Grega295 napisal/-a:Kakorkoli; pisanje Admina mi ni všeč, ker gre za neko posploševanje (med vrsticami zaznam tudi tih prezir nad jadralci), kakšni naj bi bili jadralski klubi in posadke, ki hodijo na regate. Vse moje izkušnje so povsem OK; če pač znaš sprejeti dejstvo, da moraš za status najboljšega med "dobrimi fanti" v tej druščini biti res jadralski as, zrihtati nekaj šuškov v letni budget in tudi tako ali drugače biti "faca".
Grega, nikakor ne preziram jadralcev in nikoli nisem imel problemov z ločevanjem na takšne in ne takšne ter podobnih delitev! Napisal sem, da mene jadranje ne zanima, pa da tudi pojma nimam o tem! To predvsem zato, da ne bo kdo mislil, da nekaj pametujem kako mora biti, pa ne vem veliko... Ne da ne vem veliko, vem natančno nič in to zato, povem še enkrat, ker me ne zanima! Zaradi tega pa nikakor nobenega ne preziram in nikakor ne dajem v neko kategorijo!
Me pa moti to, kar je bilo izpostavljeno in zaradi česar sem se tudi sploh oglasil... Po eni strani se razume, da tisti, ki več donira je enostavno višje, kar je relativno normalno in tako je povsod! Samo če je pa ta isti malo čez les in preveč ponosen nase, takrat pa nastane problem! Vse skupaj sem napisal malo "komično" in mogoče za koga celo žaljivo predvsem zato, ker tisti, ki so "mnogo brihtni" so ponavadi ravno zgoraj omenjeni, gostilniška debata, nakladanje in razkazovanje boljšega avtomobila...
Konec koncev pa sem en tak lep primer doživel tudi osebno jaz in to v družbi nekaj naših morjeplovcev! Na regati sva bila 2 iz vrst hlaponarjev, ostali jadralci. Ker ni bilo vetra, smo vlekli vrv... No ja, bili smo kar močni in tako premagali ekipo, ki je bila favorit za zmago na regati, seveda z največjo in najboljšo jadrnico in kao najboljšo ekipo... Uuuuu, je trpel ego! Nikakor jim ni bilo jasno, da lahko neka jadralna ekipa Morjeplovec (za njih ekipa Šalabajzerji) premaga njih, nepremagljive. Res jih nismo na regatnem polju, smo jih pa! No in ko so tako veselo piskali in vriskali okrog sodnikov in iskali naše napake je vodji ekipe naš "kr en" z enim stavkom zaprl usta! Je bilo smešno, ker se je takoj videlo kdo je leader... Pa kr en sploh ni rekel kaj takega, samo omenil je eno vozilo iz osrednje Bavarske, haha. Nekateri že vemo zakaj in v kakšni povezavi...
Drugače pa, nikakor ni za posploševati! Verjamem, da so tudi dobri klubi in dobri ljudje, ki so ti pripravljeni pomagati in te kaj naučiti!