cene
Moderatorji: moderator2, moderator
SR 290 napisal/-a:ob enaki kataloški ceni mi je nemec dal 38% količinskega popusta, naše gore list pa 5% in jokal, da je šel na 3% svoje marže.
Lahko si prepričan, da Nemec zasluži več od Slovenca, ker je v Nemčiji pač višji standard in dražje življenje, kot v Sloveniji in so tudi zaslužki podjetij višji.
No sedaj ko si omenil konkretne cifre, tista nemška mi je dokaj realna, če je v omari predvsem stikalna oprema (releji, kontaktorji, zaščitna stikala, itd), za PLC ne boš nikjer dobil toliko. Če pa si dobil 5% pri enem od ta večjih izdelovalcev elektro omar, hoče pač ves rabat zase, če ti je to poslal kakšen manjši, je pač računal robo od po cenah od trgovca, ki so daleč od cen, ki jih dobiš pri proizvajalcu. Tudi z motorji je tako, dejstvo je, da se jih večina proizvede na Kitajskem, tudi če piše na njem znana nemška firma, tudi sam dobavim kitajski motor, ampak trajalo je kar nekaj časa, da sem našel zanesljivega dobavitelja po konkurenčni ceni, dobavljiv v enem tednu.
Ko si že omenil Schrack, kolikor vem, ta nima nobene svoje proizvodnje, prodajati pa znajo "u nulo", za razliko od npr. ETIja, kjer prodajajo sicer vse od varovalk, kontaktorjev, zaščitnih stikal itd, a so malo bolj trdi glede količin in dobavnih rokov.
Ko si že omenil Schrack, kolikor vem, ta nima nobene svoje proizvodnje, prodajati pa znajo "u nulo", za razliko od npr. ETIja, kjer prodajajo sicer vse od varovalk, kontaktorjev, zaščitnih stikal itd, a so malo bolj trdi glede količin in dobavnih rokov.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov