Mečarica v "škartocu"

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Mojca79
Praporščak

Mečarica v "škartocu"

OdgovorNapisal/-a Mojca79 » Ne Feb 23, 2014 21:32

Sestavine za 4 osebe:
4 zrezke mečarice
češnjevec
por (manjši)
bučka
korenček
črne olive
peteršilj
4 stroke česna (ko se pokuha jih odstranimo)

olivno olje (tudi olivno olje z limono, če je na razpolago)
belo vino
poper (mešanicaa poprov v mlinčku, mi daje boljši okus)
vejica rožmarina
sol (solni cvet, če je na razpolago)

pekač in peki papir (mi smo delali v slednjem, ker nismo imeli vrečk za peko)

buteljka dobrega belega vina za zraven (mi smo imeli sivi pinot)

Mečarico najprej osolimo (oz. dodamo malo solnega cveta...pa pazite, da ne pretiravate, ker se zrezki manj solijo... :wink: ), nato dodamo olivno olje z limono, malo popopramo, prilijemo malo belega vina, stroke česna olupimo in razpočimo, dodamo še rožmarin in pustimo, da se marinira.
Ta čas se lotimo priprave zelenjave (po okusu oz. kar je na razpolago)... češnjevce prerežemo na polovičke, por na kolutca, bučke in korenček pa na tanke palčke (julienne) dolge cca 2-3 cm (sem poskusila in tako mi je še najboljše, ker ostane malce hrustljavo), če so olive razkoščičene, jih lahko tudi narežemo.

Naredimo 4 kose peki papirja tako, da bo stal cel naš zrezek notri in ga bomo potem lahko zaprli. Položimo zrezek v "papirnato ladjico", ga naložimo z vso narezano zelenjavo in prelijemo s tekočino od marinade (če je premalo, dodamo malo olivnega olja in vina), zapremo "škartoc" in damo pladenj v pečico.
Pečemo 15 minut na 250 in nato odprto 5-10 minut (odvisno koliko tekočine je še izpustila tako riba kot zelenjava) na 200 z ventilacijo. Če uporabljate prozorne vrečke za peko, bo dovolj 20 minut na 250 brez odpiranja le-te.

Naša priloga je bila le solata iz surovega koromača s tuno in črnimi olivami, saj pride kar precej zelenjave pri vsakem zrezku... edino kakšen košček dobrega kruha je priporočljivo imeti, za "potočat" kar ostane.

Pa dober tek! :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost