ČRNA RIŽOTA

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Taurus
Štabni praporščak
Prispevkov: 39
Pridružen: Če Sep 06, 2007 12:09

ČRNA RIŽOTA

OdgovorNapisal/-a Taurus » Po Okt 08, 2007 15:23

SESTAVINE :

1 kg sip
1 skodelica riža
1 čebula
5 strokov česna
2 ščepa peteršilja
rdeče vino
olivno olje
vrečka črnila
sol, poper
začimbni posip ( ala Vegeta )

POSTOPEK :

Sipo nareži na manjše komade.Čebulo na kockice, jo prepraži na vrelem olju tako da oveni, dodaj česen, sipo, peteršilj in malo olivnega olja, vse premešaj, dodaj črnilo in riž. Ko začne vreti moraš NEPRESTANO mešati in pri tem dodajati vino, vodo ali najboljše-ribjo osnovo po sistemu Ispari - Dolij. Proti koncu kuhanja dodaj sol, poper in po okusu začimbni posip.

OPCIJA :

Namesto sipe - lignji, namesto rdečega - belo vino, namesto vrečke - sveže sipino črnilo., namesto začimbnega posipa - ribjo osnovo.Za rižote uporabljaj okroglozrnat riž in NE dodajaj drugih začimb pri tej kulinarični mojstrovini.

RIBJA OSNOVA:

V malo vode( da je pokrito ) skuhaj kose rib, čebulo, korenino peteršilja, narezan korenček, lovor, olivno olje, rezino limone, poprova zrna in sol.
Če ti je kaj ostane, precedi in prišparaj v hladilniku nekaj dni.
Taurus

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta