Kamera na plovilu - oddaljen dostop

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Bavarko
Admiral

Re: Kamera na plovilu - oddaljen dostop

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Pe Sep 15, 2023 11:07

Fojki napisal/-a:[ kako bi rešil napajanje iz cca 14 V / ko teče motor na fiksno 12 V ,da ne bi kamera pri večji napetosti pregorela. kak inverter vmes tukaj se ne znajdem .če imaš kako idejo drugače bo res treba menjati baterijo na kameri ali pa kot top rešil Cibro dat poseben manjši panel samo za kamero.

Na spletu išči DC/DC 12V konverter, jih je malo morje.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Sep 15, 2023 12:46

Brez problema deluje ze od 30.5 brez restarta brez izpadov od kar je barka v morju.
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Pe Sep 15, 2023 15:34

cibro napisal/-a:Brez problema deluje ze od 30.5 brez restarta brez izpadov od kar je barka v morju.

Kateri mobitel in katero kamero pa imaš?
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » So Sep 16, 2023 09:50

Malce bom hijackal tole temo , vnaprej sorry,

Smo imeli pa nam jo je strela mace osmodila zato vem da obstaja, ktajc k jo je prodal pa ga ni več vidnega :=(.

Iščem PTZ , Auto Human tracing + zoom AI and following ,20-40 lens zoom, IP. Če je kdo kje naletel ko je iskal. Večino zmanjka pri "following event", je pa res jada jada da v EU praktično ni nič več :cry: , pol bodo pa vsi pizdi da kitajci na svoje serverje snemajo...

BTV mislim da imajo v topicu vse predlagane rešitve do sedaj opcijo snemanja v Kitajski CLOUD, nekatere celo nikamor drugam raten na lokalno kartico, imeli smo pa v testu tudi take ki so imeli zapečeno ( Gray area ki je ne moreš spremenit) transfer date v PRC :shock: :? :cry: , ..Saj ne da bi me za barko kaj pretirano tikalo je pa vseeno tečno če ne moreš nastavljat kar je v menuju oz če ti navaden MIČKEN FW na Mikrotiku pokaže miljon transferjev podatkov v PRC , nastavitve pa nobene nikjer. Ko sceno na FW zapreš nekaj sicer ponavadi ostane delat , včasih pa tudi vse.

thx

lpp
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Po Sep 18, 2023 09:23

Evo zožen izbor nagibam se na tele dve

https://www.arlo.com/en-au/cameras/go/a ... meras.html

baterija zdrzi 13,000mAh rechargeable battery. opcija ločen arlo panel napajanja

kamera fiksna

ali pa

https://reolink.com/si/product/reolink- ... ifications

baterija zdrži 6000mAh rechargeable battery opcija ločen panel reolink napajanja

Ta je vrtliva

v obe se vstavi sim kartica za oddaljen dostop

ima kdo od vas kaj podobnega nameščeno in je rešil napajanje na acc de ne razmišljam o bateriji vgrajeni v kameri ?
na vsak načim bi rad brez dodatnega panela imel napajanje.!
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Krk

OdgovorNapisal/-a modro morje » Po Sep 18, 2023 10:04

Fojki napisal/-a:Evo zožen izbor nagibam se na tele dve
... https://reolink.com/si/product/reolink- ... ifications
...
v obe se vstavi sim kartica za oddaljen dostop
Mene pri teh rešitvah skrbi količina prenosa podatkov. Na reolink piše, da taka kamera kuri "1GB of data to stream live feed in Fluent mode (default bitrate: 160kbps), you can watch for 4 hours". Razumem, da je možno doseči, da se kamera vklopi in začne pošiljat podatke samo, kadar se recimo kaka oseba začne premikat v rangu kamere.
Zdej, če bi hotu met cel mesec tole pržgano, da bi kadarkoli vidu kaj se dogaja, bi blo to 1 GB/4 ure x 6 (za en dan) x 30 (dni v mesecu) = 180 GB/mesec. Mam tri vprašanja za tiste, ki se na to spoznate:
1. Ali vsaka SIM kartica oziroma operater podpirata zadostno hitrost prenosa?
2. Koliko pa stanejo take naročnine?
3. Ali je treba zakupit še kak SW in prostor na kakem strežniku, da se lahko dobi shranjene posnetke za nazaj?
Navigare vivere est.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Sep 18, 2023 10:11

1. Kamera mora sama začeti snemati v svoj pomnilnik na event. In event tudi javiti klientu = uporabniku, ki potem na svojo željo pogleda posnetek iz pomnilnika v kameri.
2. Podpirat mora realtime sliko. Če boš veliko gledal realtime, boš veliko podatkov porabil.

Ta funkcionalnost ne bo kurila veliko interneta in bo dala vse kar se pričakuje.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » To Sep 19, 2023 11:52

ojla fantje odločil sem se za tole kamero

Smart 4K 8MP Wire-Free 4G LTE PT Battery Camera with Color Night Vision
https://reolink.com/si/product/reolink-go-pt-ultra/
je pa teh kamer 4G malo morje ni da ni na netu

gledam malo po netu in vidim po slikah ima ogromno plovil velikost moje bance kamere nameščene zgleda niso na morjeplovcu :( :(

Imate kak predlog katerega operaterja za prenos podatkov vzeti npr za 3-4 mesece na morju, da nudi čim več prenosa podatkov

hvala vsem za kakršen koli info tale forum je vrhunski :D :D lp Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a modro morje » Po Maj 27, 2024 13:11

Mene pa zanima, če je blo pol kej iz tega, a si nabavu pol to kamero, kirga operaterja si vzel, kolk si dal za kamero, in kolk je naročnina, pa kaka je kvaliteta slike, in še mogoče kaki koristni nasveti? Lahko tud na ZS, če ni javno.
Navigare vivere est.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Po Maj 27, 2024 14:36

Kolega ima nekaj takega na barki. https://www.mimovrste.com/pametne-nadzo ... a-wifi-fhd

En teden baterija zdrži, movement alarm, nocno snemanje, zvocnik (da lahko napizdis vlomilca ali postarja ;)). Dela pa na WiFi, dostopno na daljavo.
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » Ne Jul 21, 2024 09:02

ojla jaz po vseh premislekih sem tole vzel

IMOU CELL PT K9EP-3T0WE Camera Experience 2K QHD resolution for crystal-clear detail. Enjoy up to 280 days of power with a 15 000mAh battery, USB-C fast charging and supports solar panel.

vrhunsko deluje ne rabis panela zdrzi baterija ajoj dolgo ima pa IP 66 zascito kar je top

https://www.megateh.eu/products/imou-cl ... fixed-lens

mas podobno od te firme imou se eno manjso sicer se ne vrti je fiksna pa baterija zdrzi 120 dni je cenejša funkcije podobne ta ima zascito IP 65

seveda rabis wifi ali marina ali gsm
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a modro morje » Sr Mar 19, 2025 15:03

Po pregledu razpoložljivih in (zame) cenovno dostopnih kamer sem naročil tole: https://www.amazon.de/dp/B0CGRM66Z8/ref=sspa_dk_detail_5?psc=1&pd_rd_i=B0CGRM66Z8&pd_rd_w=JUDb9&content-id=amzn1.sym.6ffc9ff7-fa31-49da-8594-196e74bcf61e&pf_rd_p=6ffc9ff7-fa31-49da-8594-196e74bcf61e&pf_rd_r=SVAGK7X9J18Y7KG9SCYK&pd_rd_wg=U3rMk&pd_rd_r=412f04ac-a333-4436-aba8-e7eafdf9d81f&s=ce-de&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9kZXRhaWw . Gre za 3G/4G kamero, vrtljivo po dveh oseh, IP66, resolucija 1080p. Stala je okoli 55 Eur plus poštnina. Kartica SIM je bila priložena, s 300MB bonusa in 30 dnevno dobo za preizkušanje. Kupil sem še SD kartico, ki omogoča lokalno hranjenje posnetkov, moja zmore za cca 10 dni, potem se posnetki povozijo z novimi. S priloženo SIM kartico se je možno naročiti na storitev prenosa posnetkov v realnem času oziroma iz spomina za pretekle dneve, cena za 1 mesec je 10 eur, za pol leta 60 eur in za celo leto 90 eur. Možno je vstaviti tudi lastno SIM kartico, česar sicer nisem probal. Po prejemu sem zadevo brez problemov aktiviral, vse je delalo od prve, čeprav so navodila v polomljeni angleščini. Na Android sem namestil Ctronics aplikacijo, s katero je možno nato posnetke pregledovati, ali pa spremljati dogajanje v živo. Aplikacija ni ravno vrhunska, toda služi namenu. Kamera ima vgrajen tudi senzor gibanja, tako da naj bi se sprožil alarm pri zaznavanju nekega vsiljivca. Alarm se sporoči na aplikacijo, oziroma dogodek zabeleži v posebej označen posnetek v zgodovini. Vsebuje tudi dodatne lučke za nočno osvetljevanje, pa infra rdeče snemanje, dvosmerni prenos zvoka, itd. Kamero napajam s hišno banko akumulatorjev 12V, ki pa jih napaja 1.5m2 celic. Napravo sem na jadrnico namestil na krmi, na višino cca 2m, pod sončne panele, tako da je deloma zaščitena pred dežjem in direktnim soncem. Zadeva deluje že 3 mesece, barka je na Hrvaškem.
Slika
Navigare vivere est.
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Sr Mar 19, 2025 15:29

HVALA
pojdi se z bikom bost!
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Mar 19, 2025 21:01

modro morje napisal/-a:Po pregledu razpoložljivih in (zame) cenovno dostopnih kamer sem naročil tole: https://www.amazon.de/dp/B0CGRM66Z8/ref=sspa_dk_detail_5?psc=1&pd_rd_i=B0CGRM66Z8&pd_rd_w=JUDb9&content-id=amzn1.sym.6ffc9ff7-fa31-49da-8594-196e74bcf61e&pf_rd_p=6ffc9ff7-fa31-49da-8594-196e74bcf61e&pf_rd_r=SVAGK7X9J18Y7KG9SCYK&pd_rd_wg=U3rMk&pd_rd_r=412f04ac-a333-4436-aba8-e7eafdf9d81f&s=ce-de&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9kZXRhaWw . Gre za 3G/4G kamero, vrtljivo po dveh oseh, IP66, resolucija 1080p. Stala je okoli 55 Eur plus poštnina. Kartica SIM je bila priložena, s 300MB bonusa in 30 dnevno dobo za preizkušanje. Kupil sem še SD kartico, ki omogoča lokalno hranjenje posnetkov, moja zmore za cca 10 dni, potem se posnetki povozijo z novimi. S priloženo SIM kartico se je možno naročiti na storitev prenosa posnetkov v realnem času oziroma iz spomina za pretekle dneve, cena za 1 mesec je 10 eur, za pol leta 60 eur in za celo leto 90 eur. Možno je vstaviti tudi lastno SIM kartico, česar sicer nisem probal. Po prejemu sem zadevo brez problemov aktiviral, vse je delalo od prve, čeprav so navodila v polomljeni angleščini. Na Android sem namestil Ctronics aplikacijo, s katero je možno nato posnetke pregledovati, ali pa spremljati dogajanje v živo. Aplikacija ni ravno vrhunska, toda služi namenu. Kamera ima vgrajen tudi senzor gibanja, tako da naj bi se sprožil alarm pri zaznavanju nekega vsiljivca. Alarm se sporoči na aplikacijo, oziroma dogodek zabeleži v posebej označen posnetek v zgodovini. Vsebuje tudi dodatne lučke za nočno osvetljevanje, pa infra rdeče snemanje, dvosmerni prenos zvoka, itd. Kamero napajam s hišno banko akumulatorjev 12V, ki pa jih napaja 1.5m2 celic. Napravo sem na jadrnico namestil na krmi, na višino cca 2m, pod sončne panele, tako da je deloma zaščitena pred dežjem in direktnim soncem. Zadeva deluje že 3 mesece, barka je na Hrvaškem.
Slika

Čim manj oglašuj na okoli, ker te sosed lahko toži, ker snemanje na tak način je dovoljeno samo tvoje lastništvo ne pa lastništvo soseda. Za to moraš imeti dovoljenje (kot ga imajo npr. marine....).
You can't control the wind, but you can adjust your sails.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov