pralni stroj

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

msajina
Poročnik korvete

pralni stroj

OdgovorNapisal/-a msajina » Če Okt 31, 2013 05:54

Spoštovani!Žena si želi nov pralni stroj.model že izbran ,tu pa nastopi problem.Identičen stroj, istega proizvajalca,razlika vceni 60 eur.Razlika med strojema je v motorju.Eden je kolektorski drugi pa verjetno klasičen.Ali kdo ve kateri motor je boljši in v čem je razlika.Hvala
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Okt 31, 2013 07:02

Klasični motorji za pralne stroje so vsi kolektorski - taki s krtačkami. Odlikujejo jih visoki obrati (tudi preko 14.000 obr./min) ter velik navor pri nizkih obratih. Razlika je verjetno drugje.
LP NT
Uporabniški avatar
blacknero
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blacknero » Če Okt 31, 2013 11:50

Tudi mi smo kupili stroj pred enim tednom. V tvojem primeru je pomojem razlika v motorjih. V enem je navaden motor na krtače, v drugem pa vrjetno brezkrtačni motor oz. inverterski motor, ki je tišji od krtačnega.
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Če Okt 31, 2013 13:59

Prijatelj, ki je dolga leta delal v Nemčiji, še danes rad pogleda nemške programe na TV (seveda, ker govori in razume nemško). Med drugim je zasledil, kako razlagajo (testirajo) svojim državljanom, kako imajo proizvajalci različnih produktov (razno el. orodje, gosp. aparati…) točno izračunano, koliko časa bo npr. zdržal plastičen zobnik, oz sama naprava. Večina, če ne kar vsi, nekako kakšen teden čez garancijo, potem pa se začnejo okvare… Tudi sam sem se pred časom obnašal patriotsko – samo Gorenje aparati, da podpiram slovensko gospodarstvo. Rezultat je pa ta, da sva s serviserjem na TI, oz. sva že kar prijatelja. Dotično za P.S. mi je rekel: Po navodilih in usposabljanju v tovarni, je izvedel, da stroj zdrži toliko in toliko pranj, potem je pa za na odpad. Na nek način je za razumeti. Samo spomni se tovarne Hanomag – Henschel. Nekako takole je bilo: Izdelovali so za svoj čas vrhunske proizvode (majhne kamione), kateri se niso nič kvarili. Posledično niso prodali nič (ali zelo malo) rezervnih delov, in propadli… Če si v finančnem smislu bolj siromak, potem boš verjetno kupil Miele, ali še kaj boljšega. Če imaš nekaj ¨viška¨ denarja, potem boš verjetno vzel nekaj ¨levega¨ z 5 letno garancijo in slov. zastopstvom in servisom. Za karkoli se odločiš, bo prav. Vsaj meni.
msajina
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a msajina » Če Okt 31, 2013 19:23

Blaacknero ima prav.Tu je razlika.Zanima me kateri tip motorja je boljši ta na krtače ali inverterski!Sicer pa produkte izbiram po načelu kaj nudiš za svojo vrednost .Ime me ne zanima.LP
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Okt 31, 2013 19:41

Kolektorski motor > enofazni navadni regulator > vzdrževanje: menjava ščetk na cca 5 let (20€)
Brezkrtačni (oz inverterski) motor > frekvenčni regulator > vzdrževanje: brez

Res pa je, da je frekvenčni regulator veliko bolj kompleksen kot navaden.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Okt 31, 2013 20:35

Po lastnih izkušnjah lahko povem, da je pralni stroj z inverterskim motorjem tišji od klasičnega. Ko zalaufa centrifuga pa je pribl isti šmorn.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta