Tahometer - delovne ure, obrati

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » To Okt 14, 2014 19:19

Begalo me je ko sem ovil na svečke okoli prve tuljave mi je kazalo pravilne obrate.Če sem ovil okoli druge tuljave mi je kazalo cca, pol manj obratov.Ker mi motor trese misliš,da je ena tuljava zanič ali celo elektronika?
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » To Okt 14, 2014 19:35

Pri takih motorjih, ki imajo 2 vžigalni tuljavi in 4 valje iskra preskoči vsakič, ko je bat na vrhu. Ena tulja je priklopljena na 1. in 4. valj, druga pa na 2. in 3. Čeprav je ena iskra preveč to ne moti delovanja, se pa prišpara na materjalu pri vgradnji(2 tuljavi namesto 4).
Zakaj je na enem kablu kazalo drugače kot na drugem, pa nebi vedel, sam še nisem videl in nikoli vgradil take naprave.
Mogoče je bila žica preblizu visokonapetostnega kabla druge tuljave.
Če ti motor na minimumu trese, še ne pomeni, da ena tuljava ali elektronika ne deluje. Lahko je samo potrebna regulacija uplinjačev. Naslednjič, ko greš na vodo malo bolje opazuj motor, če se ti kaj zdi narobe, odpri novo temo in se bo o temu diskutiralo. Bo bolj pregledno, pa še kdo drug se bo našel z nasveti.

L.p.
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » To Okt 14, 2014 19:39

Hvala,o tem mogoče v drugi temi.
L.p.
B4h0
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana - Poreč

Re: Tahometer - delovne ure, obrati

OdgovorNapisal/-a B4h0 » Ne Maj 05, 2024 13:37

Se teli kitajski tahometri sami prižgejo oz. začno šteti ure motorja ali jih je potrebno vključiti ročno s pritiskom na gumb? Razmišljam, da bi montiral na svojega za spremljanje delovnih ur in da ne zamudim servisnih intervalov.

Kdo je na strani

Po forumu brska: nautilus in 8 gostov