Cestna navigacija z DVR kamero

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

bouton
Admiral

Cestna navigacija z DVR kamero

OdgovorNapisal/-a bouton » Po Apr 01, 2013 22:38

Zanima me ali morda kdo ve, če obstajajo kakšni cestni navigatorji (kot na primer Garmin Nuvi), ki imajo na zadnji strani (torej tisti, ki gleda "na cesto") vgrajeno še kakšno širokokotno kamero?. Skratka, podobno kot pametni telefoni. Rad bi imel klasično cestno navigacijo, ki mi obenem preko vgrajene kamere snema (in presnemava) še zadnjih nekaj minut dogajanja na cesti pred mano. Na videoposnetek seveda lahko potem montira še pozicijo, smer, hitrost, čas, ... Skratka kot nekakšna črna skrinjica. nekaj se je o tem že pisalo tule: http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... sc&start=0
Sam sem našel le ločene naprave od navigacije, ki to počnejo. Meni pa se zdi smiselno, če že imam spredaj napopano navigacijo, da bi lahko ena vgrajena kamera brez težav še to snemala. Saj verjetno se da kakšen android telefon "sprogramirat", da bi to delal, meni pa bi bolj ustrezala namenska naprava. Čudi me sicer, da Garmin kaj takega že ne dela. Morda je v ozadju spet kakšen zakon, da ne smeš snemati kar vsevprek...
bmk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Borik - Korčula

OdgovorNapisal/-a bmk » To Apr 02, 2013 06:43

Mogoče tole, pa še cena je smešna.
http://www.chinavasion.com/china/wholes ... _Bluetooth
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » To Apr 02, 2013 18:05

Bkm hvala za nasvet! Ja, zgleda, da je kar nekaj kitajskih variant na to temo. Čudi me, da pa noben brand tega nima v programu. Ker imam sam že leta Garmin Nuvi me zanima kakšna navigacija in karte se da namestit na Win CE 5.0 ali 6.0?
bmk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Borik - Korčula

OdgovorNapisal/-a bmk » To Apr 02, 2013 19:00

Pred leti je imel Blaupunkt travelpilota 700 ali nekaj takega, pa se ni glih prijel. Bil je pa brez dvr funkcije. Stvar se mi iz stališča tehnogeeka zdi zanimiva, čeprav sem mnenja, da si v avto navlečemo preveč stvari kar generalno zmanšuje pozornost.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov