Nasedli pri Unijah
Moderatorji: moderator2, moderator
Hm sem včeraj ponoči do 3h bedel na terasi (in užival svoj mir ob kozarcu refoška) pa nebi mogu reči da je bila neka huda nevihta na pri nas. Pač nekaj vetra, zapadnika, valovi dolgi, ob obali kar solidno butanje, ampak daleč od tega kar poznam pod pojmom nevihta.
Tudi na Unijski strani je bila situacija podobna.
Mi res ni jasno kaj so počeli. Uglavnem, samo da ni kaj hujšega.
Tudi na Unijski strani je bila situacija podobna.
Mi res ni jasno kaj so počeli. Uglavnem, samo da ni kaj hujšega.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
-
al
sudar brodica
Ko se začne se ne neha zlahka
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ ... ece-375112
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ ... ece-375112
kasaudio
kako lahko tako pavšalno trdiš, da na Unijah ni bilo hudo, je bilo pa še kako, tudi par čolnov od domačinov je zdrobilo
med 1.00-3.00 je fajn pritisnilo, pa še zjutraj je bilo zelo pestro
posadka nasedle Bavarie 30 je pa že v Lošinju in čoln so tudi že Sea Help-ovci odvlekli, en motor je polomljen eden pa je še začuda delal, počakali so plimo in ga zvlekli nazaj v globjo vodo in vklopili bencinsko črpalko za izčrpavanje vode pa je šlo
kako lahko tako pavšalno trdiš, da na Unijah ni bilo hudo, je bilo pa še kako, tudi par čolnov od domačinov je zdrobilo
med 1.00-3.00 je fajn pritisnilo, pa še zjutraj je bilo zelo pestro
posadka nasedle Bavarie 30 je pa že v Lošinju in čoln so tudi že Sea Help-ovci odvlekli, en motor je polomljen eden pa je še začuda delal, počakali so plimo in ga zvlekli nazaj v globjo vodo in vklopili bencinsko črpalko za izčrpavanje vode pa je šlo
Marcel_Mastnak napisal/-a:ja da so le ljudje celi! Ampak kaj pa piše narod pol spodi ko komentirajo... Pa to je bolano!
Včasih me je ob prebiranju komentarjev pod opisi nesreč sram, da sem človek.
Nekateri so tako zdolgočaseni in zavistni (ne glede na narodnost, čemur je dokaz youtube), da je prav srhljivo.
Čutijo se dolžni komentirati vsako stvar, tudi če o njej vedo manj kot nič in ne poznajo niti ljudi, niti situacije v kateri so se znašli.
Popolno nasprotje pa so, ko se njim kaj pripeti. Potem pa, če so sami krivi, so manjši od najmanjšega prdca...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
MareC, hvala za info in fotke - zdaj imamo vsaj približno predstavo, za kaj je šlo.
Tisti prispevek na povezavi zgoraj je dober - le to kar so do takrat vedeli in nič več. Nobenih domnev, neutemeljenih sodb...
Komentarji pa dajejo žalostno podobo o komentatorjih...
To - da je 10 nm proč lahko vreme v času nevihte bistveno drugačno - je pa eden od problemov pri interpretaciji vremenskih napovedi. Opozorilo za verjetnost nevihe v severnem Jadranu - in kdo, ki je dvajset NM proč od nevihte mu je v bližini le tu pa tam kak oblak, bo rekel, da so napovedovalci čisto falili vreme... Ampak o tem o priliki drugje.
Pa s tem nimam v mislih kasaudia.
Kasaudio, kje si ti bil takrat?
10 NM je približno iz Ljubljane do Vrhnike. Na tako razdaljo je že čas od bliska do groma kako minuto (recimo ok. 3 sek/km x 20 km)- in je najbrž že bolj zamolklo pogrmevanje kot treskanje, tako da tudi če bi tudi tako daleč treskalo, na tako (in večjo) razdaljo težko oceniš, kakšen 'kažin' je. In ponoči - tudi če je polna luna - še malo težje.
Tisti prispevek na povezavi zgoraj je dober - le to kar so do takrat vedeli in nič več. Nobenih domnev, neutemeljenih sodb...
Komentarji pa dajejo žalostno podobo o komentatorjih...
To - da je 10 nm proč lahko vreme v času nevihte bistveno drugačno - je pa eden od problemov pri interpretaciji vremenskih napovedi. Opozorilo za verjetnost nevihe v severnem Jadranu - in kdo, ki je dvajset NM proč od nevihte mu je v bližini le tu pa tam kak oblak, bo rekel, da so napovedovalci čisto falili vreme... Ampak o tem o priliki drugje.
Pa s tem nimam v mislih kasaudia.
Kasaudio, kje si ti bil takrat?
10 NM je približno iz Ljubljane do Vrhnike. Na tako razdaljo je že čas od bliska do groma kako minuto (recimo ok. 3 sek/km x 20 km)- in je najbrž že bolj zamolklo pogrmevanje kot treskanje, tako da tudi če bi tudi tako daleč treskalo, na tako (in večjo) razdaljo težko oceniš, kakšen 'kažin' je. In ponoči - tudi če je polna luna - še malo težje.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Pozdravljeni,
mene pa zanima kaka je bila ta nevihta oz veter. MareC, vi boste sigurno vedeli, glede na prejšno nedeljo, ko je bil napovedan jugo in ponoči obrat na zahodnik, š ekoncesionar boj v Maračolu je prišel do vseh bark na bojah in obvestil o slabem vremenu, ter zaradi tega nič kasiral.
Hvala in LP
mene pa zanima kaka je bila ta nevihta oz veter. MareC, vi boste sigurno vedeli, glede na prejšno nedeljo, ko je bil napovedan jugo in ponoči obrat na zahodnik, š ekoncesionar boj v Maračolu je prišel do vseh bark na bojah in obvestil o slabem vremenu, ter zaradi tega nič kasiral.
Hvala in LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov