Dost mam
Moderatorji: moderator2, moderator
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
al napisal/-a:Marjan daj prosim opiši kakšna je barka za rinjenje vode...
Ne bo treba. Za pojastnitev tega bo najbrž najboljši primer kar Texova, on naj pa napiše še, pri koliko vozlih zglisira, potem pa še kako se obnaša in koliko pokuri na uro in na navtično miljo pri hitrosti, ki je malo manjša od tega.Tex napisal/-a:no, pa bo branja za dve strani !
Pa še fotke vzorca valov takrat naj nalima.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Tex napisal/-a:pa daj MT, naredi en prosti spis iz Wikija za AL-a... saj bo zanimiv.
Iz wiki-ja
- Tex, to - ugotavljanje, da je nekaj iz wikija - je tvoje področje.
Če trdiš, da je iz wikija - domnevam, da si to že preveril - lahko brez nadaljnjega truda tudi daš povezave na tisti wiki, da ne bo treba iskati še meni, da bi bile povezave na forumu.
- Slišal sem, da imaš čoln, s katerim bi se dalo to oboje delati ('orati' in glisirati). Domnevam da imaš fotoaparat, za katerega tudi domnevam, da ga znaš uporabiti.
Bodi dober in malo pluj v obeh režimih (na al-ov stari dizel, če ne gre drugače) in pofotkaj premčni in krmni val in kaj kažejo urice in GPS ploter, ki ga najbrž tudi imaš.
Če ne boš vedel, kaj kaj od tega na uricah pomeni, pa poglej na internet. Saj znaš - gotovo si se dobro izuril, ko si preverjal, od kod sem jaz kaj prekopiral.
Saj si preverjal, ne?
- Moje izkušnje z glisiranjem - vse kar se jih spomnim - so s plovil na veter. V takem pa je bilo morje toliko vzvalovljeno, da se mi valovi zaradi 'oranja' pred zglisiranjem in ob glisiranju niso posebej vtisnili v spomin.
O hitrosti pri jadranju pa že obstaja druga tema, tudi s povezavami na nekaj teorije. Da jo najdeš, ti pa zna pomagati Tex-ov nasvet iz leta 2012 takratnemu novincu. Uporaben, kot večina tvojih prispevkov.
Nekoč še prej si pisal tudi odlične prispevke, zdaj pa skoraj samo še zezaš
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Sr Avg 26, 2015 09:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta