.
330i napisal/-a: Mislim, da bi organi registracije v vsakem primeru morali pregledati tiste osnovne stvari (številke na dokumentih in na plovilu, malo spremljati kaj je bilo ukradeno ipd.)
Da ne bi mislili, kako se zaženejo na prijavo o ukradenem čolnu, avtu , motorju, ....
Pred leti sem posedoval motor, jubilejni BMW K 100 RS.
Nov, iz trgovine. Za cel balkan so iz tovarne namenili 5kom. Za cel svet 1000kom.
Živel sem na gorenjskem, motor je bil ukraden pa v LJ. V nekaj dneh po prijavi sem , bla bla bla, da ne bom predolg. Nihče, res nihče na policiji v dokaj velikem turističnem mestu na gorenjskem, ni imel pojma da je ukradeno redko motorno kolo. Pa smo šli gledat depeše-poročila za par dni nazaj.
No po srečnem naklučju se je motor našel "sam od sebe". Ker je "tat" padel-zdrsnil na dokaj prometnem koncu, je verjetno zaradi "varnosti" samega sebe, ušel s prizorišča. Motor pa pustil in tako ga je našla policija.
Drugi primer za rubriko, saj ni res pa je, je pa tastov opel kadet. Ukradli so ga na silvestrovo. Prijava na policijo, poseben oglas na val 202, .... Nič! Brez rezultata. Ja ni hudič, da čez dobra dva meseca dobi kar nekaj kazni za plačat, ker "je napačno parkiral" v času, ko že nekaj časa ni imel avta.. In vsa parkiranja na enem mestu. Na Viču v LJ. Takrat je to službo izvajala še policija, danes pa redarstvo. No in res se je avto po treh mesecih našel. Lahko rečemo s pomočjo policije. Policaj je vestno pisal vse podatke, registracija, ura, .... da bi pa preveril, ne to pa ne. Kakšno naklučje, čisti nonzens. Ukradel ga je en srednješolec in se je z njim vozil v šolo.
Toliko o tem, kako organi pregona ........
Pa da se razumemo, ne odpiram nove teme "Gonja proti organom pregona", samo info o realnem svetu, ko se ti zgodijo nerealnno-realne reči!
.