Nikola Tesla napisal/-a:Ta avtopilot ni še nikoli deloval, ker je bil samo zmontiran in nikoli spuščen v pogon
Kot rečeno sem barko kupil rabljeno. Ima pa zelo malo ur in je čisto možno, da avtopilota ni še nihče uporabljal.
Nikola Tesla napisal/-a:Ali ti kaže ruder senzor pravilno?
Verjetno misliš črtice na avtopilotu, ki kažejo pozicijo krmila. Po moje deluje, ker se kmalu potem ko pritisnem gumb AUTO črtice premaknejo skrajno desno (in tudi barka ostro zavije v to smer).
Nikola Tesla napisal/-a:V marini na privezu vklopi avtopilot in pritisni 3x tipko +10°. Ruder senzor indikator mora pokazati, da se je krmilo obrnilo v desno in se ustaviti, sedaj pa POZOR, če se premakne v desno in se ne ustavi TAKOJ pritisni tipko STBY!!!!! Drugače uničiš pumpo...
Točno to sem tudi naredil (v marini vklopil avtopilot s pritiskom na gumb AUTO), ampak zgodilo se je isto kot med plovbo... krmilo je zavilo, avtopilot pa ni reagiral na noben gumb (ne STBY, ne +10, ne -10...) in se ni ustavil dokler ni bilo krmilo v skrajni poziciji (ne glede na to kaj sem pritisnil

). Nazadnje sem ga tako pustil kakšno uro, ugasnil vso elektroniko, pa ni nič pomagalo... krmilo je bilo še zmeraj fiksirano v skrajni poziciji... edina rešitev je bila, da sem ga z roko na silo obrnil v drugo stran. Potem je pa spustilo, ampak kot že rečeno se bojim, da bi na ta način kaj polomil.
A poznaš kakšnega dobrega serviserja?
P.S. Srečno plovbo. Danes zvečer grem tudi sam na barko (bolj južno pa naslednji teden).