pralni stroj
Moderatorji: moderator2, moderator
pralni stroj
Spoštovani!Žena si želi nov pralni stroj.model že izbran ,tu pa nastopi problem.Identičen stroj, istega proizvajalca,razlika vceni 60 eur.Razlika med strojema je v motorju.Eden je kolektorski drugi pa verjetno klasičen.Ali kdo ve kateri motor je boljši in v čem je razlika.Hvala
Prijatelj, ki je dolga leta delal v Nemčiji, še danes rad pogleda nemške programe na TV (seveda, ker govori in razume nemško). Med drugim je zasledil, kako razlagajo (testirajo) svojim državljanom, kako imajo proizvajalci različnih produktov (razno el. orodje, gosp. aparati…) točno izračunano, koliko časa bo npr. zdržal plastičen zobnik, oz sama naprava. Večina, če ne kar vsi, nekako kakšen teden čez garancijo, potem pa se začnejo okvare… Tudi sam sem se pred časom obnašal patriotsko – samo Gorenje aparati, da podpiram slovensko gospodarstvo. Rezultat je pa ta, da sva s serviserjem na TI, oz. sva že kar prijatelja. Dotično za P.S. mi je rekel: Po navodilih in usposabljanju v tovarni, je izvedel, da stroj zdrži toliko in toliko pranj, potem je pa za na odpad. Na nek način je za razumeti. Samo spomni se tovarne Hanomag – Henschel. Nekako takole je bilo: Izdelovali so za svoj čas vrhunske proizvode (majhne kamione), kateri se niso nič kvarili. Posledično niso prodali nič (ali zelo malo) rezervnih delov, in propadli… Če si v finančnem smislu bolj siromak, potem boš verjetno kupil Miele, ali še kaj boljšega. Če imaš nekaj ¨viška¨ denarja, potem boš verjetno vzel nekaj ¨levega¨ z 5 letno garancijo in slov. zastopstvom in servisom. Za karkoli se odločiš, bo prav. Vsaj meni.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta