Pozdravljeni!
Precej je že bilo govora tudi o potapljanju, pa nisem zasledil kje
bi kaj pisano o tem, kakšne so vaje za (podaljšano) prosto potapljanje. Podaljšano imam v mislih vse kar je več kod 1"min. do nekje 3".
Vem, da so tečaji vendar sem zelo malo prost, teren ter podobno,
zato bi prosil če mi gdo kaj pametnega namigne. Razna pravila, zakone ter pasti sem si že prebral, zdaj bi pa rad še pod vodo bolj dolgo ostal.
HVALA
vaje
Moderatorji: moderator2, moderator
Žal ti ne bom odgovoril na vprašanje, sem pa sam vprašal isto nekoga, ki se s tem ukvarja. Sam sem isto kot ti nekaj malega čez minuto pod vodo.
Rekel je, da je prvi korak dobesedno naslednji korak, torej se naučit premagat to mejo kjer jaz in ti odnehava. Problem pa nastane, ker naslednja meja je precej drugačna in, če je ne prepoznaš, padeš v nezavest. Zato, se to dela v spremstvu nekoga, ki mu zaupaš in se na te zadeve spozna.
Omenil je še pravilno dihanje pred potopom in kup psihičnih zadev.
Sam se zato odločam, da grem 1x v prihodnosti na tečaj. Znanec je s tečajem povečal max. globino iz 10m na 25m in max. čas pod vodo iz dobre minute na 3 minute, ki pa jih je s potapljanjem še povečal.
L.p.
Rekel je, da je prvi korak dobesedno naslednji korak, torej se naučit premagat to mejo kjer jaz in ti odnehava. Problem pa nastane, ker naslednja meja je precej drugačna in, če je ne prepoznaš, padeš v nezavest. Zato, se to dela v spremstvu nekoga, ki mu zaupaš in se na te zadeve spozna.
Omenil je še pravilno dihanje pred potopom in kup psihičnih zadev.
Sam se zato odločam, da grem 1x v prihodnosti na tečaj. Znanec je s tečajem povečal max. globino iz 10m na 25m in max. čas pod vodo iz dobre minute na 3 minute, ki pa jih je s potapljanjem še povečal.
L.p.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 33 gostov