Cena nafte

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Dec 25, 2015 15:41

tako brado mu na Bohorju nardijo tud pri manj ko 340 km
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Pe Dec 25, 2015 20:36

Aha, tole je šlo zdaj bolj v motoristično smer. Sem hotel še nekaj o Grčiji. Bom kdaj drugič vprašal, raje v bolj primerni temi.
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Pe Dec 25, 2015 21:34

mamaMicka napisal/-a:
navtik_borut napisal/-a:Sicer ne vem če ima od 50km/h naprej hitrost sploh kak pomen, če si brez čelade. Pri 100 ali pri 200 je rezultat enak..

ja seveda...

PAdec pri 340km/h!
Slika

Ne vem kaj si želel povedat.. A je bil brez čelade?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Dec 26, 2015 00:08

Z celado pri 340km/h je padel.

Zdaj pa si predstavljaj kako bi zgledalo brez celade...

Ne najdem svoje slike celade, ko me je high side pri kakih 80km/h. Nisem imel sicer motogp celade, bila pa je ze karbon z vsemi dirkaskimi pritiklinami. Celada je bila toliko poskodovana, da mi z njo ne bi vec pustili dirkati. Brez nje bi bil verjetno zelo mrtev!

Zelel sem povedati, da je celada nujna kjerkoli in kadarkoli.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Dec 26, 2015 00:09

francelj napisal/-a:Aha, tole je šlo zdaj bolj v motoristično smer. Sem hotel še nekaj o Grčiji. Bom kdaj drugič vprašal, raje v bolj primerni temi.

Saj je vse nakako povezani... (bilo). Vprasaj od Grcije, da vrnes temo v pravo smer :)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » So Dec 26, 2015 07:05

No, s tem se popolnoma strinjam.

Jaz pa sem želel povedati, da je v trenutku, ko snameš čelado, hitrost skoraj nepomembna (Nikola je kot možen razlog za nižjo omejitev hitrosti navedel dejstvo, da čelada ni obvezna).
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » So Dec 26, 2015 09:03

navtik_borut napisal/-a:No, s tem se popolnoma strinjam.

Jaz pa sem želel povedati, da je v trenutku, ko snameš čelado, hitrost skoraj nepomembna (Nikola je kot možen razlog za nižjo omejitev hitrosti navedel dejstvo, da čelada ni obvezna).

Jaz pa dejstvo, da v ZDA ne zahtevajo čelade in le zaščitna očala, jemljem drugače.
Država je tu liberalna in daje vsakemu pravice, da počne karkoli, dokler s tem ne škoduje drugim. Zdravstvo v glavnem ni na plečih države, bolniške v našem pomenu ne poznajo in s poškodovanjem država ne zgubi veliko. Če temu dodamo, da najdražje šolanje vsak plača sam, pa to še dodatno vleče v to smer. In če zaključimo, da zaradi odsotnosti čelade motorist ne bo poškodoval drugega, še več, tak motorist bo še dodatno pozoren.
Je pa tu moment, ki ga motoristi poznamo, žuželke. Če to dobiš v oko, pa je dejansko precej verjetnosti, da se boš nekem zavalil. Tu pa grozi, da lahko zapelješ med ljudi in podobno.

Amerika določene zadeva gleda celostno in na nek način bolj zdravo.
Kako je na to temo pri nas.
Vsak fetus mora s čimvečjo zanesljivostjo postati starš naslednje generacije in cel sistem in današnji način delovanja družine je usmerjen v to.
Tako je sistem usmerjen, da mora do uspešnga reproduciranja priti:
- karakterno deformiran človek
- usmerjeno deformiran človek
- telesno deformiran človek
-
-

Družba se zaveda, da v vsako osebo do vloži (številke so izmišljene):
- rojstva (plačana porodniška, zdravila, samo rojstvo,....) 20.000 €
- 10-ega leta (šolanje, varstvo, bolniške staršem, nege, spremstva, ...) nadaljnjih 70.000 €
- do 18-ega leta (šolanje, zdravstveno varstvo,...)zopet vsaj 80.000 €
- do 27-ega leta (višje, visoko, šolalanje, fiktivno šolanje, absolventizem,...) zopet 80.000 €

In tako lahko zaključimo, da je družba v povprečnega Janeza vložila 170.000 €, v bodoče "gospodarje časa in prostora" pa celo 250.000 €!

In kako se reče investitorju, ki ne pozkuša tej svoji investiciji zagotoviti čim večjo verjetnost, da bo reproducirala.... mogoče neodgovoren.

Do sedaj sem luščil dejstva, sedaj pa moje videnje.
Prava pot je tako, kot skoraj povsod, srednja. Tako ameriški, kot naš ima prednosti, kot tudi pomanjklivosti. S tem, da se Američani danes zavedajo in največje pomanjklivosti odpravljajo (neko osnovno zdr. zavarovanje, šolstvo,..), dočim smo mi postavil ujetniki družboslovcev, ki še dodatno nagnjeni k varovanje svojega vložka (hja, koliko so prispevali k finančnem vložku v družbo, bi se dalo debatirat!). Naravoslovci pa so ponavadi vseeno bližje normalni poti (seveda ne v 100%). Vsekakor so bolj zdrava osnova. To pomeni, da možnost za ozdravitev je. Na žalost pa manj bolan del ne bo postavljal zakonov (vladanje, pravna stroka,...).

No, čelada in motoristi.

Sam sem komaj ostal živ, ker sem pri čez 100 km/h doživel pover slide in me je katapultiralo in še motor je padel name (je bil skoraj brez praske). Posledica manjka mi pet dni, brez dihanja okoli 5 min, zbrušen kot diamant,... in rešila me je odlična čelada!
Nato sem bil kar dolgo na motorju previden, do lani, ko sem pa zopet "šel po ušesih" in prišel do zaključka, da mora iti motor, drugače bom šel jaz. Da, sem preveč adrenalin junkie.
Aja, motorja ni več!
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Dec 26, 2015 09:59

powerslide ali highside? :) :)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Dec 26, 2015 10:21

Pa še mal o moto.Letos imam 50 let motociklizma,umetnost tega pa je ostat živ in nepoškodovan,no ja mal se že čuti po kakih sklepih.Imam še 11 čelad,škornjev, rokavic še za 50 let,22 let aktivnega dirkanja.Bilo je 62 motorjev,zdej se pa še plazim okol z eno staro Goldo,ki jo trenutno tudi prodajam.Je pa na Avtonetu(črna).
Navtika ima pa itak svoj čar,ko si enkrat not,povratka ni.
Mislim,da nisem posral teme,saj je tale-Vse kar ne spada nikamor-
Za povabilo od Al-a se pa splača potrudit,po plovbi si pa še nagrajen :lol: :wink:
mašinfirer
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Dec 28, 2015 18:48

Robert 1: Jaz pa dejstvo, da v ZDA ne zahtevajo čelade in le zaščitna očala, jemljem drugače.
Država je tu liberalna in daje vsakemu pravice, da počne karkoli, dokler s tem ne škoduje drugim.

Saj pri tudi pri nas lahko penzionisti hodijo "čez rdečo"! :wink: Celo zaželeno je s strani SPIZ-a.
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Po Dec 28, 2015 18:54

kocka napisal/-a:...
Saj pri tudi pri nas lahko penzionisti hodijo "čez rdečo"! :wink: Celo zaželeno je s strani SPIZ-a.

Logično, a ni?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov