Raba predloga s in z
Moderatorji: moderator2, moderator
Raba predloga s in z
Pred besedami, ki se začnejo na b, d, g, j, l, r, m, n, v, z, ž, a, e, i, o, u, pišemo predlog z, pred besedami, ki se začnejo na p, t, k, c, č, f, s, š, h, pa predlog s.
Narobe: Razdalje z čolnom.
Pravilno: Razdalje s čolnom.
V pomoč je tudi, če poskušaš predlog z besedo skupaj izgovorit. Na primer: "sčolnom" ali pa "zčolnom".
Narobe: Razdalje z čolnom.
Pravilno: Razdalje s čolnom.
V pomoč je tudi, če poskušaš predlog z besedo skupaj izgovorit. Na primer: "sčolnom" ali pa "zčolnom".
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Roman 1 napisal/-a:Jaz se iz osnovne šole spomnem stavka: Ta Suhi Škafec Pušča kjer se piše predlog s... za k,c, č, f pa nisem vedel. Upam Peter, da si prepričan v to kar pišeš.......da se ne naućimo krive vere.....
Saj je pravilni stavek. Iz tega stavka izpustiš samoglasnike, tako so nas učili.
Ta SuHi ŠKaFeC PuŠČa
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Ko ne boš več vedel ne kod ne kam in kako naprej ti bo dol viselo a ti bo en znalac pomagal in ti napisal rešitev s svinčnikom al z svinčnikom... gebat se začnemo sz slovnico, ko nam je dolg čas in nimamo kaj bol pametnega za napisat 
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov