Da se narediti, da ne bo pomote,.......osebno pa še nisem zadovoljen :=(.
Če to pojasnim bi rekel predvsem slednje :
- premalo izkušenj (predvsem v pravem ladijskem okolju in to napravo)
- delo na Steklokeramiki ( hmmm bomo videli kako bo na Walassu), steklokeramika mi konstantno ugaša in prižiga temperaturo medtem ko je walass vsaj po dosedanjih izkušnjah bolj konsistenten.
- nisem in še vedno nimam nobenih temperaturnih parametrov
- recepti ki so priloženi Omnii imajo enormne količine vode , zato sem se držal svojega recepta
- Zadeva je lepo vzhajala in se tudi pri peki lepo dvignila...sem pa zelo skeptičen o končnem izdelku kar se kompletnosti spečenosti tiče...počakam da malo shladi in prerežem, je pa opazno območje večje temperature in po koncih bistveno manjše
- prepričan sem da za meso razne lazanje in ostale čorbe zadeva dobro dela , tudi kak kolač se vidi na FB skupini ampak vsi delajo izključno po OBČUTKU! nihče ne daje nobenih konkretnih parametrov za peko
- osnovno navodili 5 min na FUL segreješ in potem 45 na Min ? hmm kaj bi to bilo na steklokeramiki od 1-9 ?
- ...termometer mi ni nikdat pokazal preko 150 je bilo pa v sredini krepko čez 200 ko sem drugega na žici probal...
- pekel 45 min na 2-3 nato obrnil (vzel iz silikona) in dopekal 30 na 4-5
- sestava cca 100 g drožkota 400g 850 in 100 rž + 360 vode in seveda 2% soli. Pred peko hladno vzhajana v silikonu 5h.
Obljubljen prispevek s tem zaključujem. Za več informacij ali dopolnilno debato sem na voljo na ZS ali na telefonu.