kljuka za avto
Moderatorji: moderator2, moderator
kljuka za avto
ma kdo kje poznanga...veze... da dobr kljuko zmontirajo,...pa rabim se nek modul...
--Bodybanger--
Pravzaprav je popolnoma vseeno kam das delat. Vprašaj za ceno tu in tam. Morda bodi le pozoren na to koliko ti sedaj pise v homologaciji vlečna sila in koliko ima kljuka, da si ne bos po nepotrebnem zmanjsal... Ja tudi to je mogoče.
Ja kogovšek je res draguljar. Jaz sem pri njemu delal 2 kljuki. Za Jeepa, ker ni bila "aftermarket" 3500kg on pa mi je naredil 3500(naredil je za 10ton
in pa za Renaulta za katerega aftermarket sploh ne obstaja original pa je cez jurja. Velik plus kogovska je v tem, ker ti naredi visino kljuke kot hoces sam, oziroma, kot mora biti, ker so pri novih avtomobilih vec ali manj prenizke in pa naredi močne kljuke za tiste, ki goljufajo in vozijo prevec...
Generalno gledano pa je Bartolj najcenejši. Res pa je, da če je razlika mahjna greš pa res k Hernecu, ki je v Ljubljani(njemu se dogaja, da imajo kljuke manj vlečne sile, kot dovoljuje avto). Z nobenim nisem imel nikoli problemov. Pač, da premalo zategnejo kljuko pa je klasika
Jaz sem nazadnje zatežil, da so mi zalimali vijake in so jih, ker sem stal zraven...
Ja kogovšek je res draguljar. Jaz sem pri njemu delal 2 kljuki. Za Jeepa, ker ni bila "aftermarket" 3500kg on pa mi je naredil 3500(naredil je za 10ton
Generalno gledano pa je Bartolj najcenejši. Res pa je, da če je razlika mahjna greš pa res k Hernecu, ki je v Ljubljani(njemu se dogaja, da imajo kljuke manj vlečne sile, kot dovoljuje avto). Z nobenim nisem imel nikoli problemov. Pač, da premalo zategnejo kljuko pa je klasika
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
mamaMicka napisal/-a:Poceni bartolj šentrupert.
Kljuko za pripet tank pa ti izdela Kogovšek v Dravljah(dražji).
Kaj sta 2 kogovška?
Ker jaz poznam le tistega v Trzinu
Drugače so zelo natančni in kluke so res, da bi lahko bajte z njimi poderal.
Niso pa najcenejši to je pa res
Ravno sedaj je fotr kupil peguota 3008 in dal gor original kljuko. Saj ne rečem, zgleda lepo, zapeta čisto od vspodaj, tako da se ne vidi, ko je ni gor. Ampak kvaliteta je pa porazna, maje (zračnost)se nenormalno, je peljal nazaj, pa se ne da nič naredit, potem je zapeljal še do kogovška in so rekli, da je opcija edino druga kljuka...
Na tastarem avtomobilu je kljuka od kogovška, tista kratka za zataknit, tehta 3x več kot od peguoata, pa je 3x krajša.
Aja pa še to, če velikokrat prikjljapljaš in odklajpaljaš prikolo, si uzemi ALU vtičnico, 10€ je dražja, pa veliko bolj kakovostna
Hvala na razumevanju
Pero poklič 041628425.
Nekje okrog grosupla ti bo še sam povedal.
Jaz sem šel do bertola po kluko, jo sam zmontiral na a4, je jeba podret moraš zadaj pol avta. ne vem kaj si zdaj nabavil šestico ali imaš kaj drugega.
model je pogledal če je ok, zvezal štrom, dal štampiljko plus modul 100 eur, vse skupaj pri njem cca 150 eur 3 leta nazaj.
lp
Nekje okrog grosupla ti bo še sam povedal.
Jaz sem šel do bertola po kluko, jo sam zmontiral na a4, je jeba podret moraš zadaj pol avta. ne vem kaj si zdaj nabavil šestico ali imaš kaj drugega.
model je pogledal če je ok, zvezal štrom, dal štampiljko plus modul 100 eur, vse skupaj pri njem cca 150 eur 3 leta nazaj.
lp
če ti je Bartolj predaleč (je res daleč najugodnejši), njegove kljuke montira tudi tale možakar:
http://www.rumenestrani.si/si/kos-vlecn ... ojan-44616
Pri meni je bila njegova marža manjša kot cena goriva v Trebnje, vso papirologijo za homologacijo predloži.Dogovoriš se za termin, ki se ga drži, v 1 uri ima narejeno.
http://www.rumenestrani.si/si/kos-vlecn ... ojan-44616
Pri meni je bila njegova marža manjša kot cena goriva v Trebnje, vso papirologijo za homologacijo predloži.Dogovoriš se za termin, ki se ga drži, v 1 uri ima narejeno.
PogachnyK napisal/-a:mamaMicka napisal/-a:Poceni bartolj šentrupert.
Kljuko za pripet tank pa ti izdela Kogovšek v Dravljah(dražji).
Kaj sta 2 kogovška?
Ker jaz poznam le tistega v Trzinu
Drugače so zelo natančni in kluke so res, da bi lahko bajte z njimi poderal.
Niso pa najcenejši to je pa res
Ravno sedaj je fotr kupil peguota 3008 in dal gor original kljuko. Saj ne rečem, zgleda lepo, zapeta čisto od vspodaj, tako da se ne vidi, ko je ni gor. Ampak kvaliteta je pa porazna, maje (zračnost)se nenormalno, je peljal nazaj, pa se ne da nič naredit, potem je zapeljal še do kogovška in so rekli, da je opcija edino druga kljuka...
Na tastarem avtomobilu je kljuka od kogovška, tista kratka za zataknit, tehta 3x več kot od peguoata, pa je 3x krajša.
Aja pa še to, če velikokrat prikjljapljaš in odklajpaljaš prikolo, si uzemi ALU vtičnico, 10€ je dražja, pa veliko bolj kakovostna
Ja dva sta in to brata... no več bratov je. Ta v trzinu je več ali manj, kot ostali. Montira druge kljuke(morda kaj dela sam) V dravljah pa vse kljuke dela sam, tako, da naredi točno to kar rabiš. Res pa je, da je žid in se je treba vse v naprej zmenit(in zglihat) saj bi za vsak vijak, ki je drugačne barve rad doračunal 10 evrčkov, pa to pa uno... Težak človek...
@Cibro
Za 150€ moj mehanik poleg tega kar si naštel še namontira kljuko, samo Perotu se ne splača hodit v Ribnico pomojem... Kljuke pa ne bo dobil toliko ceneje.
Pokliči bartolja in zglihaj ceno. Če je med drazjimi bos dobil dobro ceno
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
pero123 napisal/-a:klical seskota..bartolja....oba mi hoceta rezat odbijac....to mi ne disi ker so na bmw M optic in rezanje no way.... razn kogovsek nardi da je kljuka vsa skrita in se nic ne reze sam je 600 eur pr bartolju 300 ....pa sesku 800...pa reze odbijac....
Sam sem šel skozi podobno kalvarijo čez zimo.
Na koncu je bila edina vsaj za silo sprejemljiva varianta Bartolj in montaža v Bitnjah (300 EUR). Kljuka je demontažna, se pa delno vidi "sklopka" in odbijače je rezan v določenem delu.
Vse tiste variante, ki so OEM ali podobne OEM so nove bolano drage (najcenejse sem dobil 800 EUR), pri Perotu pa bo še ene 200 EUR dražje, ker potrebuje modul za pomiritev elektro napreljave ob priklopu prikolice. Brez tega pač ne gre.
Pero, najboj bi bilo, če bi kje zvohal kakšno original kljuko (ebay.de) in daš vgraditi nekomu, ki je pooblaščen. Sam se iskal varianto, da bi dobil OEM kljuko in si jo vgradil sam in se naredil "tošota" na tehničnem, češ ta kljuka je že od nekdaj, ....... ne ali res?? ni homologirana, pa gospodje to je original......
Sicer ne vem, ali ima E61 že tako, kot E91, kjer je kljuka stalno na avtu in se le preko stikala sprosti in blokira na položaj za uporabo in kontra. No tista je res praktična. No najbrž ima E61 klasično westfalia s sklopko in bo montaža povsem enostavna (pozor na modul, ali preprogramiranje elektronike).
http://www.youtube.com/watch?v=vLBoxFOVmnM
http://www.fabdirect.com/bmw-parts-finder/part-details/2006-bmw-5-series-e61-tourer-towbar-/17841/
https://vodovod-rh.si/
Tex napisal/-a:jeb... a sedaj pa že probleme z kljuko za avto delate... 5strani....
Ja za ene se kopenski premik, opravlja z avtomobili. Drugi pa pač ne. Mene tudi ne zanimajo cene avtodvigal, najem suhega doka,...., pa se najbrž ne bom vsajal v take teme?!
Nazadnje spremenil Roberth1, dne Po Sep 09, 2013 21:41, skupaj popravljeno 1 krat.
https://vodovod-rh.si/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost