Gumenjak nakup - mnenje

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

bernikmi
Poročnik bojne ladje

Gumenjak nakup - mnenje

OdgovorNapisal/-a bernikmi » Pe Mar 07, 2025 11:20

Pozdravljeni,

Kaj menite o tem gumenjaku, je vreden nakupa ?
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 20-%202022

Gumenjak letnik 2016 (material guma - ni hypalon), prvič v vodi 2020.
Motor letnik 2022

Hvala za povratne informacije

lp
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

Re: Gumenjak nakup - mnenje

OdgovorNapisal/-a Paco » Pe Mar 07, 2025 16:52

Načeloma bi rekel DA.
Ni pa jasno ali in koliko je še prikolica. Motor vsekakor je ok če je videl kdaj kako sladko vodo in reden servis, potem bi moral biti še v garanciji, minus je vsekakor da je kratka os, ki je v večini neuporabna za kamorkoli kot tu kjer je. Čoln če ne pušča bo ok najbrž, saj ni vse zlato kar je iz hypalona, to je tak nautični urbani mit da je vse hypalonsko super in oh in sploh, če ti hypalon pušča pa je lahko pučanje tudi med sloji se ti z iskanjem kje je razlog lahko fejst skisa.

Za ta denar se boš vozil pa še registriran je že.

lpp
pojdi se z bikom bost!
bernikmi
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bernikmi » Pe Mar 07, 2025 19:46

Paco hvala za odgovor.
Prikolica je tudi zraven, prodajalec je rekel da je lažja od 750kg in potem še ni potreben tehnični.
Glede motorja se moram še pozanimati, naj bi bil kupljen 3 leta nazaj. Glede na sliko in model vpisan v registru F 20 ELPT naj bi bila to dolga noga ?
Bolj me zanima glede samega materiala čolna (guma), glede na to da je čoln letnik 2016, naj pa bi bil prvič v vodi 2020. Prodajalec pravi da ni bil nikjer flikan, da ne pušča, ne vem pa v kakšnem stanju je guma, bo to samo za eno leto ali kaj več ?
Sicer imam iti namen pogledati čoln, samo nimam nekih izkušenj na kaj moram biti pozoren, kaj točno pogledati, preveriti itd ?

lp
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Pe Mar 07, 2025 20:51

Da ne pušča in da ni popasta in da so šivi vizuelno o.k.

A pušča ali ne pa itaq boš težko ugotovil ker ga bo napihnil predenj prideš, enako velja za ventile. Malo gemblajna.
pojdi se z bikom bost!
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Pe Mar 07, 2025 21:30

Lahko vse spoje prespricas z milnico….. je tudi en hitri pokazatelj puscanja.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Mar 08, 2025 07:28

vsi ste se obregnili ob spoje in ne vem še kaj
nihče se pa ni vprašal, kako bo ta čoln plul z dolgo peto?? vam jaz povem, za en drek, ta čoln je v osnovi narejen za kratko peto
poleg tega sem imel priložnost preizkusit celotno paleto Dafmanov, obup od plovil, polizdelek, bohvari iti pod konzolo z roko boš cel porezan, zeloooo cenen kitajski izdelek , ker so bili enih prvih v Quangdo ki so se lotili gumenjakov, sem skoraj prepričan da je PVC, ker so po naročilu večjih kupcev hypalon(kitajski?!, niti približno Orca)vgrajevali v daljše modele 600
jaz osebno ga ne bi kupil,samo moje mnenje!!!
dj75
Kapitan

OdgovorNapisal/-a dj75 » So Mar 08, 2025 09:42

Kolega imel dafmana, obub od čolna, pvc vse puščalo, inox rjavel, tanek poliester, ki pokal, zamenjal tube, bil pa je nekje 5.5, vse skup na koncu težko prodal...
bernikmi
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bernikmi » So Mar 08, 2025 14:20

Pozdravljeni,

Hvala vsem za mnenja in za pomoč. Spoštujem kar ste napisali, saj sam nimam nekih blaznih izkušenj.
Glede motorja mi je malo čudno, ker prodajalec pravi da je kao naročil kratko os, dobil je neko večjo, čakam specifikacijo da mi pošlje da ne bom zastonj hodil gledat. Samo v registru plovil je motor vpisan kot model z dolgo osjo tako da verjetno bo držalo, tudi na sliki je videti malo daljši tako da zna biti dolga os ?
Mi je pa možakar razlagal da je imel prej Mercury 40 konjev kratka os da je bil premočen in da je špricalo, potem je dal tega 20 konjev ki ima daljšo peto (tako da bo verjetno dolga - ker dvomim da obstaja še kaj drugega kot dolga in kratka) in pravi da je šlo dosti lepše.
Glede same kvalitete čolna ne vem, pravite da Dafman ni OK guma oz PVC (čeprav prodajalec trdi da ni PVC da je guma vendar ne hypalon).
Mi imamo sedaj tudi Kitajca BestWay 380 s trdim napihljivim dnom in Tohatsu 20 kratka peta že 3 leta in je čist OK (oboje sem kupil novo junija 2022), edino kar me moti so valovi ker mi nabija v poden in ni ravno prijetno, zato bi nekaj s trdim dnom v teh merah.
Rabim pa za 4 tedne na leto ko smo na morju.

Tale Dafman mi je padel v oči ker je ugodna cena in celoten komplet (čoln, motor, cerada, prikolica ...)
Bom pa vesel kakšnega nasveta kaj drugega bi priporočali v tem razredu ? Opcija je bila novi Highfield Classic 380 pa da dam gor obstoječi motor Tohatsu, samo me pride čoln + prikolica cca 7000€, kar pa mi je malo veliko za te 4 tedne ...
mikele
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a mikele » So Mar 08, 2025 14:42

To ni nobena “guma” ampak je pvc (verjetno prodajalec glumi, ker v plovnem piše guma/poliester). Ne kupujte, ker boste imeli samo sranje s kitajsko tubo, če ne letos pa drugo leto.
bernikmi
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bernikmi » So Mar 08, 2025 17:36

Hvala za koristne informacije. Bom iskal drug čoln :-)
Ima kdo morda kaj izkušenj z zložljivimi RIBi (F-Rib)?
Delajo jih Rusi, naj bi bili narejeni za specialce. V EU se ji sicer skoraj ne dobi več ker je problem z uvozom.
Mi pa iz Estonije ponuja ta model dolžine 375cm za cca 4500€ s prevozom. Mi je všec ker ina ta model ravno dno
Meni je všeč ker se dejansko zloži na 1.14x1.05x0.45m in ne rabiš prikolice. Sestavi se iz 3 delov. Me pa res zanima kako se obnese na morju ?

https://f-rib.org/catalog/f-rib/rib-fol ... oSzsLJOgPg
bernikmi
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bernikmi » So Mar 15, 2025 16:15

Kaj pa menite o tem:
- Marinar S400 letnik 2008 haypalon s konzolo
- tenda, cerada
- prikolica
- nov motor Tohatsu 30

6800€ je vredno ?

https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID=384896
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Mar 15, 2025 19:31

bernikmi napisal/-a:Kaj pa menite o tem:
- Marinar S400 letnik 2008 haypalon s konzolo
- tenda, cerada
- prikolica
- nov motor Tohatsu 30

6800€ je vredno ?

https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID=384896

jaz bi rekel, da je Marinar poleg Gumarja in pokojnega (kot proizvajlca) Novomarja, ena slovenska šlampasta revščina, ta Marinar je razvlečen 360 isto kot 550 predolgi zadnji tubusi in posledično plovba flah po celi površini, motor je glih za glih za tako obliko čolna, ok res je Hypalon, to je pa tudi vse, žal
predlagam, da se ozreš za kakšnim rabljenim ITA čolnom in predvsem ne kupuj na silo, počakaj, da se kaj dobrega pojavi-sigurno se bo www.subito.it pa malo poguglaj
bernikmi
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bernikmi » Ne Mar 16, 2025 10:02

@Marec se zahvaljujem za odgovor in vaše mnenje.
Kaj pa varianta novega čolna + prikolica ? Klasičen brez konzole, da bi lahko uporabil obstoječi motor Tohatsu MFS20ES, glede na to da je star komaj 3 leta ?

Gledal sem spodnje čolne (vsi so PVC)

Grand S370N 5300€
- PVC, stopničke zadaj na tubusih, sprednji predal za shrambo, plastično dno

GALA Double deck A390D PVC 5320€
- PVC, dvonivojska konstrukcija, ALU dno

Quicksilver 380 ALU RIB PVC 5830€
- PVC, ALU dno

Highfield Classic 380 5410€
- PVC, dvonivojska konstrukcija, ALU dno, sprednji predal za shrambo, blazina

+ prikolica TPV BA 750R 1300€

Od vseh mi je nekako še najbolj 'simpatičen' Highfield, se mi zdi da največ ponuja za ta denar.

Je pa res da pride komplet s prikolico, tendo in cerado cca 8000€. Verjetno bi za ta denar z malo sreče dobil že kakšnega rabljenega z motorjem in konzolo ?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov