Mercury 40/60
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Mercury 40/60
Gledam toti motor: https://www.mornar.net/view/ad.asp?id=249220
Zanima me ali ima agregat elektronski vbrizg (efi) in kakšno sorodstveno vez z yamaho?
Zanima me ali ima agregat elektronski vbrizg (efi) in kakšno sorodstveno vez z yamaho?
Če se ne motim je to tohatsu, vidni so tudi 4je injektorji in na kapi piše four stroke efi.
EDIT: ne, ni tohatsu, ti so pri mercu do 30hp, ta je pa kitajc..
EDIT: ne, ni tohatsu, ti so pri mercu do 30hp, ta je pa kitajc..
Mercury Outboards, 30 Hp and less, are made by Tohatsu in Japan.[1] Mercury Marine builds 40, 50 and 60 horsepower outboard motors in Suzhou, China.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Jst ne vidim napisa "... EFI"?
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Mislim, da je bilo ze vse povedano. Jaz sem imel 40/60 motor. Kupil sem novega. Zamenjan racunalnik( nalepka na racunalniku pise kaj je notri), ter odstranjena zapora zraka. Motor je identicen 60. Ima 4 cilindre, kilaza je tudi ista, mislim da je okoli 118 kg..ce se ne motim. Meni je dobro sluzil...sem pa imel PRO varianto.
darkojakob napisal/-a:PRO varianto.
Kaj to pomeni?
Ali je agregat mogoče od yamahe? Vem da so nekaj sodelovali.
Ta motor je dizajniran in izdelan v Suzhou China. 40, 50 in 60 so edini motorji, ki jih za mercury delajo Kitajci, pod to konjažo jih delajo Japonci, nad pa jih sestavljajo doma.
Ni yamaha, res ne.
Selvo kupi če bi rad yamaho z ne yamaha kapo.
Ni yamaha, res ne.
Selvo kupi če bi rad yamaho z ne yamaha kapo.
-
darkojakob
- Kontraadmiral
PRO varianta pomeni, da ima močnejšo nogo, ter inox propeler in velikost propelerja, ki je za okoli 100 konjev. Ne vem zakaj tako, vendar ti iz prve roke povem, da je stvar zelo delovala, kar se tiče samega starta in končne hitrosti. Zelo pohvalno, tudi kar se porabe tiče. Je bolj špar varianta. 
-
darkojakob
- Kontraadmiral
-
toni8
Zanimivo bi bilo videt plovbo tega 6,3m gumenjaka in 40/60 Pro s šestimi osebami na krovu plus poln tank goriva, plus poln tank za tuš, plus prtljaga.
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Da ne bo dvomov...plovilo 650 kg, 4 odrasli+otrok, krame toliko, da nimaš kam že dati v kabini, od staroželeznega roštilja (krožnik), 60 litrov inox tank, do wakeboarda...pa mislim, da bi bil presenečen, če bi bil gor na čolnu in se peljal zraven. Močnejša noga je za težja plovila, zato je tudi PRO...mene so potegnili ven z vso to kramo 3 odrasli in otrok...pa sem bil zunaj v sekundi z wakom...tako da...glede teže in moči 
Pozdravljeni
imam problem in sicer mi je začel rjaveti ohišje motorja za trim. Gledal sem cene original dela pa stane okoli 500€, na ebayu in amazonu sem pa zasledil cenejše variante ampak prvo me zanima če se kdo pri nas ukvarja z popravili ohišja motorjev trimov oziroma menjavo teh.
lp jankec
imam problem in sicer mi je začel rjaveti ohišje motorja za trim. Gledal sem cene original dela pa stane okoli 500€, na ebayu in amazonu sem pa zasledil cenejše variante ampak prvo me zanima če se kdo pri nas ukvarja z popravili ohišja motorjev trimov oziroma menjavo teh.
lp jankec
Merry fisher 695
jankec napisal/-a:Pozdravljeni
lp jankec
Po koncu sezoni pošmirklaš, uporabiš ferosan in pobarvaš (temeljna barva+končna barva). To ponavljaš po koncu vsake sezone in bo zagotovo zdržalo še kar nekaj let. Ko pa rja prežre pokrov, pa ni druge, kot kupit novega.
Dobro očistiš in pobarvaš s kakšnim kvalitetnim dvokomponentnim primerjem in pol čez še dvokomp. barvo. Če narediš kot se spodobi je za nekaj let mir.
Bistveno je da daš šalčko dol jo res očistiš 110% in pobarvaš tako, da je popolnoma oblečena, da voda nikjer ne more do železa. Ko jo zmontiraš nazaj med šalčko in bazo na debelo namaži z navtično mastjo.
Bistveno je da daš šalčko dol jo res očistiš 110% in pobarvaš tako, da je popolnoma oblečena, da voda nikjer ne more do železa. Ko jo zmontiraš nazaj med šalčko in bazo na debelo namaži z navtično mastjo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov