Avtolak in RAL lestvica

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » So Dec 26, 2015 18:50

Pa v Stegnah tudi.
boni
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boni » Sr Dec 30, 2015 09:19

Al, če rabiš kakšen Ralov katalog ga imam jaz, ali pa samo podatek barve, sem zastopnik RALa za Slovenijo. Imam tudi spektrofotometre, ki ti izmerijo barvo in odstopanja med njimi.
MamaMicka ni res da je RAL katalog RAL katalog in da je vseeno, če je star in zgulen. Saj sam veš kaj naredi UV itd na barvo saj si mojster, da iz blede narediš svetlečo, saj si tudi meni poliral Baylinerja. So pa tudi ponaredki....
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Dec 30, 2015 09:27

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 15:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Dec 30, 2015 11:30

boni napisal/-a:Al, če rabiš kakšen Ralov katalog ga imam jaz, ali pa samo podatek barve, sem zastopnik RALa za Slovenijo. Imam tudi spektrofotometre, ki ti izmerijo barvo in odstopanja med njimi.
MamaMicka ni res da je RAL katalog RAL katalog in da je vseeno, če je star in zgulen. Saj sam veš kaj naredi UV itd na barvo saj si mojster, da iz blede narediš svetlečo, saj si tudi meni poliral Baylinerja. So pa tudi ponaredki....

Narobe bil razumljen.

Če ga vzames pri tebi, pri zastopniku barv, prodajalcu barv, torej blik, marvrica in se kaksen so vsi RALi enaki.
To da ne sme biti zbleden in zgulen mi je bilo pa samoumevno, da vsak ve.
:) Tudi baubau listki so bili v nulo natancni!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Dec 31, 2015 17:08

RAL je RAL, in če bo primerjal 100 let staro vespo z 100 let starimi RAL lističi, bojo štimal. Drugače pa nimaš z ralom kaj iskat, saj niso najbrž ne pri Vespi ne pri Wartburgu štrihal po ralu, ampak svoji lestvici. tistih 213 RAL barv, ne zadostuje ne spredaj ne zadaj za avtolake.

Za gasilske cisterne in SMB mogoče
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Dec 31, 2015 17:49

Pogovorno so vse lestvice "RAL lestvice".

Imas se SF, BS, NCS, pantone,potem naštete po HEXu.
Potem ima še vsaka trgovina skoraj svoj standard itn...
Poleg vseh teh barv pa so vse te barve se z dodatkom metala, lakirane, nelakirane, perle take in drugacne...
In to vse naredijo v vsaki mesalnici lakov.

Kolikor sem jaz razumel Ala ne želi barve od vespe, ker če bi jo ne bi iskal lestvice po svetu ampak bi nesel tja blatnik.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Dec 31, 2015 19:58

Halo MM,

Potemtakem je "pogovorno" vsaka riba tudi ligenj, in morska zvezda jež.

RAL lestvica ima svojih 213 barv - ne več in ne manj - kar so splošne po vaših baubavih. (Reichs-Ausschuss für Lieferbedingungen - zgleda so že NDAPjevci bli zagrižen juristi)

Najbrž res ne išče prave vespine barve, samo za rdečo je tako ali tako samo ena - 3020 RAL. Vse ostale so preveč vijola ali pa rumene.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Jan 01, 2016 11:52

Ne bom se pregovarjal glede tega, vendar pojdi v bau bau in reci za ral lestvico pa te bo poslal na une police z listki.

Verjamem, da bi bilo isto v mavrici, blik in podobno.

Za stranko je nepomembno ali je RAL, Pantone, FS, BS in vse ze prej nastete.
Jaz imam malo opravka z tem, vendar za folijo enako pridejo in recejo za ral lestvico ali samo lestvico in dobiš od proizvajalcev lestvico.

Nekatere barve so ral, nekatere custom, FS, BS itn... Nima veze iz kje je.

Enako recimo za barke.

Pride človek in na fotoaparatu pokaže barvo kako ima boke in želi tako folijo za wrap.

Vsameš kar imaš in iščeš najboljšo folijo. Nikogar ne zanima ali je to 5000 barva ali se ji reće zizika ali pa redvalvet.

Samo to sem želel povedati kako je v realnosti, ko dejansko iščeš!

IN JA... Ko grem loviti zvečer vsi rečejo, da sem šel na ribolov, čeprav lovimo lignje! Samo tisti, ki se spozna na to reče, da sem na lignjih!!
Tako pač je :)

Pa brez zamere, če sem bil narobe razumljen!
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Jan 01, 2016 17:14

ne zakaj :)

nisem sicer profesionalni lakirer, imam pa dovolj za opravit z barvami :)

Lovil lignje od 26 do 31.12.

0.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov