Po novem imam aluminijasto jadrnico in jo počasi pripravljam na sezono.
Barka je imela po dve anodi pritrjeni na trup in na kobilico. Ena je odpadla, druga se je napol odlepila, pa tudi ostale je treba zamenjat. Anode niso privijačene, saj v trupu ni navojev, ampak so (bile) prilepljena z nekakšno smolo.
Sedaj si razbijam glavo s čim naj prilepim nove anode da zagotovim električno prevodnost. Epoksi smola je menda električni izolator.
Pritrditev anode na aluminijasto barko
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Re: Pritrditev anode na aluminijasto barko
Lepljenje očitno ni prava metoda.
Ali mi lahko kdo priporoči nekoga ki bi mi navaril anode na alu trup?
Ali mi lahko kdo priporoči nekoga ki bi mi navaril anode na alu trup?
Kofi
Ne vem, če je med morjeplovci kritično število lastnikov alu bark, da boš dobil kvaliteten nasvet. Vprašaj proizvajalca. Če ta ne ve, potem...
Po moje se to ne vari, temveč vijači. Če imaš pretanko pločevino za navoj bi verjetno moral na notranji strani navarit eno dodatno pločevino, da dobiš dovolj debelo steno za navoj.
Mi je pa zanimivo iz kakega materjala naj bi bil pritrdilni vijak. Verjetno na morsko vodo odporen aluminij?
Po moje se to ne vari, temveč vijači. Če imaš pretanko pločevino za navoj bi verjetno moral na notranji strani navarit eno dodatno pločevino, da dobiš dovolj debelo steno za navoj.
Mi je pa zanimivo iz kakega materjala naj bi bil pritrdilni vijak. Verjetno na morsko vodo odporen aluminij?
Monel? al tko nekak se neti imenujejo ki so za aluminij..Morda iz takega materiala?
Našel sem forum za aluminijaste barke
http://www.aluminumalloyboats.com/index.php
Kot najboljšo metodo tam svetujejo aluminijaste anode z aluminijastim trakom za varjenje.
Hudič je zdaj najti takšne anode. Povsod so na zalogi le anode z jeklenim trakom. Kot da nihče nima aluminijaste barke
http://www.aluminumalloyboats.com/index.php
Kot najboljšo metodo tam svetujejo aluminijaste anode z aluminijastim trakom za varjenje.
Hudič je zdaj najti takšne anode. Povsod so na zalogi le anode z jeklenim trakom. Kot da nihče nima aluminijaste barke
Kofi
. Kot da nihče nima aluminijaste barke![]()
Kot vidiš z razlogom
Hvala na razumevanju
Francozi imajo gole aluminijaste barke, nič barvane ali kakorkoli zaščitne.
malo prebrskaj tam okoli...
U-ship
Dam marine
in podobne trgovine
malo prebrskaj tam okoli...
U-ship
Dam marine
in podobne trgovine
Mato 
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 9 gostov