zavarovanje plovila

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

zavarovanje plovila

OdgovorNapisal/-a val » To Mar 10, 2015 11:32

Pozdravljeni
Zaradi menjave zastave(iz Slo na D)bom jadrnico zavaroval na Hrvaškem.
Zanima me kakšne izkušnje imate z Hrvaškimi zavarovalnicami in katero kaj priporočate.
Plovilo bi zavaroval kasko.
lp
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

Ehhhh

OdgovorNapisal/-a snwl » To Mar 10, 2015 13:20

In pravimo kako so Hrvati domoljubni, nacionalno zavedni, ... ker vedno in povsod izkazujejo to pripadnost z zastavami, dresi, kapami,...itd. Pa moram priznati, da se mi naša zastava (kljub vsem pizdarijam, ki se dogajajo v moji - naši domovini) zelo dopade, ko plapola po vseh CRO zalivih (skromne mere 80 X 40 cm).
Slika

In ko ne bom več imel, da bi na barki plapolala SLO zastava (in bom iskal cenejše "kockaste variante") potem tega pač ne bom več počel. Pa brez zamere :D :D :D
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

Re: Ehhhh

OdgovorNapisal/-a Tex » To Mar 10, 2015 14:07

snwl napisal/-a:In pravimo kako so Hrvati domoljubni, nacionalno zavedni, ...
Slika

In ko ne bom več imel, da bi na barki plapolala SLO zastava (in bom iskal cenejše "kockaste variante") potem tega pač ne bom več počel. Pa brez zamere :D :D :D

Sigurno si tudi glasoval za gejevski zakon, ker vidim, Da ti je vsec KO oz DA te jebejo na nasih vrlih izpostavah....Pa brez zamere. :D :D :D
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » To Mar 10, 2015 14:19

Kakšne pa so prednosti D napram SLO ? Čemu takšna odločitev ?
kalužni mali
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » To Mar 10, 2015 14:45

Tex - moram napisat, da pravkar urejam podaljšanje registracije za barko - uradniki prijazni, ustrežljivi. Nimam pripomb. D, CRO, USA zastava? OK samo potem je treba za celo familijo vse storitve tam koristit.
Pred leti sem srečal v Krivici znanega Slovenca, ki je imel na svoji 431 Elanki USA zastavo. Kakšen teden ali dva prej pa je po TV trkal na čustva prebivalcev SLO, da je potrebno za smučarijo še kakšen € več skupaj dat. Evo točno takšni tipi mi gredo v življenju blazno na ku..c. :evil: :evil: :evil:
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Mar 10, 2015 15:26

Da ne bomo spet odkrivali tople vode ...

Če imaš "običajno" barko pod slovensko zastavo, ni pri podaljšanju plovnega dovoljenja in pregledu, ki sledi, nič posebnega, Na spletni strani Uprave za pomorstvo najdeš seznam, kaj mora barka imeti. Uporabiš piflarski pristop: natisneš seznam, pripraviš / pregledaš zadeve na barki in greš na pregled (ali pa preglednika pripelješ na svojo barko). Jaz nisem imel niti najmanjše težave in tudi nisem nikoli razumel tistih, ki jim manjka 20% zadev iz seznama, pa je reakcija v stilu "kdo je zdaj tu nor" ali "jebejo me".
Iz posta Herona glede registracije za oceansko plovbo je bilo tudi razbrati, da vse skupaj (če uporabiš piflarski pristop) ni nikakršen bav-bav. Seveda pa moraš kupiti splav in vso ostalo drago opremo, pa ne pozabit npr. na sekstant (si ga izposodit v kakem muzeju).

Če pa nimaš ravno "običajne" barke, pa se zadeve pri nas zapletejo, en primer tule: http://www.marinmedak.com/thought/nepro ... -za-promet
Nič niso krivi birokrati, ker te pač ne sme spustit čez, ampak je krivo to, da smo tolk birokratski narod, da sprejemamo zakonodajo, ki je marsikje bolj papeška od papeža. Če je torej kdo uvozil kak eksotičen katamaran iz Karibov; bi jaz EU registracijo zagotovo raje urejal z Angleži.
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » To Mar 10, 2015 15:32

O zavarovalnici ,pa še vedno nić!!
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Mar 10, 2015 15:34

val napisal/-a:O zavarovalnici ,pa še vedno nić!!

Evo ti: http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... nje#209737
Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » To Mar 10, 2015 17:33

@Val

donato napisal/-a:Kakšne pa so prednosti D napram SLO ? Čemu takšna odločitev ?
kalužni mali
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » To Mar 10, 2015 19:33

Lani septembra mi je potekla Slo. reg., ker pa imam še Nemško bom letos dvignil Hr.plovno kr na Nemško.
Drugo leto ko pridem v Slo. v ladjedelnici Izola bom delal antifouling,
Takrat bom pa obnovil Slovensko.Mogoče pa tudi ne,razmišljam ,da bi si naredil še Hrvaško.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Mar 10, 2015 19:40

A na eno plovilo imaš lahko kar več registracij?
Če recimo registriram plovilo na npr. nemško reg.; koliko časa pa ostaja plovilo še slovenskem registru? A izpis ni obvezen?
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Mar 10, 2015 23:38

Val, euroherc :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Mar 11, 2015 06:31

Grega295 napisal/-a:A na eno plovilo imaš lahko kar več registracij?
Če recimo registriram plovilo na npr. nemško reg.; koliko časa pa ostaja plovilo še slovenskem registru? A izpis ni obvezen?

Itak da je Grega obvezen, povsod. Val vas malo zaj..... :) . Ponekod pa se da res bolj po "partizansko" urediti.

Val preveri pri nemški zavarovalnici Bavaria versiecherung. So za kasko daleč najugodnejši. Edino za nemške zastave so za višino Mwst dražji. Ta pa pri njih znese menda 7%. Vprašaj pri IBC d.o.o. v Kopru.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov