avto
Moderatorji: moderator2, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Mato danes poskusil tvoj test(ugasnil) ko je zatreslo in tresenje ni prenehalo, avto nima 4x4 in tresenje se pricne nekje med 3500 in 4000vrt/min in to samo v 5 prestavi, torej pri nižjih hitrostih ne, ceprav so isti obrati. Vsekakor gre k mehaniku vendar me zanima vzrok in želim povedat kaj naj popravi, Ker sem strojnik me osebno zanima in nikoli ne grem k mehaniku z besedami: "Nekaj ropota." In vsem hvala za odgovore.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
kocka napisal/-a:Vsekakor gre k mehaniku vendar me zanima vzrok in želim povedat kaj naj popravi, Ker sem strojnik me osebno zanima in nikoli ne grem k mehaniku z besedami: "Nekaj ropota."
To te pa popolnoma razumem. Čeprav sam nisem strojnik, sem že po naravi tak, da me tehnika zanima in tudi sam želim priti določenim zadevam do dna. Čeprav razumem tudi tiste, ki se jim zdi tako početje neracionalno, vendar se je treba sprijatnit, da smo si ljudje različni. Dostikrat se tudi zgodi, da uspem določeno stvar popraviti sam. Čeprav bi mehanik za isto stvar porabil trikrat manj časa (in živcev), pa mi ostane občutek zadovoljstva, ki je dosti več vreden, kot tistih sto ali dvesto eurov, ki bi jih plačal za popravilo.
Se pa strinjam, da bi to temo morali prestaviti v drugo rubriko, saj sem spadajo popravila plovil.
Mirno morje in široko obzorje.
Pisem ze na robu zivcnega, zadeva je vedno slabsa, trese in imam obcutek, da je nekaj na sklopki ali vztrajniku, ker ko jo malo pregrejem s hitrim speljevanjem zacne trest, sedaj ni vec 5ta ompak tudi cetrta, vendar ne vsakič. Sedaj, ko sem se bolj poglobil v tresenje ugotovil, da prične trest po pospeševanju sprva nežno in nato vedno bolj, dokler ne stisnem sklopke potem pa počasi pojenjuje,vendar bistveno počasneje kot padejo obrati, ko spustim gas. Jutri zmenjen z mehanikom. Imam pa vedno bolj občutek, da bi lahko bilo tudi kaj takega kot je rekel habibi(menjal pred 1 letom), ker vulkanizer mi je pregledal končnike in roke pa ni nič.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
-
gs nautica
- Kontraadmiral
- Kraj: GROSUPLJE-KRK
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost