servis motorja suzuki 50

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Pe Mar 13, 2015 08:27

Korozija in apnenec sta problem ja..
Meni je na DF50 pojedlo senzor za temperaturo na bloku motorja.. navzven je bilo vse super.. ko sem se senzorja dotaknil s ključem pa se je kar odlomil ..
Ker sem bil na dopustu in je bil to prvi dan.. sem potem, da ni bil motor v napaki vezal eno 12V avtomobilsko žarnico namesto senzorja.. Ko sem prišel kasneje domov sem senzor naročil vendar sem se kar pošteno zafrkaval, da sem stari senzor odvil iz bloka..
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » Če Mar 26, 2015 09:17

Če cinkove anode v motorju niso redno menjane začne slana voda razjedati material. Prej ali slej se bo zgodilo, da se bo voda pomešala z oljem ali pa bo olje odteklo.
Zelo pomembno je tudi, da se redno menja impeler, ker ima le redno menjan impeler dovolj potisne sile, da hladna morska voda učinkovito hladi motor. Ni pametno po kontrolnem curku ocenjevati učinkovitosti impelerja!
Dve do tri male anode skupaj z impelerjem znese cca 60,00€ do 80,00€ in predlagam pogosto menjavo.
Ko se pripeljete do priveza je pametno, da motor obratuje v prostem teku dokler se ne ohladi na delovno temperaturo prostega teka. Senzor za temperaturo takrat izmeri med 60 in 64 stopinj. To je dovolj nizka temperatura, da vode ne upari v trenutku in jo večina steče iz motorja. Bolj je vroč motor preden ga izključite, več vode upari in večja plast apnenca ostane nalepljena v stenah hladilnega sistema.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Mar 29, 2015 22:19

Saj se izvenkrmni motor segreje samo na 60 stopinj, tudi pod obremenitvijo, ker potem vklopi termostat. No na glavi je par stopinj več, ampak še daleč do kakšne pare.
lavrics
Desetnik

Re: servis motorja suzuki 50

OdgovorNapisal/-a lavrics » To Jun 04, 2024 20:51

Lp.
Zanima me ali ima kdo slikane anode na bloku motorja Suzuki df50 oz. kje se nahajajo.Na youtube samo tega motorja ni. Rad bi pa vedel kje so.
Hvala
UrbanBatic
Kontraadmiral
Kraj: Waj

OdgovorNapisal/-a UrbanBatic » Sr Jun 05, 2024 10:32

lavrics napisal/-a:Lp.
Zanima me ali ima kdo slikane anode na bloku motorja Suzuki df50 oz. kje se nahajajo.Na youtube samo tega motorja ni. Rad bi pa vedel kje so.
Hvala

Anodi imaš na spodnji strani nosilca motorja (pod trim/tilt pumpo) ter na peti motorja. Na peti motorja je to tista plavut za propelerjem (trim tab).
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Sr Jun 05, 2024 15:31

Na bloku imaš eno anodo.
Poglej številko 8:
https://www.crowleymarine.com/suzuki/oe ... nder-block

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov