KORENČKOVA RULADA Z ZELENIMI ŠPARGLJI,OMAKA ...

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
racman
Admiral
Prispevkov: 692
Pridružen: Ne Maj 20, 2007 15:25

KORENČKOVA RULADA Z ZELENIMI ŠPARGLJI,OMAKA ...

OdgovorNapisal/-a racman » So Jun 30, 2007 12:49

no tale meni sem pripravljal v umagu pred parimi meseci ...so bili kar zadovoljni...
za malce bolj zahtevne goste...nemo to bi ti lahko kdaj pripravil :wink:

KORENČKOVA RULADA Z ZELENIMI ŠPARGLJI

0,5 kg bučk (3 kom)
0,6 kg korenja
4 beljaki
16 vršičkov zelenih špargljev
sol
poper
origano
prozorna folija za kuhanje

Priprava:
Bučke narežemo na tanke rezine. Rezine popečemo in z njimi obložimo model za peko, katerega smo obdali s folijo. Kuhano korenje sesekljamo v multipraktiku, začinimo, ohladimo, dodamo beljake ter dobro premešamo. Z maso napolnimo, s popečenimi rezinami bučk, obložen model tako, da med nadevanjem dodamo očiščene, kuhane in dobro odcejene špargljeve vršičke. Tesno zavijemo v folijo, s katero smo obložili pekač in kuhamo približno 30 minut

MOZZARELLIN MOŠNJIČEK S ČESNOVO OMAKO

12 mocarelinih kroglic po 0,125 kg
4 stroki česna
0,2 l belega vina
olivno olje
12 tankih trakov pora

Priprava:
Česen drobno sesekljamo, ga na hitro prepražimo na olivnem olju, zalijemo z belim vinom in pokuhamo, da večina vode izpari. S pomočjo steklenice za brizganje smetane pod pritiskom polnimo s česnovo omako mocareline kroglice, ki jih predhodno segrejemo le toliko, da pridobe prožnost. Vrh mošnjička stisnemo skupaj in ga povežemo s porovim trakom.

OMAKA IZ POSUŠENIH PARADIŽNIKOV IN RAKOVIH REPKOV

0,075 kg rakovih repkov
0,125 kg posušenega paradižnika
sok ½ limone
0,1 l olivnega olja
sol, poper
šopek sveže bazilike
0,1 kg polnjenih zelenih oliv

Priprava:
Paradižnik, olive in rakove repke sesekljamo, dodamo olivno olje, limonin sok ter začinimo in dodamo sesekljane liste sveže bazilike.


Slika
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Prispevkov: 600
Pridružen: To Mar 20, 2007 21:20
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » So Jun 30, 2007 16:46

Hvala za nasvet, ce mi das copyright se bom rade volje lotil tega izziva!!!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uporabniški avatar
racman
Admiral
Prispevkov: 692
Pridružen: Ne Maj 20, 2007 15:25

OdgovorNapisal/-a racman » So Jun 30, 2007 21:55

hehe..vi mi dajete morjeplovske nasvete jaz vam pa lahko dam kaksnega kulinaricnega :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti