Zavajajoči oglasi

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Zavajajoči oglasi

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Feb 16, 2015 19:48

Drugje je bilo govora o cenitvah, vrednosti zapisani v oglasih...

Kot zanimivost anekdota po spominu - tule, da tam ne 'posirjem' teme.

V ZDA v pogovornem jeziku uporabljajo različne vzdevke z denarne enote (podobno kot pri nas jurji, čuki in podobno).
    Ne spomnim se kje v ZDA so za dolarje imeli vzdevek 'banane' in nekdo je v oglasu napisal, da prodaja avtomobil za recimo 1400 banan.
    Nekdo drug ga je hotel kupiti za toliko banan - ne dolarjev, kar je bilo nekajkrat ceneje - in prodajalec po taki ceni ni hotel prodati.

Kot sem si - ne točno - zapomnil, naj bi sodnik odločil zaradi zakonodaje o zavajajočem oglaševanju, da če je bilo po taki ceni na oglasu, mora tudi po taki ceni prodati.

Ko sem zdajle preveril, sem ugotovil, da si ali nisem točno zapomnil, ali pa sem že tedaj naletel na popačeno zgodbo.

Gospa je takrat dobila avtomobil za toliko banan, vmešan pa je bil državni komisar za zaščito potrošnikov in ne sodišče.

Zares je bila zgodba takale:
Slika

In ni bila edina - v tem primeru je šlo za stereo (radio? ojačevalec?) za 299 banan.

V tem primeru info pravi, da je oglaševalec v resnici prodal vsakemu stereo za banane 32 strankam - ampak tudi nihče ne omenja tožbe, sodbe...

Pa še ena - avto za 10 000 banan - tudi prodan za banane, pa ni omenjeno nobeno tožarjenje in sodnik.

Zlasti to zadnje je zanimivo...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov