poprazimo 3 stroke cesna (neolupljenega!!), cebulo in ko postekleni se na tanke rezine narezan koren koromaca. Zalijemo z pradiznikovo mezgo, dodamo crne olive brez koscic in zalijemo z kozarcem belega vina. Ko omaka povre in se zgosti dodamo kose iglice in pustimo vreti se 10 minut. Serviramo z polento popeceno na zaru. Lahko se je tudi hladno drugi dan!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost