Nekaj sem našel na forumu ampak konkretnega odgovora pa ne.
Zanima me koliko točno plačam DDV-ja + carine za pošiljko, ki stane 400 € + 50€ poštnine, to znese skupaj 450€.
450 * (carina, ki ne vem koliko je) * 1,2 (ddv)
Gre pa za downrigger, elektronika za ribolov.
carina iz ZDA
Moderatorji: moderator2, moderator
fak ane..
http://www.carina.gov.si/
http://www.carina.gov.si/si/kontakti/ge ... nski_urad/
Naslov:
Carinska uprava RS
Generalni carinski urad
Šmartinska cesta 55
1523 Ljubljana
T:(01) 478 3800 H.C.
F:(01) 478 3900
E:gcu.carina(at)gov.si
Poslovni čas in uradne ure:
pon: 08:30-16:00
tor-čet: 08:30-15:00
pet: 08:30-14:00
http://www.carina.gov.si/
http://www.carina.gov.si/si/kontakti/ge ... nski_urad/
Naslov:
Carinska uprava RS
Generalni carinski urad
Šmartinska cesta 55
1523 Ljubljana
T:(01) 478 3800 H.C.
F:(01) 478 3900
E:gcu.carina(at)gov.si
Poslovni čas in uradne ure:
pon: 08:30-16:00
tor-čet: 08:30-15:00
pet: 08:30-14:00

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
ja hvala za informacijo, ki jo vem tudi sam.
Še link za izračun carine dam http://taric-curs.gov.si/itaric/Prog01.jsp?pakcija=nov&plang=SL.
Rabim točen izračun, če ga kdo ve.
Še link za izračun carine dam http://taric-curs.gov.si/itaric/Prog01.jsp?pakcija=nov&plang=SL.
Rabim točen izračun, če ga kdo ve.
Carina
Pozdravljeni!
Glejte, glede carinika in špediterja je to bolj tak-lovska. Pri nas je v taric-u -carinska tarifa v kateri se najde vse kar obstaja na svetu. Je pa to ena zelo kompleksna zadeva, ki je čist navaden občan glih ne bo kar tako obvladal. Še špediter in carinik sta včasih različnih mnenj, zato pa se potem poslužujemo mnenj na višjih instancah-razne revizijske službe itd. Lahko, da se zgodi napaka, ampak tarifa za eno stvar je lahko samo ena.
Torej, podatek kaj boš kupil v ZDA, je za določanje stopnje carinskega dolga, neizbežen.
Če maš kakšen link o tej napravi, mi ga pošlji, da bo stvar bolj jasna in ti bom v sredo, ko spet delam, poiskal kolikšna je stopnja carinskega dolga.
Glejte, glede carinika in špediterja je to bolj tak-lovska. Pri nas je v taric-u -carinska tarifa v kateri se najde vse kar obstaja na svetu. Je pa to ena zelo kompleksna zadeva, ki je čist navaden občan glih ne bo kar tako obvladal. Še špediter in carinik sta včasih različnih mnenj, zato pa se potem poslužujemo mnenj na višjih instancah-razne revizijske službe itd. Lahko, da se zgodi napaka, ampak tarifa za eno stvar je lahko samo ena.
Torej, podatek kaj boš kupil v ZDA, je za določanje stopnje carinskega dolga, neizbežen.
Če maš kakšen link o tej napravi, mi ga pošlji, da bo stvar bolj jasna in ti bom v sredo, ko spet delam, poiskal kolikšna je stopnja carinskega dolga.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
Re: Carina
mile napisal/-a:Pozdravljeni!
Me veseli, da je to tako natančno. Moje izkušnje so ZELOOO različne od tega in lahko ti s papirji dokažem, da to kar si napisal v praksi niti blizu ne drži. ŽAL.
Najboljši na krovu
Carina
Glej, meni ni treba nič dokazovati. Jaz sem samo napisal, kako to mora izgledati. Verjamem da se lahko in se tako kot povsod drugje dogajajo napake, ti pa kot oškodovana stranka imaš možnost, da zahtevaš, da določijo stopnjo pravilno in ta rok niti tako hitro ne zastara.
Celo tako je, da če naša notranja revizija ugotovi napako, se sproži postopek iz naše strani in popravi napako.
Moj delovni čas se izteka za nocoj, zato končujem, pa tema ni namenjena temu, ne?
Celo tako je, da če naša notranja revizija ugotovi napako, se sproži postopek iz naše strani in popravi napako.
Moj delovni čas se izteka za nocoj, zato končujem, pa tema ni namenjena temu, ne?
mile
muzičar iz Prlekije
muzičar iz Prlekije
-
al
Nalažje se boš prepričal, če izpolniš obrazec, ki ga dobiš na TEM linku.
Zraven daj še kako fotko in natančen opis predmeta (ne linkov, ampak lepo na papirju spisano- uradniki pač).
Glede na moje izkušnje (uvažam iz Kitajske in Indije) je tak postopek najbolj ziher.
Res je, da imajo oni mislim da tri tedne za odgovor in res je, da je to nekaj birokracije za enkratni nakup izdelka a gre za ZAVEZUJOČO informaciji in ko imaš enkrat to, potem ni neki rekla/kazala.
Lahko pa ti carina izda tudi NEZAVEZUJOČO informacijo. Vse skupaj je malo hitreje a ni 100% (čeprav je kar verjetno, da boš imel tako stopnjo).
Najitreje pa je, da greš na TARIC klasifikacijo (klikni TUKAJ TARIC in pošičeš svoj izdelek. Ne pozabi izbrati države iz katere uvažaš.
Zraven daj še kako fotko in natančen opis predmeta (ne linkov, ampak lepo na papirju spisano- uradniki pač).
Glede na moje izkušnje (uvažam iz Kitajske in Indije) je tak postopek najbolj ziher.
Res je, da imajo oni mislim da tri tedne za odgovor in res je, da je to nekaj birokracije za enkratni nakup izdelka a gre za ZAVEZUJOČO informaciji in ko imaš enkrat to, potem ni neki rekla/kazala.
Lahko pa ti carina izda tudi NEZAVEZUJOČO informacijo. Vse skupaj je malo hitreje a ni 100% (čeprav je kar verjetno, da boš imel tako stopnjo).
Najitreje pa je, da greš na TARIC klasifikacijo (klikni TUKAJ TARIC in pošičeš svoj izdelek. Ne pozabi izbrati države iz katere uvažaš.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta