Lignji s krompirjem

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4838
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Lignji s krompirjem

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Jun 02, 2013 17:05

L.p. vsem, danes pa sem v lončeni posodi v kaminu pripravil lignje s krompirjem. Lignje narežem na kose, dodam sveža zelišča katera sesekljam
Slika
nato dodam praženo čebulo
Slika
nekaj oliv in slanih sardonov, katere tudi razrežem
Slika
na koščke narezane paradižnike
Slika
krompir, olivno olje in vse skupaj premešam

Slika
zatem vse skupaj stresem v lončeno posodo v katero sem vlil malo olivnega olja in malo vode
Slika
pokrijem in dam kuhat na pripravljeno žerjavico
Slika
ko zavre kuham dobro uro in medtem dodajam žerjavico pod posodo in okrog nje tako da lepo vre, sestavin pa tudi nič ne mešam
Slika
ko je kuhano pa izgleda tako
Slika
in še postreženo
Slika
PA DOBER TEK ŽELIM
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral
Prispevkov: 1092
Pridružen: Po Dec 05, 2011 12:43

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Ne Jun 02, 2013 23:50

L.p vsem
danes sem se odločil, da vam spet naredim lušte.
Prav vam je, kaj pa nimate kamina, pa svežih lihgnjev, čudovitega glinenega posodja!
Podpis
alesjo!

P.S. OKŽ ne bi razkoščičevala oliv. Takole pojedino gre použiti počasi, koščice od oliv pripomorejo k zbranosti :lol:
P.P.S. Kje si dobil kastrolo?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4838
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Jun 02, 2013 23:54

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: olive sem kupil že razkoščene, posodo pa darilo od svaka, jo uporabljam ene 4 leta, je super, prišla pa je iz GUČE, srbija 8)
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral
Prispevkov: 1092
Pridružen: Po Dec 05, 2011 12:43

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Po Jun 03, 2013 00:06

Aha.
Ni ga čez lončeno posodje! Tudi, če si brez kamina. V Barceloni sem si skozi leta nakupila kar nekaj 10kg kastrol, ki prenesejo tudi plin, pa mi je žal, da jih nimam še več. Zemlja da poseben žmeht hrani, a ne?
Ampak tale tvoja je poleg vsega še hudo lepa.

Jaz oliv ne kupujem, sama jih razgrenim (6 mesecev, tedenska menjava slanice), nato v olje. Nabiram jih od oktobra do novembra. So kar dobre :lol: :lol:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4838
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Jun 03, 2013 11:53

od kapitana žena napisal/-a:Aha.
Ni ga čez lončeno posodje! Tudi, če si brez kamina. V Barceloni sem si skozi leta nakupila kar nekaj 10kg kastrol, ki prenesejo tudi plin, pa mi je žal, da jih nimam še več. Zemlja da poseben žmeht hrani, a ne?
Ampak tale tvoja je poleg vsega še hudo lepa.

Jaz oliv ne kupujem, sama jih razgrenim (6 mesecev, tedenska menjava slanice), nato v olje. Nabiram jih od oktobra do novembra. So kar dobre :lol: :lol:

Tudi jaz si vsako leto napravim nekaj kozarcev oliv, so pa zmanjkale :( zato sem moral kupit :) ta posoda je pa res odlična, ni pa primerna za plin, ker greje preveč točkovno, najboljša je žerjavica, okus hrane v tej posodi pa odličen, čisto nekaj posebnega :D
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral
Prispevkov: 1092
Pridružen: Po Dec 05, 2011 12:43

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » To Jun 04, 2013 01:41

Zgleda, da se samo okrog hrane še ne kregamo :P :P :P
Kot bi rekli v Rameaujevem nečaku (D. Diderot), pri mizi se vsa žlota pobota.

Alesjo, čimprej kaj skuhaj!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Prispevkov: 6703
Pridružen: So Nov 22, 2008 21:20
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jun 04, 2013 05:38

Super zgleda.
Ampak Alesjo, kdaj obeluješ kamen, če ves čas kuhaš?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
pale
Admiral
Prispevkov: 1905
Pridružen: Pe Okt 19, 2007 06:34
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » To Jun 04, 2013 08:55

po moje takrat ko čaka da se skuha lepo tole zgleda sem začel zidat kamin :lol:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4838
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Jun 04, 2013 20:37

kr en napisal/-a:Super zgleda.
Ampak Alesjo, kdaj obeluješ kamen, če ves čas kuhaš?

:lol: Kadar ne kuham, včasih pa kot pravi pale :lol: :lol: l.p.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4838
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Jun 05, 2013 21:23

pale napisal/-a:po moje takrat ko čaka da se skuha lepo tole zgleda sem začel zidat kamin :lol:

Lepo, pol se bo pa peklo 8) :lol: :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost