Srednje veliko hobotnico ocistimo in jo v olju, ki naj bo samo mlacno pustimo, dokler olje ne doseze temperature in jo oprazimo z vseh strani. Hobotnico odstranimo, na olju poprazimo precej cebule, korencka, par strokov cesna, pol cele limone, lovorov list, poper v zrnju in na kose narezanega paradiznika.Ko se omaka gosti jo redcimo z malo vode in nato zalijemo z kozarcem crnega vina ali kisa.Hobotnico narezemo na majhne koscke in dodamo omaki in kuhamo se toliko, da se zmehca.Nato posolimo! Vazno je, da ne solimo prej, ker bo hobotnica postala zaradi soli trda.Serviramo s kuhanim krompirjem v kosih.
Kot vidite, so vse kolicine od "oka" ,ker bo v vsakem primeru uspelo!!!!
DOBER TEK!
Naravno pikantna hobotnica v omaki
Moderatorji: moderator2, moderator
Naravno pikantna hobotnica v omaki
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti
