odkrili smo polomljeno rebro pod podporo jambora. Priporočate kakšnega strokovnjaka, ki zna to sanirati?
Lp, Jaka
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Jaz mam tudi Elan 36, in na tem mestu ni nobene cevi. Povezava med rezervoarjema za vodo poteka drugje. Mogoče lahko poslikam, kako zgleda pri meni, enkrat naslednji teden, ko bom na barki.JakaG napisal/-a:Popravek: Iz Elana so sporočili, da tam v načtu ni cevi. Nikola, res je bil "majster" na delu
modro morje napisal/-a:Jaz mam tudi Elan 36, in na tem mestu ni nobene cevi. Povezava med rezervoarjema za vodo poteka drugje. Mogoče lahko poslikam, kako zgleda pri meni, enkrat naslednji teden, ko bom na barki.
Kovač napisal/-a:Jasen odgovor je torej bil, naj mi to naredijo profiči. In da se razumemo, ne tisti k znajo plastficirat v marinah vse živo ampak tisti, ki dejansko znajo tudi izračunat, koliko plasti kakšne in kako orientirane tkanine bodo vgradili. In k bodo delali z vrhunsko smolo, katero bodo tudi primerno temprali....
JakaG napisal/-a:Spomladi smo jambor dali trimati, ker sta bili stranski priponi premalo zategnjeni (opaženo pri jadranju). Drugih težav ni bilo. Verjetno je to povzročilo, da je rebro še malo popustilo in preluknjalo cev.
Kaj je v osnovi povzročilo, da rebro ni zdržalo nimam ideje.
Kovač napisal/-a:Mene pa zanima sledeče. Ali je bila v osnovi rebra na vrhu ravna, na mestu kjer je pritrjena stojina od jambora?
Na prvi pogled mi je delovalo, da je na tistem mestu pač malo kaskade na mestu pritrditve stojine in da je naknadno počilo samo na geometrijskem prelomu.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov