pomoč- kako ugotoviti koliko amperov ima akumulator
Moderatorji: moderator2, moderator
Torej, če sem prav izračunal glede na to, da z aku, ki ima 29Ah (lahko se izprazni do 50%) pridem 2 km, lahko s tem AGM akujem, ki ima 70Ah teoretično naredim približno 5,4km, če je gas na full, ter je enaka teža v čolnu kot prej in so tudi vremenski pogoji enaki oz. podobni.
No ja, mislil sem, da bom prišel manj
.
Lp Gregor
No ja, mislil sem, da bom prišel manj
Lp Gregor
Always think like a fish, no matter how wierd it gets
Na morju nikoli ne veš kaj te čaka, zato si vedno pusti malo rezerve. V teoriji tudi lahko, da boš prevozil 5,4km, v praksi pa boš s časom vse manj, saj tudi akumulator pri tako velikih in konstantnih tokih slabi.
Ampak tista slikca Marchi s sončnimi celicami res ni slaba ideja. Predstavljaj si, da se nekam odpelješ, si tam cel dan, ta čas pa se ti akumulator spet napolni in se nato varno vrneš na start. Odlično!
Ampak tista slikca Marchi s sončnimi celicami res ni slaba ideja. Predstavljaj si, da se nekam odpelješ, si tam cel dan, ta čas pa se ti akumulator spet napolni in se nato varno vrneš na start. Odlično!
Za rezervo imam na čolnu vedno en akumulator s katerim lahko naredim 2km, dlje od obale pa tako ali tako ne grem. Se pa tudi meni tista slika s sončnimi celicami zdi v redu, problem je le ta, da že tisti motor ki je na sliki stane 1600€ potem pa še sončne celice, aku, ..... Na koncu pa pride ceneje in bolj učinkovito, če kupimo bencinski motor.
Razen za reke in jezera kjer se lahko uporabljajo samo električni motorji. Tam bi pa prišel zelo prav, čeprav tudi za morje ni slaba ideja, problem je le cena.
LP Gregor
Razen za reke in jezera kjer se lahko uporabljajo samo električni motorji. Tam bi pa prišel zelo prav, čeprav tudi za morje ni slaba ideja, problem je le cena.
LP Gregor
Always think like a fish, no matter how wierd it gets
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta