Kava
Moderatorji: moderator2, moderator
Ni nasveta, Barcaffe je doma skuhan v lončku brez konkurence. Mimogrede, a kdo ve, kje se dobi Illiyeve kavne vložke (upam, da se jim tako reče) za tiste kavne avtomate, ki smo jih dobili lani na Barcolani? Illiyeva trgovina v Trstu ima tak urnik, da je ne ulovim odprte med tednom, ob sobotah pa je zaprta. Po možnosti kje na primorskem.
-
barba čiko
- Poročnik bojne ladje
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Polanc nisem v Slo na tole tablico tipkat pa ni tolk enostavno.
Bom enkrat kaj napisal na temo kave, če pa bo želja velika pa lahko organiziram ogled pražarne v Izoli ampak v dopoldanskem času.
naj samo povem, da je pri Espreeso kavi zelo pomemben način priprave, veliko manj kot pri turški, da je pri Barcaffe turški mleta 100% Arabica, ki pa je pražena po drugačnem postopku kot Espresso....
Bom enkrat kaj napisal na temo kave, če pa bo želja velika pa lahko organiziram ogled pražarne v Izoli ampak v dopoldanskem času.
naj samo povem, da je pri Espreeso kavi zelo pomemben način priprave, veliko manj kot pri turški, da je pri Barcaffe turški mleta 100% Arabica, ki pa je pražena po drugačnem postopku kot Espresso....
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Samo ena je kava...
ESPRESSO!!!
Bolje slab Espesso, kot dobra(ne vem zakaj tak ime, ker oni pijejo veliko več čaja) turška
No malo pretiravam. Espresso je res meni 1a, čeprav sem vesel prav vsake kave
Morda je krivda za pripadnost Espressu, ker spijem relativno veliko kave... in turške pač ne moreš spiti veliko, razen, če kuhas češplovo vodo, ki pa nima ne okusa in vonja.
Espresso pa ima veliko vonja, arome, pa te ne ubije z kofeinom.
CAR jaz bom tudi z veseljem prebral kaj o "izolski" kavi. Bemti kak včasih diši tam gori.
ESPRESSO!!!
Bolje slab Espesso, kot dobra(ne vem zakaj tak ime, ker oni pijejo veliko več čaja) turška
No malo pretiravam. Espresso je res meni 1a, čeprav sem vesel prav vsake kave
Morda je krivda za pripadnost Espressu, ker spijem relativno veliko kave... in turške pač ne moreš spiti veliko, razen, če kuhas češplovo vodo, ki pa nima ne okusa in vonja.
CAR jaz bom tudi z veseljem prebral kaj o "izolski" kavi. Bemti kak včasih diši tam gori.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta