Ranca Ptuj
Moderatorji: moderator2, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Jebiga če piše do konca septembra je to to. Drgač pa lahko samo rečem, da je sladkanje čolna v Dravi krasna zadeva, ki jo bom v bodoče vsako leto prakticiral, dokler ne bom mel tazga čolna, da se ga ne bo dalo tja vozit. (Še dolg časa ne he he.)
Uglavnem, ta vikend sem čoln pripravil na spanje in tudi sedaj, ko se je 3 tedne sušil sem po trimanju motorja videl da je nekaj vode priteklo iz njega. Okus je bil povsem identičen Dravi he he. Nobene soli, to je zakon posladkano. V lambarju ali na slušalicah pa je ravno malo bolje kot nič. To je čisto druga zgodba.
Uglavnem, ta vikend sem čoln pripravil na spanje in tudi sedaj, ko se je 3 tedne sušil sem po trimanju motorja videl da je nekaj vode priteklo iz njega. Okus je bil povsem identičen Dravi he he. Nobene soli, to je zakon posladkano. V lambarju ali na slušalicah pa je ravno malo bolje kot nič. To je čisto druga zgodba.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
A pa na Lentu je dovolj vode - mislim globine?
Za Ranco je bilo rečeno, da je globine dovolj za gumo, ko smo šli tja sem pa v določenem momentu (na pol poti med športnim centrom in Puhovim mostom) do konca "zažlajfal" ker se mi je zdelo da je zelo plitvo. Vso posadko je pometalo po čolnu. In res ni imelo niti metra, merjeno z veslom. In potem sem videl še neko "fino" armaturno palico preko struge še ene 10 cm nad dnom. Vodostaj je bil takrat res baje najnižji na letni ravni, ampak vseeno.
Ocenjujem, da 5m gumenjak rabi 0.5m verjetno pa med plovbo več (predno zglisira), tako da sem imel zelo malo rezerve.
Nabasat dno ali neko piz...... z motorjem je pa zadnja stvar ki si jo želim.
Za Ranco je bilo rečeno, da je globine dovolj za gumo, ko smo šli tja sem pa v določenem momentu (na pol poti med športnim centrom in Puhovim mostom) do konca "zažlajfal" ker se mi je zdelo da je zelo plitvo. Vso posadko je pometalo po čolnu. In res ni imelo niti metra, merjeno z veslom. In potem sem videl še neko "fino" armaturno palico preko struge še ene 10 cm nad dnom. Vodostaj je bil takrat res baje najnižji na letni ravni, ampak vseeno.
Ocenjujem, da 5m gumenjak rabi 0.5m verjetno pa med plovbo več (predno zglisira), tako da sem imel zelo malo rezerve.
Nabasat dno ali neko piz...... z motorjem je pa zadnja stvar ki si jo želim.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
kasaudio napisal/-a:A pa na Lentu je dovolj vode - mislim globine?
v MB na Lentu je drava bolj globoka kot na Ptuju, ni varijante da kaj zahaklaš, razen če kaj plava (štor ali kaj podobnega kar reka prinese), ne vem pa kaka je procedura za plačilo spusta. Spust je sicer lepo urejen in je pri Benetkah na Lentu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov