tragedija - krk

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

pero123
Admiral

tragedija - krk

OdgovorNapisal/-a pero123 » Pe Jun 14, 2013 16:21

--Bodybanger--
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Jun 14, 2013 16:50

Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Pe Jun 14, 2013 16:57

pazi komentarje pod prispevkom....
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Jun 14, 2013 17:16

No, če bi po predpisih vozil, potem se to nebi zgodilo. Komentarji so pa res poden, to bi blo treba kaznovat ljudi, oz. sploh ne vem, zakaj so komentarji sploh omogočeni.

Folk je pa nor. Sem teden dni pred tragično nesrečo na Ranci gledal, kaj so s skuterji počeli in mi je bilo takoj jasno da se bo nekaj zgodilo.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Jun 14, 2013 18:35

DR.E napisal/-a:pazi komentarje pod prispevkom....

Dobro jutro!
Kaj več ne upam napisat, ker bi me nostalgiki raztrgali in me politično vrgli nekam, kamor ne sodim.
:cry:

Če se komu ljubi naj malo prebrska dogodke od takrat, ko je bilo na Reki 43% Slovencev, 52% Italijanov, ostali pa pretežno Hrvati. Ali recimo od takrat, ko so međimurjci z krampi, ter lopatami lomili glave slovenskih sosedov, da so lahko potegnili mejo, tam kjer je zdaj. Se je Kardelj šele takrat usral okrog svetilnika tam preko Pirana, ko je dobil v glavo svinčen spominek, ki ga je spremljal do smrti, ali je to storil kar tako iz ljubega miru...

Ne pogrevam in nikogar ne sovražim, le navajam nekaj cvetk iz bližnje preteklosti in kot pri nas, bo tudi pri njih narodova sprememba počasna. Do takrat, se bodo pač tisti podjetnejši delali, da nas imajo radi. :D
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jun 14, 2013 18:40

kasaudio napisal/-a:...
Folk je pa nor. Sem teden dni pred tragično nesrečo na Ranci gledal, kaj so s skuterji počeli in mi je bilo takoj jasno da se bo nekaj zgodilo.

Folk ni nor, folk je tako vzgojen.

Če se od malega naučiš, da kadar se z glavo kam zaletiš, vsakič dobiš buško, potem tudi ko potegne puberteta, tega čisto ne pozabiš.

Če pa ti onemogočijo (bodisi preskrbne mame, bodisi zakonodaja) pridobivanje zadostne količine za to potrebnih bušk, potem ko enkrat potegne puberteta... je važno početi karkoli, da padeš puncam v oči.

In če ni izkušenj z buškami od prej, ni občutka za mejo - in tako naprej.

Predpisi pa itak nikoli ne uspejo zajeti vsega - in istočasno zajamejo in znajo prepovedati kup reči, ki pri zdravi pameti niso ne nevarne ne škodljive.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Jun 14, 2013 18:57

Ta je še od lanskega leta.

Se pa strinjam glede komentarjev. Tipično za primitivne hrčeke, kateri komentirajo take nesreče.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Jun 14, 2013 19:31

Egon Klobucar
Na krku (Omišalj) se ubila DVA hrčeka.Zabila se u pomol.E pa da sada vidim inteligentne komentare vas majmuna.
Odgovor · Sviđa mi se · Prati objavu · Prije 55 min.

:D

Smeško je za komentar, nesreče mi je pa žal...

Bi pa tudi sam podal velik pomislek glede pameti obeh voznikov jetskija...

Če se držiš zakona se ne moreš zaleteti v pomol ali v zasidrano barko.
Sam sem na jetu naredil veliko ur, nikoli, ampak res nikoli nisem bil niti blizu kakega trka z komerkoli, ampak ne, ker sem imel srečo, ampak, ker nikoli ni bili niti osnovnih pogojev za to...
Duvanje pred obalo se še nikoli ni končalo dobro...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Pe Jun 14, 2013 19:55

Žalostno

So bli pa na hrvaškem zelo podobni komentarji, ko je balon dol padel..
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Pe Jun 14, 2013 20:42

Marjan Tomki napisal/-a:
kasaudio napisal/-a:...

Folk ni nor, folk je tako vzgojen.

Če se od malega naučiš, da kadar se z glavo kam zaletiš, vsakič dobiš buško, potem tudi ko potegne puberteta, tega čisto ne pozabiš.

Če pa ti onemogočijo (bodisi preskrbne mame, bodisi zakonodaja) pridobivanje zadostne količine za to potrebnih bušk, potem ko enkrat potegne puberteta... je važno početi karkoli, da padeš puncam v oči.

In če ni izkušenj z buškami od prej, ni občutka za mejo - in tako naprej.

Predpisi pa itak nikoli ne uspejo zajeti vsega - in istočasno zajamejo in znajo prepovedati kup reči, ki pri zdravi pameti niso ne nevarne ne škodljive.

Hudo dober komentar.

Tudi sam poizkušam dopovedat, da 100% varnosti ni, je le usterezna presoja ob določenih situacijah. Da se naučiš pravilno presojat, je potrebno parkrat strgati kožo (ipd). Kdo so tisti, ki svojim otrokom ne dovoljo se naučiti življenja?

To so pa vzorni državljani, ki vzagajajo vzorne davkoplačevalce. In ker je vsak davkoplačevalec neprecenjiv (OK, pravijo, da je vsako življenje neprecenljivo) je to edini pravi način vzgoje.

Kako folk gleda mojo mularijo, ki po vrvi (dolžine cca. 15m) zganja traparije v gozdu - ob poti na Šmarjetno goro.

Sam pravim, da je 5% otrok "slabo seme". Vsaj jaz imam odgovor na vprašanje - ali je bolje da svojo pot zaključijo v mladosti zaradi tega, ker ne vedo kje je meja, ali potem, ko bodo starši parih otrok in bodo v drugi svet spravili komplet garnituro.

Včasih se je vsaj delno delovala naravna selekcija v smislu plezanja na smreko. Tisti, ki je bil ravno ravi frajer je s smreke splezal, tisti ki pa je bil prevelika brihta pa padel.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Jun 15, 2013 09:03

Roberth1 napisal/-a:...

Tudi sam poizkušam dopovedat, da 100% varnosti ni, je le usterezna presoja ob določenih situacijah. Da se naučiš pravilno presojat, je potrebno parkrat strgati kožo (ipd). Kdo so tisti, ki svojim otrokom ne dovoljo se naučiti življenja?

Kolikor sem lahko videl, se je tokrat začelo s sanjami med drugo svetovno vojno, kjer so mnogi črpali voljo za boj, prenašanje trpljenja in vztrajanje iz želje, da bi bilo to trpljenje njihovim otrokom prihranjeno.

(Verjetno je bilo to po vsakem boju, naravni nesreči... kot je bil po vsakem takem dogodku 'baby boom', ampak o drugih takih nimam dovolj podatkov).

In če so taki - ne-modri - prevladali, je bilo dovolj otrok, ki so zrasli brez bušk in ko se potem še vse preveč njihovega naslednjega rodu sploh ni več zavedalo, da otroci potrebujejo svojo dozo bušk (ki jim rečemo tudi izkušnje)...

Imel sem dovolj modro mamo (oče je od mojega 4. leta dalje živel v Švici, drugič poročen), da je pazila, da sem plezal s plezalno vrvjo in ne z vrvjo za perilo, da sem povedal kdaj in kam grem v hribe, da bi se me dalo iskati, če se mi kaj zgodi. Ni poskusila preprečiti, da dobimo svojo dozo bušk, poskusila je doseči le, da bodisi ne bi bile prehude, bodisi da bi nam lahko kdo (kdo drug ali mi drug drugemu) pomagal, če bi bila pomoč potrebna.

Pri kakih 15 letih sem se med počitnicami ali med koncem tedna okrog petih zjutraj s kolesom odpeljal iz Ljubljane na Gorenjsko in se vrnil okrog 17-ih. Gorje, Jesenice... v Žirovnici je nastala zasnova za angleško govorno vajo o majskih hroščih...

Ne spomnim se, da bi me kdo na****il, ker nisem pustil sporočila, kam sem šel. Mislim pa, da je mama meni in starejši sestri dala nauk tako, da enkrat nje ni bilo iz službe, ko sva jo pričakovala - in je tudi nisva uspela najti - in ta izkušnja, kako se to doživi z njene plati, je bila veliko boljši nauk, kot kakršna koli pridiga.

Roberth1 napisal/-a:To so pa vzorni državljani, ki vzagajajo vzorne davkoplačevalce. In ker je vsak davkoplačevalec neprecenjiv (OK, pravijo, da je vsako življenje neprecenljivo) je to edini pravi način vzgoje.

Izraz 'vsako življenje je neprecenljivo' je za v Janezkove vice.

Janezek bi takoj vprašal, kaj je z življenjem piščanca, ki je bil za kosilo... Potem bi pa kdo moral razložiti, da življenje ni življenje ali kaj podobnega...

Odpreti moram temo Janezkovih vicev (ki jih jaz - kot otroke nasploh - jemljem skrajno resno, ampak o tem kdaj drugič).
Roberth1 napisal/-a:Kako folk gleda mojo mularijo, ki po vrvi (dolžine cca. 15m) zganja traparije v gozdu - ob poti na Šmarjetno goro.

Sam pravim, da je 5% otrok "slabo seme". Vsaj jaz imam odgovor na vprašanje - ali je bolje da svojo pot zaključijo v mladosti zaradi tega, ker ne vedo kje je meja, ali potem, ko bodo starši parih otrok in bodo v drugi svet spravili komplet garnituro.

Včasih se je vsaj delno delovala naravna selekcija v smislu plezanja na smreko. Tisti, ki je bil ravno ravi frajer je s smreke splezal, tisti ki pa je bil prevelika brihta pa padel.

Tistih 5% ni slabo seme - tistih 5% (zares jih je več, ampak o tem tudi ne bi tu) omogoča preživetje človeške vrste po katastrofah. Brez teh ne bi preživeli doslej, in brez takih ne bomo preživeli naslednje katastrofe (kakršnakoli že bo in kadarkoli že pride).

Matura je bil prvobitno, ne-izrojeno (dobesedni prevod besed 'primitivno', ne 'degenerirano') preizkus, ali si goden za odgovornost odraslega. Ne samo znanje (in kako ga znaš uporabiti), ampak tudi hrabrost, sposobnost in pripravljenost sodelovati...

Tisti, ki take mature ni opravil, ni bil zanimiv za drugi spol (in tako praviloma ni imel potomcev) in ni imel besede med odraslimi (odpadejo Hilde in podobno).

Kultura zdaj večinoma poskuša tistih 5% zatreti, namesto usmerjati (kot ti svoje). Ko jim ne uspe, je med njimi seme tistih, ki se ne držijo predpisov (dobesedni prevod besede kriminalec) in tistih, ki jim ni mar skupnost. Takih je trenutno po mojem veliko več kot 5%...

Kadar se to zgodi, zgodovina temu običajno pravi, da se je civilizacija izrodila (glej propad Rimskega imperija - še en konec zgodovine, iz katerega bi se bilo treba veliko naučiti).

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » So Jun 15, 2013 09:37

@ Marjan Tomki

Vse napisano je res, je pri 5% mislim, da se nisva razumela.

Torej, vsi smo imeli v šoli kakšnega, ki je res izpadal pri svojih poizkusih in redno hodil čez rob. Ti so ponavadi s pomočjo "fortune" preživeli, ali pa ne.

Mislim, da je potrebno v življenju pozkusiti meje, se naučiti reagirati, ko stopimo čez mejo in to so tisti, ki bodo ob "formatiranju" družbe (ti temu rečeš, katastrofe) potegnili voz.

Tisti (jaz sem jim rekel slabo seme), ki pa nimajo niti osnovne orientacije in tolčejo s svojimi poizkusi toliko mimo, da se iz tega nič ne naučijo, pa zagotovo ne morejo biti vlečni konji. Če doživijo starost, bodo lahko govorili zgodbice v kakšnem vaškem lokalu.

Jaz sem večkrat poslušal zgodbe starejših, kako so se postavljali, izkazovali svoje sposobnosti (ti si tu navedel maturo, vendar so sledeči poizkusi občutno bolj prvinski). Ena od najbolj selektivnih je bila - vezanje rute na smreko. Najbolj drzen je zavezal ruto na višino, katero je še lahko dosegel. Potem so pa izivalci poizkušali to ruto odvezat in prinesti na tla. To je kombinacija sposobnosti in preudarnosti. Kvaliteti, ki sta danes v svoji prvinski obliki povsem postavljeni v kot. Skratka, lahko si bil frajer in ruto snel, ali pa telebnil s smreke (in nekateri tudi so).

Ženske so iskale nosilce dobri genetskih lastnosti - sposobnost priti na smreko in vedeti, kdaj je potrebno nehat / preudarnost in ne pasti s smreke.

Meni so bili ti poizkusi izredno zdrav izkaz sposobnosti.

Danes se pač ženske (ki so v svoji osnovi zadolžene/odgovorne le svojemu naraščaju in danes s tega naslova materialistke, ker je to najboljši ali vsaj najbolj enostaven način, kako svojemu naraščaju zagotoviti dober štart) nimajo dobrih "filtrov" za iskanja nosilcev semena.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Jun 15, 2013 10:35

Razumel sem te, samo nisem dobro napisal.

Enfants terribles v šoli...
    Če niso problem starši (in zakonodaja), potem se tiste, ki ne morejo biti pri miru in jim je dolgčas, praviloma da usmeriti v kaj zanimivega in koristnega. V našem razredu so učitelji to dosegli (pa nas je bilo verjetno precej več kot pol takih groznih).

Zakonodaja zna biti problem - naletel na fanta, ki je v osnovni dvakrat zaostal (in bil torej dve leti starejši od ostalih v razredu, čisto drugje glede pubertete proti ostalim) in skušal biti nasilen do ostalih, iskal s čim bi se lahko 'zadel' (na srečo o tem ni imel pojma) in starši bi po vsem sodeč bili podobno nasilni, če bi jih poklical na pomoč.

Fantu - in staršem - potrebna izkušnja - beri: buška - najbrž ni bila predvidena v zakonu.

Enak problem so nemotivirani (lahko enostavno že iztrošeni) učitelji - v tem primeru pa imaš v razredu 95% problematičnih učencev - pa ni nujno, da je ravno lahko kaj ukreniti.

In takih morda 5% učiteljev zna biti krivih za veliko preveč problematičnih učencev (ko sem še inštruiral, je bil to eden od pogostejših vzrokov za problem).

Matura
    Bugee jumping se je razvil iz ene vrste (oziroma enega dela) take mature.

Dečko je domnevno moral presoditi dve drevesi in dve liani, se privezati z gležnji na drevesi in skočiti z glavo naprej proti tlom in od tam nekaj pobrati.

Liane in vozli so morali držati, drevesa pa ravno dovolj popustiti, da so požrla energijo padca in da je ravno dosegel tisto reč, ne da se razsuje.

Dve možnosti za neuspeh: razbita glava ali cela glava, pa ni dosegel. V obeh primerih - po različnih mehanizmih - ni bil zanimiv za punce in ni imel resnega vpliva na bistvene odločitve v skupnosti.

Sodobna matura z dejanskim preizkusom zrelosti nima dosti več povezave kot z besedo - in se je od osnovnega namena izrodila.

O tem bi se bilo s tabo zelo zanimivo slišati - ampak za tu je že preveč.

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 17, 2013 21:20

Mogoče vem malo več...

Glede divjanja in ostalega kao neznanja tukaj ne pije vode. Fant, ki je umrl je še kako znal s skuterjem. Njegov brat (Otulić) je pred par leti podrl svetovni rekord v vožnji 24 ur s skuterjem. Pisalo je o tem tudi pri nas, mislim, da tudi tule, pa v naših navtičnih revijah. Imel je neprekinjeno ekshibicijo od Omišlja do Dubrovnika, pa nazaj. Nekako mislim da 1500 km v 24 urah...
Mlajši brat (sedaj pokojni) se je "rodil" na skuterju in je točno vedel kaj dela...

Kaj se je zgodilo? Ma natančno itak ne ve nihče, je pa nekako takole... Šla sta v mirnem morju do Kostrene (Rijeka, med ladjedelnico Viktor Lenac in rafinerijo), starejši se spomnete, saj je tam mimo šla stara cesta... Se tam lepo napila in potem gasa nazaj na Bodulijo... Noč je bila jasna, vendar pa je bil mladi mesec, očitno malo pretemno, gas na polno, malo alkohola (ni ravno kriv samo alkohol) in je zgrešil uvalo... In kar na enkrat pred njim pomol kjer se je vse končalo... RIP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov