SESTAVINE :
1 kg sip
1 skodelica riža
1 čebula
5 strokov česna
2 ščepa peteršilja
rdeče vino
olivno olje
vrečka črnila
sol, poper
začimbni posip ( ala Vegeta )
POSTOPEK :
Sipo nareži na manjše komade.Čebulo na kockice, jo prepraži na vrelem olju tako da oveni, dodaj česen, sipo, peteršilj in malo olivnega olja, vse premešaj, dodaj črnilo in riž. Ko začne vreti moraš NEPRESTANO mešati in pri tem dodajati vino, vodo ali najboljše-ribjo osnovo po sistemu Ispari - Dolij. Proti koncu kuhanja dodaj sol, poper in po okusu začimbni posip.
OPCIJA :
Namesto sipe - lignji, namesto rdečega - belo vino, namesto vrečke - sveže sipino črnilo., namesto začimbnega posipa - ribjo osnovo.Za rižote uporabljaj okroglozrnat riž in NE dodajaj drugih začimb pri tej kulinarični mojstrovini.
RIBJA OSNOVA:
V malo vode( da je pokrito ) skuhaj kose rib, čebulo, korenino peteršilja, narezan korenček, lovor, olivno olje, rezino limone, poprova zrna in sol.
Če ti je kaj ostane, precedi in prišparaj v hladilniku nekaj dni.
ČRNA RIŽOTA
Moderatorji: moderator2, moderator
ČRNA RIŽOTA
Taurus
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta
