Kalužno čistilo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Kalužno čistilo
Ima kdo kakšen nasvet s čim in kako očistiti zapacano kalužo? Olje, nafta, umazanija, bolj zapečeno kot količinsko veliko ...
Ne bi rad zapravil velike denarje za neka namenska čistila, ki so prepakirana z navtično ceno.
Lp,
Z-
Ne bi rad zapravil velike denarje za neka namenska čistila, ki so prepakirana z navtično ceno.
Lp,
Z-
Re: Kalužno čistilo
Meglio je kar učinkovit. Tista reč v plastenkl z razpršilcem za odstranjevanje maščob v gospodinjstvu.
motorni
Če različni ljudje delajo isto, ni isto
Uporabil sem Dexal ,podobna zadeva kot Meglio.Se mi pa zdi ,da je Dexal malo bolj agresiven in bolje nevtralizira umazanijo od olja in sem bil z učinkom zelo zadovoljen.
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Probaj z Break cleaner-jem.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Dokler sem imel kalužo pobarvano z gel coatom in kasneje z epoksijem je ni bilo možno nikakor očistiti. Po vsaki menjavi olja ko tu in tam pade kakšna kaplja olja tudi če takoj obrišeš ostane madež.
Naposled sem prebrusil epoksi osnovo z 220 papirjem na katerega je nalepljena pena. Vse sem predrgnil žena pa je prebarvala z valjčkom in sedaj je možno kalužo očistiti brez težav in madeži ne olje se ne vžre več.
Uporabil sem poliuretan barvo kupljeno v ta namen pri Bonaparteju. Kot sem videl pa ima tudi Polanc zelo dobro PU barvo.
Klikni na sliko za več fotografij.
]

Naposled sem prebrusil epoksi osnovo z 220 papirjem na katerega je nalepljena pena. Vse sem predrgnil žena pa je prebarvala z valjčkom in sedaj je možno kalužo očistiti brez težav in madeži ne olje se ne vžre več.
Uporabil sem poliuretan barvo kupljeno v ta namen pri Bonaparteju. Kot sem videl pa ima tudi Polanc zelo dobro PU barvo.
Klikni na sliko za več fotografij.
]

-
CAR
- Admiral
Nikola T. si mislil Top Coat in Gel coat?
CAR polivretanska dvokomponentna barva .
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Prebarval sem PU barvo, kot sem zapisal.
V kolikor Gel Coatu dodamo parafin temu rečemo Top Coat. Parafin pa je potrebno dodati Gel Coatu, da se sploh strdi v kolikor ga namažemo na neko površino in ne uporabimo kalupa in smole čezenj, ki bi preprečeval kisiku dostop do Gel Coata.
Top coatje neodporen na olja. Vžrejo se madeži. Se splača tudi popolnovo novo barko pod motorjem pobrusit in prebarvat s PU barvo.
Top coat in Gel coat sta med seboj popolnoma ista zadeva !CAR napisal/-a:Nikola T. si mislil Top Coat in Gel coat?
V kolikor Gel Coatu dodamo parafin temu rečemo Top Coat. Parafin pa je potrebno dodati Gel Coatu, da se sploh strdi v kolikor ga namažemo na neko površino in ne uporabimo kalupa in smole čezenj, ki bi preprečeval kisiku dostop do Gel Coata.
Top coatje neodporen na olja. Vžrejo se madeži. Se splača tudi popolnovo novo barko pod motorjem pobrusit in prebarvat s PU barvo.
-
CAR
- Admiral
Nikola T. hvala. Se pravi je neka razlika, ker imajo tudi ločeno pakiranje in spomnim se, da so mi enkrat v Elanu rekli, da s Top coat nanašajo znotraj jadrnice in da Gel Coat na zunanji del jadrnice.
https://www.yachtcare.de/reparatur/gfk- ... pachtel-vt
https://www.yachtcare.de/reparatur/gfk- ... t-vt-inklh
https://www.yachtcare.de/reparatur/gfk- ... pachtel-vt
https://www.yachtcare.de/reparatur/gfk- ... t-vt-inklh
Wolkec
Olje
kam pa je speljana na drugem koncu ? Kako si si to zamislil olje not , in olje nič naprej ali ven ? daj malce raztegni vprašanje

Olje
pojdi se z bikom bost!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov