Trasa proge Kozina -Trst s kolesom

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

obojan
Kontraadmiral

Trasa proge Kozina -Trst s kolesom

OdgovorNapisal/-a obojan » Po Sep 30, 2013 13:14

Ali mi zna kdo povedat kje je treba zavit z trase železnice Kozina-Trst. za smer proti Ankaranu
Enkrat sem se za....al in sem končal v centru Trsta.
Mogoče kakšna .GPX datoteka ?

Havala za pomoč
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Sep 30, 2013 14:36

Sem pozorneje prebral in šele sedaj dojel, da te ne zanima Parenzana.

Smerokazi v Trstu za smer Kozine navajajo Bazovico (po cesti).
Trasa Parenzane ni šla čez Ankaran ampak po obrobju Škofij.
Slika
obojan
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a obojan » Po Sep 30, 2013 15:09

Nameravam narediti izlet (takšen za pussye)
Z vlakom do Kozine, potem pa z biciklom do Kopra in z vlakom domov.
Ko sem nazadnje vozil po tej trasi opuščene železnice sem nekje zgrešil odcep in pristal v centru Trsta. (zadnjih nekaj km je prav lepa kolesarska steza).
Nekje se pa da zavit iz te trase tako, da se pride v Milje.

(Parencana Vižinada-Portorož bo pa na vrsti eno soboto v oktobru -to pa ni problem)
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Po Sep 30, 2013 18:58

Iz Kozine greš proti Trstu in v Ricmanjih oz. malo nad vasjo (po italijansko = San Giuseppe Della Chiusa) zapustiš traso bivše ozkotirne železnice. Nato se spustiš naravnost skozi vas po kockaksti cesti (tu mej zavore OK ker je strmo - pravjo da še pes laja skozi rit ker se mora z gobcem držat) in skozi vas Polje (Puglia).. prideš v Domio (na ravnino), zaviješ desno cca 50 m do prvega prehoda za pešce, prečkaš dvopasovnico, greš spet malo desno cca 100 m in nato levo skozi industrijsko cono direkt skozi drevored v Žavlje... tam pred tunelom pelji desno in nato ob morju prideš v Milje .. krajša je nato čez strm hrib na Cerej in Hrvatine in proti Ankaranu.. lažja je tik ob morju skozi Lazaret do Ankarana in nato desno proti Bertokom pa naravnost v Koper mimo Supernove proti ŽP. Mal si še oglej kakšen zemljevid pa pazi po Italiji ker so vozniki avtov in kamionov velike buda.e, ki ne jebe.o nikogar na biciklu! Še je kakšna kombinacija iz bivše železnice v vas Dolina in tam spet ali v Domio ali čez strm hrib ... ma ne priporočam... Tudi pred Miljami greš lahko levop proti Škofijam.. ma je spet strma.. tako da :?:
obojan
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a obojan » To Okt 01, 2013 12:32

Hvala za te informacije.
Če bom po falil odcep bom pa spet z zelenim delfinom (Delfino Verde) vozil bicikel do Milj.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov