Iščem

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Iščem

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jan 29, 2014 08:23

nekje sem zasledil, da se en naš morjeplovec ukvarja z vgradnjo toplotnih črpalk v stanovanjski hiši
se mi lahko javi prosim
:wink:

ali , če kdo pozna koga, ki je zanesljiv in bi svetoval kakšen sistem postaviti v hiši
Uporabniški avatar
potapljač
Kontraadmiral
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a potapljač » Sr Jan 29, 2014 08:40

Mislim da bo pravi Dr.E
še mal pa bo.... :-)
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jan 29, 2014 09:00

Mislim, da ni edini na forumu, ampak ALPIN NT OVE se z uporabo obnovljivih virov energije in zadevami s kar najmanjšo porabo energije, kjer je uporaba toplotnih črpalk ena od običajnih tehnologij, ukvarja že precej časa in kolikor vem dobro.

Nekaj s tega področja z http://www.alpin.si/
Slika
    F Sanitarna voda
    F Dogrevanje objekta
    F Toplotna črpalka

Slika
    F Sanitarna voda
    F Ogrevanje objekta
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Sr Jan 29, 2014 09:29

Tudi mene zanima tč za vgradnjo v lokal 50m2, za talno gretje.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Jan 29, 2014 11:01

Dr.E...
MAžko...
Uri...

PS: vrstni red je naključen in ni vodilo za priporočila :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
ALPIN NT OVE
Višji vodnik
Kraj: Razstavni prostor, Koroška cesta 27, Kranj
Kontakt:

Re: Iščem

OdgovorNapisal/-a ALPIN NT OVE » Sr Jan 29, 2014 12:36

MareC napisal/-a:nekje sem zasledil, da se en naš morjeplovec ukvarja z vgradnjo toplotnih črpalk v stanovanjski hiši
se mi lahko javi prosim

ali , če kdo pozna koga, ki je zanesljiv in bi svetoval kakšen sistem postaviti v hiši

Pozdravljen MareC. Ena od panog v ALPIN NT OVE, kjer se ukvarjamo izključno z OVE, med katere ob fotovoltaiki, vetru in regulacijah na barkah, spadajo tudi toplotne črpalke za ogrevanje objektov. Preferiramo običajno najvišji kvalitetni rang, kot so Mitsubishi Zubadan, Toshiba, Daikin,.. Konec lanskega leta je luč sveta dočakala tudi povsem nov koncept Sonnenkraftova 12kW, ki je trenutno zagotovo v sami svetovni špici, je pa tudi malce dražja.
EKO sklad bo predvidoma v dveh tednih objavil nepovratna sredstva za te TČ. Razpon bo med 1000-1500 eur. Malo poglej na www.alpin.si, je pa zaradi novitet stran s TČ v rekonstrukciji. Lahko me kontaktiraš tudi na info@alpin.si ali 051-410-706.
Imam še par vprašanj:
Najlažje se pri obstoječih objektih dimenzionira moč TČ glede na npr. lansko letno porabo trenutnega energenta in mi jo prosim sporoči. Tukaj velja poudariti, ali planiraš v naslednjih letih spremeniti ogrevalne navade ( mlajši otroci, več ali manj doma,....)
Ali imaš talno, radijatorsko ali kombinirano ogrevanje? Koliko površine m2 ogrevaš in koliko je eventuelno še neogrevane, a v prihodnosti previdene površine za ogrevanje? Ali imaš dodaten vir ogrevanja kot je kamin, večje zastekljene površine ( sončni vrt),.... Ali planiraš zdaj ali v prihodnje menjati okna, vrata, fasado, izolacijo na podstrešju,... pa še kaj bi se našlo.
Se slišiva in lp Marko
Vedno dovolj elektrike na vašem plovilu.
ALPIN NT OVE
Višji vodnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ALPIN NT OVE » Sr Jan 29, 2014 12:47

pešekan napisal/-a:Tudi mene zanima tč za vgradnjo v lokal 50m2, za talno gretje.

Zdravo Pešekan,
MareC napisal/-a:nekje sem zasledil, da se en naš morjeplovec ukvarja z vgradnjo toplotnih črpalk v stanovanjski hiši
se mi lahko javi prosim

Zdravo Pešekan. Ena od panog v ALPIN NT OVE, kjer se ukvarjamo izključno z OVE, med katere ob fotovoltaiki, vetru in regulacijah na barkah, spadajo tudi toplotne črpalke za ogrevanje objektov. Preferiramo običajno najvišji kvalitetni rang, kot so Mitsubishi Zubadan, Toshiba, Daikin,.. Konec lanskega leta je luč sveta dočakala tudi povsem nov koncept Sonnenkraftova 12kW, ki je trenutno zagotovo v sami svetovni špici, je pa tudi malce dražja in morda za tvoje potrebe malce premočna.

EKO sklad bo predvidoma v dveh tednih objavil nepovratna sredstva za te TČ. Razpon bo med 1000-1500 eur. Malo poglej na www.alpin.si, je pa zaradi novitet stran s TČ v rekonstrukciji. Lahko me kontaktiraš tudi na info@alpin.si ali 051-410-706.
Je pa treba zadevo pogledat, pa kakšno skico izvedenega talnega ogrevanja imaš tudi verjetno.
Se slišiva in lp Marko
Klemen M
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Klemen M » Sr Jan 29, 2014 15:29

Name si pa pozabil? :(
ALPIN NT OVE
Višji vodnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ALPIN NT OVE » Če Jan 30, 2014 09:49

Živjo, daj me prosim spomni, kje sem zamočil, da zadevo takoj popravim :roll:
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Jan 30, 2014 10:01

ALPIN NT OVE napisal/-a:Živjo, daj me prosim spomni, kje sem zamočil, da zadevo takoj popravim :roll:

to je letelo name :)
Klemen M
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Klemen M » Če Jan 30, 2014 14:56

Ja na MaretaC in ne na MaretaAlpin :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov