Zarzuela

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Prispevkov: 445
Pridružen: To Maj 05, 2009 13:12
Kraj: LJUBLJANA

Zarzuela

OdgovorNapisal/-a navigator » Pe Feb 15, 2013 16:39

Vreme je tako, da nismo na morju, pa je čas še za kuhinjo

Školjke naložene še brez sira, po njih sem naribal sir,-te fotke žal nisem naredil- začimbe po okusu, jaz sem dal mediteransko mešanico začimb..pa ne veliko, sir in dagnje so aromatične same po sebi..

[img][img]http://shrani.si/f/3e/dI/27AA5xNf/img0040.jpg[/img][/img]

Po 15 min na 250...



[img][img]http://shrani.si/f/3v/gh/18oyekF/img0050.jpg[/img][/img]

Dober tek
MORJE, ŠIROKA CESTA..
PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

OdgovorNapisal/-a PeterV » Pe Feb 15, 2013 18:07

Bravo!
Super izgleda in verjetno je tudi super za jest. To moram naredit, da ne bo vedno samo buzara.
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Prispevkov: 2659
Pridružen: Če Maj 29, 2008 18:56
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Feb 15, 2013 18:13

Sam naredim skoraj isti postopek, z majhno razliko, da prej školjke skuham, in predno dam gor naribani sir, jih oblijem z kečapom.
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Prispevkov: 445
Pridružen: To Maj 05, 2009 13:12
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Pe Feb 15, 2013 18:29

Jaz uporabljam kar zmrznjene, so že očiščene, tako kot so na fotografiji, pustim jih kake pol ure takole položene v pekaču pol pa le še sir in začimbe pa pečica...seveda pa je izpeljank veliko, mogoče česen in oljčno olje...svar okusa
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Prispevkov: 4405
Pridružen: Pe Apr 04, 2008 10:26
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Feb 15, 2013 18:34

bolid napisal/-a:Sam naredim skoraj isti postopek, z majhno razliko, da prej školjke skuham, in predno dam gor naribani sir, jih oblijem z kečapom.


Tudi jaz enako, poimenujemo pa stvar "curcurela", velikokrat tole naredimo v pica panu na barki.
Lako može svako. :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Prispevkov: 2569
Pridružen: Pe Feb 15, 2008 22:41
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Feb 16, 2013 00:01

bom sprobal....upam, da je res v redu.....in da bodo naši jedli.....
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Prispevkov: 6703
Pridružen: So Nov 22, 2008 21:20
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Feb 16, 2013 08:00

Probaj jih pred peko in posipom s sirom malo politi z buzaro (malo na tanko zrezane čebule in česna zdušeno s paradižnikovo polpo in belim vinom).
Pride bolj sočno in nekaj za vmkat kruh :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral
Prispevkov: 7086
Pridružen: Če Apr 17, 2008 11:08

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Feb 16, 2013 10:38

bolid napisal/-a:Sam naredim skoraj isti postopek, z majhno razliko, da prej školjke skuham, in predno dam gor naribani sir, jih oblijem z kečapom.

Neeeeeeeee kečaaaaaap na školjke!
Pa tudi kuhat jih ni potrebno, če jih že pečeš.
No ja, kakor komu paše.
Bo treba probat. Varianta od Kr en ga, mi deluje najbolj mediteransko.
Kateri sir pa bi bil najboljši za to?

S kečapom, pa res :roll:, ne vem, no. Bolid, a na vse daješ kečap? :lol:
rider666
Admiral
Prispevkov: 928
Pridružen: Po Jul 19, 2010 12:37

OdgovorNapisal/-a rider666 » So Feb 16, 2013 10:56

Jaz grem pa tako: Jih skuham da se odprejo, potem odstranim polovico lupine ostalo zložim na pladenj, na vsako školjko dam tržaško, belo vino pelate, drobtine in naribam parmezan, nato pečem v pečici da se sir lepo stopi, zadeva je zamudna za pripravo a na koncu izpade božansko!
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Prispevkov: 2659
Pridružen: Če Maj 29, 2008 18:56
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » So Feb 16, 2013 12:37

Marchi napisal/-a: Bolid, a na vse daješ kečap? :lol:


Več ali manj res :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Prispevkov: 4405
Pridružen: Pe Apr 04, 2008 10:26
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Feb 16, 2013 20:43

OK se moram popraviti, mi jih prelijemo z omako narejeno iz pasiranega paradižnika, česna, peteršila in dcl vina. Kečap skrajšano. :lol:
Na koncu po siru posujemo tudi malo kaviarja in mletega lososa, a to so že male tajne velikih kuharskih majstora. :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Prispevkov: 1071
Pridružen: To Maj 15, 2007 14:24
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » So Feb 16, 2013 21:08

mene pa zanima,kako je z temi školjkami če se kuhajo,ker pri nas mamo pa najraje tiste,ki jih je treba z nožem odpret,da vse skup mal dlje traja
Lp CC
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8826
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 21:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Feb 17, 2013 21:44

LIPNIK napisal/-a:mene pa zanima,kako je z temi školjkami če se kuhajo,ker pri nas mamo pa najraje tiste,ki jih je treba z nožem odpret,da vse skup mal dlje traja


Ja ampak res! Tiste, ki si jih ti pripravil nazadnje na Plavniku, pa ko smo jih na silo odpirali z rambo nožem so bile res top! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Feb 17, 2013 21:52

sir na školjke... tega nikol nisem zastopu...
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Prispevkov: 2569
Pridružen: Pe Feb 15, 2008 22:41
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Feb 18, 2013 00:21

No, danes sem naredil takšne dagnje.... dobre so bile.... :)
Hvala za idejo :)
.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"

...........................................................(J.H.)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta