TAKO: Na olivcu prepražimo nekaj čebule

ko je popražena jo nekaj odstavimo za kasneje ko bomo naredili kremo

nato dodamo mleto meso jadranskih lignjev

še malo slanih sardonov, origano, koriander, malo riža in po želji tudi malo solimo, jaz ponavadi ne

vse skupaj še malo popražimo in odstavimo z ognja da se pohladi

ko je ohlajeno dodamo dva jajca in približno kolikor je bilo mletega mesa tudi toliko bakalaja na belo

maso dobro premešamo

in tako je pripravljena za polnjenje lignjev, vzamemo lignje in jih napolnimo

napolnjene zataknemo z zobotrebci da nam masa ne uhaja ven

položimo jih v naoljen pekač in dodamo malo vode, povrhu jih samo malo posolimo in poporamo, tako so pripravljeni za peko, jaz jih ponavadi 45 min pečem pokrite in nato še 25 min odkrite, če pa delam izpod peke je posoda stalno pokrita.
nato pa maredimo kremo, surove kozice oluščimo in podušimo na olivnem olju da spremenijo barvo


nato jih dodamo čebuli katero smo prej popražili

dodamo še žlico kurkume še malo olivca, malo soli in zmiksamo, tako nastane lepa okusna rumena krema

ko so lignji pečeni jih narežemo na kolute dodamo kremo in postrežemo




Roba je odlična, tudi Johnny 1300 ki je bil na obisku je to potrdil

KAR JE DOBRO JE PAČ DOBRO
