Naravno pikantna hobotnica v omaki

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Manjse porcije prijetne ocesu ali pisker corbe?

Glasovanje se je zaključilo dne So Jul 21, 2007 08:53

Francoska kuhinja z majhnimi porcijami
1
20%
Brodet s polento
1
20%
Hamburger z pomfrijem
2
40%
Golaz z kruhom
1
20%
 
Skupaj glasov: 5
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Prispevkov: 600
Pridružen: To Mar 20, 2007 21:20
Kraj: SLOBALA

Naravno pikantna hobotnica v omaki

OdgovorNapisal/-a nemo » Sr Jul 11, 2007 08:53

Srednje veliko hobotnico ocistimo in jo v olju, ki naj bo samo mlacno pustimo, dokler olje ne doseze temperature in jo oprazimo z vseh strani. Hobotnico odstranimo, na olju poprazimo precej cebule, korencka, par strokov cesna, pol cele limone, lovorov list, poper v zrnju in na kose narezanega paradiznika.Ko se omaka gosti jo redcimo z malo vode in nato zalijemo z kozarcem crnega vina ali kisa.Hobotnico narezemo na majhne koscke in dodamo omaki in kuhamo se toliko, da se zmehca.Nato posolimo! Vazno je, da ne solimo prej, ker bo hobotnica postala zaradi soli trda.Serviramo s kuhanim krompirjem v kosih.
Kot vidite, so vse kolicine od "oka" ,ker bo v vsakem primeru uspelo!!!!
DOBER TEK!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti