Mam eno vprašanje (sem sicer že nekaj preguglal na to temo).
Ta zadeva se mi dopade, rabim jo zaradi razvoja (navtične) aplikacije. Rabil bi tudi kot pripomoček pri audio procesiranju.
Pri nas tega na žalost ni, preko Amazona bi lahko dobil. A je za it v nakup take stvari? Ali morda obstaja >= alternativa? Apple sranje NE!! pride v poštev. Sem se za 2000€ nasral 1x in edinkrat.
Google Nexus 6 by Motorola
Moderatorji: moderator2, moderator
Vprašanje mi ni najbolj razumljivo; saj če narediš napravo za Android, ti mora delati na več tovrstnih napravah. Če delaš aplikacijo na Android platformi jo testiraj (tudi) na slabših Android napravah (in različnih velikostih zaslona); gladko mora teči tudi na starih švoh zadevah. Torej za razvoj in test, ne rabiš tega Nexus za 600+ €; razen če - kot pišeš - ga rabiš še za kaj tretjega.
PS. Malo več napiši o slabi izkušnji z Apple - kaj je bilo?
PS. Malo več napiši o slabi izkušnji z Apple - kaj je bilo?
"Slabših" telefonov na katerih aplikacija deluje BP imam ta moment 3 okrog sebe. Na vseh laufa BP.
"hudobni" androidi s "hudobno" grafiko imajo bistveno večjo gostoto točk na zaslonu in tudi grafično procesiranje je s tem zahtevnejše. In po dosedanjih izkušnjah nove zmogljive naprave niso v kaj bistveno boljšem položaju kot stare. Grafika pa vsaj pri navtični aplikaciji žre 99% vsega kar aplikacija požere.
Ne uporabljam OpenGL grafike. Kar sem na OpenGL bazi videl mi ni bilo prevč všeč kar se detajlov tiče.
Imam svojo grafično knjižnico (v ozadju je Canvas...), ki se s kombinacijo rasterskih/vektorskih elementov različnim zaslonom prilagaja v osnovi.
Nimam nobenega aparata s sistemom >5.0. In kakor sem razumel specifikacije, review-e se bo dalo na tem nexus-u OS nadgrajevat tudi v prihodnje.
Izkušnja z Applom:
Apple MBP 15" (dec. 2012) se je zaradi slabo dimenzioniranega hlajenja pomalem pregreval, dokler ni šla matična plošča rakom žvižgat. Pa nikoli nisem s čimerkoli preobremenjeval procesorja še manj pa grafike. Strošek popravila ~1000€. In naj plačam še 1000€ za nekaj, kar v štartu ni OK? Naj dodam še to, da so mi tega Appla "vsilili" prav preveč maral jih itak nikol nisem. Morda je hudič to nekak občutil.
"hudobni" androidi s "hudobno" grafiko imajo bistveno večjo gostoto točk na zaslonu in tudi grafično procesiranje je s tem zahtevnejše. In po dosedanjih izkušnjah nove zmogljive naprave niso v kaj bistveno boljšem položaju kot stare. Grafika pa vsaj pri navtični aplikaciji žre 99% vsega kar aplikacija požere.
Ne uporabljam OpenGL grafike. Kar sem na OpenGL bazi videl mi ni bilo prevč všeč kar se detajlov tiče.
Imam svojo grafično knjižnico (v ozadju je Canvas...), ki se s kombinacijo rasterskih/vektorskih elementov različnim zaslonom prilagaja v osnovi.
Nimam nobenega aparata s sistemom >5.0. In kakor sem razumel specifikacije, review-e se bo dalo na tem nexus-u OS nadgrajevat tudi v prihodnje.
Izkušnja z Applom:
Apple MBP 15" (dec. 2012) se je zaradi slabo dimenzioniranega hlajenja pomalem pregreval, dokler ni šla matična plošča rakom žvižgat. Pa nikoli nisem s čimerkoli preobremenjeval procesorja še manj pa grafike. Strošek popravila ~1000€. In naj plačam še 1000€ za nekaj, kar v štartu ni OK? Naj dodam še to, da so mi tega Appla "vsilili" prav preveč maral jih itak nikol nisem. Morda je hudič to nekak občutil.
Kaj pa kaka garancija ali servis vsaj kje v blizini??
Ce se ti ne mudi pocakaj S6, enako bo na lolipopu z preeecej boljsim procesorjem(ce ga bodo ohladili) stal bo pa priblizno enako. Pa prodajali ga bodo v slo.
Mojih 5 centov
Ce se ti ne mudi pocakaj S6, enako bo na lolipopu z preeecej boljsim procesorjem(ce ga bodo ohladili) stal bo pa priblizno enako. Pa prodajali ga bodo v slo.
Mojih 5 centov
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
OK, naj ti bo
Predvidevam, da se ti gre v bistvu za Lolipop. Če ja...
Kupi Samsung S5, od danes ali od vceraj je že na voljo Lolipop posodobitev. Jaz oziroma sin ze ima 5.0
Sam S5 je zaradi dobrega hlajenja zelo zmogljiv. Ne vem kaj poznas, recimo od Note 3 je neprimerno hitrejši, ali lanske Google tablice pa je ze svetlobno leto spredaj. Napram S4 tudi...
Pa se vodooporen je. Preverjeno lahko z njim plavas. Mal zafrkava luknja za slusalke ampak se da spihati, da neha javljati slusalke. Dobis ga pod 300€. Pazi na replike in pazi da je S5 brez mini in ostalega, ker na ostale S5 ne dobijo lizike.
Če bi kaj vecjega pa Note 4, mislim, da je ze pri nas na voljo posodobitev.
Predvidevam, da se ti gre v bistvu za Lolipop. Če ja...
Kupi Samsung S5, od danes ali od vceraj je že na voljo Lolipop posodobitev. Jaz oziroma sin ze ima 5.0
Sam S5 je zaradi dobrega hlajenja zelo zmogljiv. Ne vem kaj poznas, recimo od Note 3 je neprimerno hitrejši, ali lanske Google tablice pa je ze svetlobno leto spredaj. Napram S4 tudi...
Pa se vodooporen je. Preverjeno lahko z njim plavas. Mal zafrkava luknja za slusalke ampak se da spihati, da neha javljati slusalke. Dobis ga pod 300€. Pazi na replike in pazi da je S5 brez mini in ostalega, ker na ostale S5 ne dobijo lizike.
Če bi kaj vecjega pa Note 4, mislim, da je ze pri nas na voljo posodobitev.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Še nekaj...
Verjetno si opazil, da sem Samsung frik.
Cenejša alternativa Note 4, če rabiš preveriti aplikacijo na zahtevnejši grafiki za cca 300€ aparatu ima LG G3 1440x2560, 538PPI. Tudi ta že ima lolipop posodobitev.
Pa se kar nekaj ostalih je pomojem Xperia zelo kmalu(če še ni)
Verjetno si opazil, da sem Samsung frik.
Cenejša alternativa Note 4, če rabiš preveriti aplikacijo na zahtevnejši grafiki za cca 300€ aparatu ima LG G3 1440x2560, 538PPI. Tudi ta že ima lolipop posodobitev.
Pa se kar nekaj ostalih je pomojem Xperia zelo kmalu(če še ni)
-
navtik_borut
- Admiral
Nexusi so vedno bili telefoni z najboljši podporo, ko je govora o updatih, saj je zadeva Googlova. Vsaka nova verzija Androida pride najprej na Nexus. Sam sem imel 4ko in sem ob izidu Lollipopa dobil update (pred vsemi drugimi znamkami). Prav tako ti aparati delajo bolj gladko, saj je na njih goli Android brez raznih layerjev, ki jih preko dajejo drugi proizvajalci, ko telefone izdajajo sami, brez Googla. Navadno so tudi precej cenejši, saj so na Google Play subvencionirani. V tujini sta tako 4ka, kot 5ka stala 300€. Brez vezave. Za top telefon, ki je po hitrosti delovanja primerljiv z dragimi aparati, kot je samsung s, velikokrat pa je tudi izdelava boljša (ima zaprto ohišje in kvalitetnejšo plastiko). Sam imam sicer izkušnje s 4 in 5, ki sta bila iz LGja, ampak verjamem, da je pri Motoroli zgodba enaka. Vse itak gre preko budnega očesa Googla. Priporočam, zame edina izbira na Androidu.
Z Applom pa si očitno imel smolo, kakor koli obrneš so njihovi produkti vedno nekaj korakov pred ostalimi. Vprašanje pa je, če je to vedno vredno toliko višje cene..
Z Applom pa si očitno imel smolo, kakor koli obrneš so njihovi produkti vedno nekaj korakov pred ostalimi. Vprašanje pa je, če je to vedno vredno toliko višje cene..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov