za malce bolj zahtevne goste...nemo to bi ti lahko kdaj pripravil
KORENČKOVA RULADA Z ZELENIMI ŠPARGLJI
0,5 kg bučk (3 kom)
0,6 kg korenja
4 beljaki
16 vršičkov zelenih špargljev
sol
poper
origano
prozorna folija za kuhanje
Priprava:
Bučke narežemo na tanke rezine. Rezine popečemo in z njimi obložimo model za peko, katerega smo obdali s folijo. Kuhano korenje sesekljamo v multipraktiku, začinimo, ohladimo, dodamo beljake ter dobro premešamo. Z maso napolnimo, s popečenimi rezinami bučk, obložen model tako, da med nadevanjem dodamo očiščene, kuhane in dobro odcejene špargljeve vršičke. Tesno zavijemo v folijo, s katero smo obložili pekač in kuhamo približno 30 minut
MOZZARELLIN MOŠNJIČEK S ČESNOVO OMAKO
12 mocarelinih kroglic po 0,125 kg
4 stroki česna
0,2 l belega vina
olivno olje
12 tankih trakov pora
Priprava:
Česen drobno sesekljamo, ga na hitro prepražimo na olivnem olju, zalijemo z belim vinom in pokuhamo, da večina vode izpari. S pomočjo steklenice za brizganje smetane pod pritiskom polnimo s česnovo omako mocareline kroglice, ki jih predhodno segrejemo le toliko, da pridobe prožnost. Vrh mošnjička stisnemo skupaj in ga povežemo s porovim trakom.
OMAKA IZ POSUŠENIH PARADIŽNIKOV IN RAKOVIH REPKOV
0,075 kg rakovih repkov
0,125 kg posušenega paradižnika
sok ½ limone
0,1 l olivnega olja
sol, poper
šopek sveže bazilike
0,1 kg polnjenih zelenih oliv
Priprava:
Paradižnik, olive in rakove repke sesekljamo, dodamo olivno olje, limonin sok ter začinimo in dodamo sesekljane liste sveže bazilike.

