Dobra novica

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

Re: Dobra novica

OdgovorNapisal/-a elbarto » Ne Jul 05, 2015 14:41

330i napisal/-a:Tatič oz. uporabnik (ki je po izvedbi vseh predelav številk moral vedeti, da je veliko tega narobe s čolnom) pa iz dokaj bližnje Sl. Bistrice.

Mogoce ima frenda vOplotnici, tam so majstori za vse mozne papirje zrihtat (homologacije razbitih avtov iz uvoza so se najmanj....)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Jul 05, 2015 23:40

Ja v Izoli je tud men prejšnji teden vse pregledal na jadrnici.Lepo,korektno a natančno.Baklje,jopiče z obveznim CE certifikatom,gasilnik,lučke če delajo..Datum prve pomoči je tud pogledal...pa zemljevide,peljar,trobljo za meglo...
LP Iztok
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Jul 06, 2015 00:00

"Problem pavšalnih kritik je v tem, da se z njimi v javnosti ustvarja psihoza, ki je v splošnem škodljiva, takšne kritike pa prav tako nimajo posebne dodane vrednosti, saj je iz njih skorajda nemogoče potegniti zaključke, ki bi omogočali izboljšanje določenega sistema."

Odlično povedano DR67!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Re: Dobra novica

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Jul 06, 2015 06:29

.

330i napisal/-a: Mislim, da bi organi registracije v vsakem primeru morali pregledati tiste osnovne stvari (številke na dokumentih in na plovilu, malo spremljati kaj je bilo ukradeno ipd.)

Da ne bi mislili, kako se zaženejo na prijavo o ukradenem čolnu, avtu , motorju, ....

Pred leti sem posedoval motor, jubilejni BMW K 100 RS.

Slika

Nov, iz trgovine. Za cel balkan so iz tovarne namenili 5kom. Za cel svet 1000kom.
Živel sem na gorenjskem, motor je bil ukraden pa v LJ. V nekaj dneh po prijavi sem , bla bla bla, da ne bom predolg. Nihče, res nihče na policiji v dokaj velikem turističnem mestu na gorenjskem, ni imel pojma da je ukradeno redko motorno kolo. Pa smo šli gledat depeše-poročila za par dni nazaj.
No po srečnem naklučju se je motor našel "sam od sebe". Ker je "tat" padel-zdrsnil na dokaj prometnem koncu, je verjetno zaradi "varnosti" samega sebe, ušel s prizorišča. Motor pa pustil in tako ga je našla policija.

Drugi primer za rubriko, saj ni res pa je, je pa tastov opel kadet. Ukradli so ga na silvestrovo. Prijava na policijo, poseben oglas na val 202, .... Nič! Brez rezultata. Ja ni hudič, da čez dobra dva meseca dobi kar nekaj kazni za plačat, ker "je napačno parkiral" v času, ko že nekaj časa ni imel avta.. In vsa parkiranja na enem mestu. Na Viču v LJ. Takrat je to službo izvajala še policija, danes pa redarstvo. No in res se je avto po treh mesecih našel. Lahko rečemo s pomočjo policije. Policaj je vestno pisal vse podatke, registracija, ura, .... da bi pa preveril, ne to pa ne. Kakšno naklučje, čisti nonzens. Ukradel ga je en srednješolec in se je z njim vozil v šolo.

Toliko o tem, kako organi pregona ........

Pa da se razumemo, ne odpiram nove teme "Gonja proti organom pregona", samo info o realnem svetu, ko se ti zgodijo nerealnno-realne reči!
.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jul 06, 2015 06:59

Pajer tale post takoj podpišem, dejansko mora biti sklop naključij ali pa nesreča, da prideš do svoje lastnine, ker kakšnega posebnega truda ni vloženega v to. In tako sem svoje vozilo našel sam s kolesom in jih nato pol ure prepričeval, da je moje, ker so bile gor namontirane druge tablice. Potem pa še zamera kriminalistov iz podutika, ker sem poklical bežigrajske, zaradi lokacije najdenja.
Na morju je podobno, ker so prepričani, da si slabo privezal in se bo plovilo našlo nekje na otokih.
Kar se tiče ponarejanja listin je pa tako, če so "vzorno" jih težko prepoznaš, čolni so ponavadi pod cerado in nikomur ni všeč, če jo mora sneti. Njim pa se ne pleza po čolnu in preverja številke. Me je nekoč G.Ban vprašal za opremo in sem odgovoril, da je v čolnu pod cerado (res je bila). Potem je rekel: "Ok, sicer boš pa ti na morju z njo ali brez!"

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov