suzuki 115
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
suzuki 115
pozdravljeni. vljudno prosim za nasvet. iMAM SUZUKI 115, 2013 letnik.Včeraj mi je med plovbo kar naenkrat zmanjkalo moči in in alarm 3-6 , po vsej verjetnosti lambda sonda.Alarm mi je po 5 minutah ugasnil, simptomi pa ostajajo potresuje, na par minut gasa začne cukati po parkrat in potem kot da je vse ok in spet.prižgal se mi je tudi servis mode , ki je po parih minutah izginil, simptomi pa ostajajo. Je imel kdo ze tezave z lambdo? Kakšni so simptomi. Hvaležen bom za vsako pomoč
Re: suzuki 115
Meni na 140 2015 se tudi občasno vklopi signal 3-6, padejo obrati za okoli 200, pisk izklopiš s pritiskom kontaktnega ključa, po nekaj časa izgine opozorilo, je šla lambda sonda, poraba se je povečala za okoli 10 %. Sem vozil 14 dni, nikoli ni šel v service mode, bom zamenjal sondo. LP
Sonda 250e?
Ja, pa še gor... 
Sigurno paše od katerega avtomobila suzuki...preverjam.za sebe pa javim.rezultat..
Cena pa 1/4 navtičnega..
Cena pa 1/4 navtičnega..
Guma je guma, zaenkrat.
Obstajata samo dve opciji al je titania al pa zirconia senzor. Če ma sivo, črno in dve beli žički je zirconia, če je ena rdeča je pa titania.
Pol je fino če je bosch, nujno pa ni.
Suzuki tle nima veze.
Pol je fino če je bosch, nujno pa ni.
Suzuki tle nima veze.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
AEgir napisal/-a:Obstajata samo dve opciji al je titania al pa zirconia senzor. Če ma sivo, črno in dve beli žički je zirconia, če je ena rdeča je pa titania.
V service manualu za Suzuki DF115 od 2001-2010 pravi, da ima cirkonijeve lambde. Prvi del uganke je tako razvozlan.
Spodaj še 2 strani iz tega manuala.

Part number: Suzuki 18213-98J30
Izgleda, da je večina kar M18x1,5 navoj. Na Autodocu so Bosch-eve sonde po 55€+P&P. V 'najslabšem' primeru, če ne dobiš točnega konektorja, le naročiš eno izmed najbližjih po izgledu in z enakim številom vodov (najbrž ima 4) s Suzukijeve strani in konektor zamenjaš.

2 beli ena črna in ena siva. Navoje majo vse enake. Konektor se zamenja čeprav dostikrat so ti konektorji kompatibilni.
Jaz imam nekje eno zirconio novo. Lahko ti jo dam za probat.
Jaz imam nekje eno zirconio novo. Lahko ti jo dam za probat.
Suzuki 18213-98J30 sonda ma manjši navoj kot M18, zmerim popoldne
Suzuki 18213-98J30 sonda ima M10 1,25 navoj.
Zanimivo, te tamale pa še nisem videl.
https://www.amazon.com/EPSIRMP-18213-98 ... B099K9B38X
Tle je 100€.
https://www.amazon.com/EPSIRMP-18213-98 ... B099K9B38X
Tle je 100€.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov